неделя, 20 юни 2010 г.

Крими - 20.06.2010 г.

Пловдив. Млада жена бе заловена след извършен от нея грабеж в Пловдив. Тази нощ в 2.50 часа на бул.”Васил Априлов” е била нападната 36-годишна пловдивчанка, на която бил отнет мобилния телефон. След получения в Трето РУП сигнал за случилото се, нападателката – Л.Г. /22 г./, която е известна на полицията, е била заловена. Тя е задържан в ареста за 24 часа.


Велико Търново. 18-годишно момиче от Павликени е в тежко състояние и с опасност за живота, след пътен инцидент. Произшествието е станало на 19 юни, около 18,15 часа на пътя между Павликени и село Стамболово. Лек автомобил „Ауди 80”, управляван от И. С. (20 г.) от Павликени при движение с несъобразена скорост, в зоната на десен завой, навлиза в лентата за насрещно движение, напуска пътното платно и се преобръща извън него. В резултат на това е пострадала возещата се на задната седалка, зад водача А. С. (18 г.) от Павликени. Същата е откарана във великотърновската болница, с опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол, пробата е отрицателна. Причината за произшествието е в процес на изясняване. Двамата са използвали обезопасителни колани.


Пазарджик. Две са тежките катастрофи станали в областта през изминалото денонощие. Вчера рано сутринта 24-годишният С.Д. от пазарджишкото село Калугерово, не спрял на знак „Стоп” на кръстовището между улиците „Болнична” и „Пловдивска”. Така мотоциклетистът се блъснал в товарен сметопочистващ автомобил „Волво”, управляван от пазарджиклията Г.М. /54 г./ Младият мъж е транспортиран в МБАЛ-Пазарджик с множество вътрешни наранявания, където е починал.
Няколко часа по-късно на улица във Велинград станал вторият инцидент. Поради рязко влошаване на здравословното му състояние С.П. /69 г./ от курорта загубил управлението над „Опел Вектра”. Вследствие на това возилото му се блъснало в задната част на паркиран „Деу Есперо”. От удара в болницата са настанени шофьора на немския автомобил и пътничката в „Деу”-то С.Д. /47 г./ от Велинград. Жената е с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. И на двете местопроизшествия са извършени огледи от дежурни групи на полицейските управления в Пазарджик и Велинград, водят се дознания.
Четирима са пияните шофьори задържани от пътните полицаи в областта за времето от петък до днес. Около 20.30 часа в петък автопатрул на РУП-Септември спрял за проверка „Форд Фиеста”, управляван от пазарджиклията С.З. /19 г./ След тест с „дрегер” се установило, че младият мъж шофира с 1.37 промила концентрация на алкохол. Сходни са и случаите с А.С. /34 г./ от Ракитово, Д.Г. /56 г./ от Стрелча и Д.Ц. /35г./ от пазарджишкото село Мокрище. Те били зад волана на автомобилите си с 1.29, 2.62 и 1.77 промила. Четиримата са задържани в арестите на полицейските управления в областта, а срещу тях са образувани полицейски производства.
Бургас. Вчера служители от Районно управление «Полиция» - Несебър са установили извършителят на джебчийска кражба на дигитален фотоапарат, собственост на 24-годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг – Б.П. /30 г./ от Монтана. Той е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.


Ст. Загора. Тази сутрин в 1.50 часа е получено съобщение за грабеж от бензиностанция, намираща се източно от магазин “Кауфланд”. По данни на 28-годишната служителка в обекта, минути по-рано непознат мъж дошъл пеш до бензиностанцията, заплашил нея и 20-годишния й колега със саморазправа и счупил стъклото на хладилна витрина за безалкохолни напитки. След това нападателят влязъл в работното помещение, взел от чекмедже на бюрото 531 лв. от оборота и три мобилни телефона и побягнал. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които на около 400 м от магазин “Кауфланд” полицейски екип е задържал извършителя на деянието - М.Л. (43 г.) от Казанлък. От него са иззети сумата и мобилните телефони, предмет на престъплението. М.Л. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
Вчера около 0.20 ч в Казанлък на бул.” Княз Ал. Батенберг” полицейски екип на РУ “Полиция” е спрял за проверка лек автомобил “Рено Лагуна”, с водач - турския гражданин Ч.Г. (със статут продължително пребиваващ в Р. България и адрес в гр. Габрово) и пътници – Ю.Ф. (21) и А.О. (23) от с. Долно Сахране. В заден джоб на предна дясна седалка е открит полиетиленов плик с около 1.5 грама суха растителна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
77-годишен мотоциклетист, управлявал „Ямахата”-а си без каска, загина след катастрофа. Вчера около 10.45 часа по черен път в района на с. Черганово се движел мотопед “Ямаха Минт 50”, собственост и управляван от неправоспособния К.И. (77) от с. Черганово. На около 1 км от пътен възел с първокласен път І-5 - за с.Черганово, излязъл на четвъртокласен път и завил наляво, без да пропусне движещия на север лек автомобил “Нисан Примера”, управляван от 31-годишния Ц.Р. от с.Овощник. В резултат на това, автомобилът блъснал мотопеда, при което К.И. се ударил в предното стъкло на автомобила и получил тежка черепно-мозъчна травма. Откаран е във ФСМП – Казанлък, където по-късно е починал. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на Ц.Р. Загиналият водач на мотопеда не е ползвал предпазна каска. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket