четвъртък, 24 юни 2010 г.

Крими - 24.06.2010 г.

СДВР. В ранните часове на 30 май, столичанин, пътувайки с личния си автомобил по пътя за с. Кривина бил засечен от друг автомобил – “Ауди 80”, от който слезли четирима. Единият от тях му нанесъл побой и му отнел 730 лева. При проведената оперативно-издирвателна работа криминалисти от Осмо РУМВР и сектор “Грабежи” при СДВР установили, че извършителят е 27-годишният Д.И., известен на полицията за кражби и грабежи. На задържания е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.
Двама непълнолетни грабители са установени и задържани от криминалисти на Девето РУМВР. На 17 април, около 20,30 часа, пред блока, където живее 14-годишен тийнейджър бил нападнат от две непознати момчета, които с употреба на сила му отнели мобилния телефон. В хода на оперативната работа се включили и инспектори от Детска педагогическа стая. Извършителите – две 15-годишни момчета, неизвестни до момента на полицията, са установени и задържани. Инкриминираният телефон е намерен и иззет. Материалите по случая са докладвани в СРП.
При проведена специализирана полицейска операция, след сигнал за разпространяване на наркотици, криминалисти от Четвърто РУМВР задържаха 19-годишният М.Б. - Стъклото, неизвестен до момента на МВР. При извършения обиск, у него са открити 2 пликчета с марихуана, а при последвалото претърсване в жилището му - още 13 пликчета със същия наркотик и 28 - с амфетамин. На задържания е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.
Кражба на телефонен кабел от колекторна шахта, собственост на БТК разкриха криминалисти от Пето РУМВР. Кражбата е извършена на 13 май в гр.Бухово. Извършителите – 29-годишният С.М. и 27-годишният Ж.Б. са известни на полицията за кражби. Наложена им е мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.
Също за кражба в Пето РУМВР е задържан 35-годишният К.Г. Установено е, че на 2 април той е откраднал дамската чанта с пари и документи на служителка на фирмата. Задържаният е известен на МВР за кражби. Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка за неотклонение “Пробация” за срок от 6 месеца.

Плевен. Убийство е извършено в с. Коиловци. В полицията са задържани двама като съпричастни към тежкото престъпление. Вчера към 13 часа 42-годишен открил в родната си къща тялото на баща си /68г./ с видими следи от насилие и незабавно съобщил в полицията. Криминалисти от РУП- Пордим извършили оглед на местопрестъплението и установили две прободни рани във врата на убития. Полицаите незабавно предприели изясняване на случая и скоро задържали двама – на 70 и на 53 години, и двамата местни жители, вторият е осъждан. Работата продължава за установяване на съпричастността им към извършеното тежко криминално престъпление. Образувано е досъдебно производство по чл. 115 от НК. Сезирана е прокуратурата.


Хасково. 275 стоки с лого и 100 кутии безакцизни цигари са иззети от служители на „Икономическа полиция”. Вчера в Харманли те извършили проверка в частен дом на улица Лозенград, където открили спортни екипи с логото на известни търговски марки без разрешение на правопритежателя. 44-годишният обитател предал дрехите с протокол. Малко по-късно икономическите полицаи проверили на автогарата в Хасково автобус, пътуващ по международната линия България - Турция. В личния багаж на 43-годишния шофьор от добричкото с.Бенковски са открити и иззети цигарите от различни марки без акцизен бандерол.
На 32-годишна жена от минералбанското с.Винево е наложена полицейска мярка. След сигнал е установено, че на 29 май жената е родила сама в къщи момиче, което, според думите й, по-късно е починало. Заедно с 14-годишната си дъщеря те заровили телцето на новороденото в намиращото се на около 100 метра от къщата им дере. След получения сигнал, то е изровено, назначена аутопсия по образуваното досъдебно производство.


Монтана. Към 5 часа вчера в с. Доктор Йосифово, община Монтана, 43-годишният А.И. от селото, след като счупил с камъни прозорците и взломил входна врата на частен дом, насила отвел живеещата на същия адрес М.С./20г./ в дома си, където със сила и заплахи я принудил да прави сеекс снего. Мъжът е криминално проявен, с излежана присъда за убийство. Задържан е за 24 часа в РУП-Монтана по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство.
Също вчера, към 11 часа в кв. "Младеново" в Лом, служители на РУП-Лом задържали в момент на разпространение на наркотици непълнолетен, досега неизвестен на органите на реда. При извършените процесуално-следствени действия – оглед, претърсване и изземване в лек автомобил "Фолксваген Поло", собственост на 20-годишния Ж.Г. от Лом, е намерено и иззето пакетче с тегло 0,25 грама , а в частен дом в Лом, обитаван от непълнолетния - 8 топчета /2,99 гр/ кафеникаво прахообразно вещество. При полевия наркотест субстанциите реагирали на хероин. Материалите по случая са докладвани на Окръжна прокуратура Монтана. Образувано е досъдебно производство.


ОДМВР-София. 42-годишна столичанка била задържана в РУП-Сливница за притежание на наркотици. Снощи в полицията позвънил бившият й съпруг и съобщил, че Г.С. в явно неадекватно състояние се появила в дома му в с. Храбърско и вдигнала луд скандал. Незабавно на мястото на инцидента пристигнали полицаи. При проверка в дамската чанта на Г.С. били открити таблетки амфетамин и три найлонови топчета, реагирали на кодеин. Г.С. била задържана с полицейска мярка за 24 часа. За случая е уведомен дежурен прокурор при РП-Сливница. Срещу жената се води досъдебно производство по чл. 354 А, ал.1 от НК.


Бургас. Вчера към 16.50 часа служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас спрели за проверка Р.Я./22г./ и 23-годишния, криминално порявен и осъждан Г.Г., и двамата от Бургас. У Р.Я. полицаите открили полиетиленово топче с кафяво прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на хероин. По-късно е извършено претърсване и изземване в жилището му, където в една от стаите са намерени още 2 полиетиленови топчета с хероин и три пликчета с кафеникави семена от канабис. Открито е и хартиено пакетче с остатъци от бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин. Р.Я. е задържан за срок от едно денонощие. Работата по документиране на случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» - Бургас.
По сигнал служители на «Икономическа полиция» към РУП-Поморие и представители на Митница – Бургас, вчера е извършена проверка на склад за хранителни стоки в кв. «Свобода» с управител Д.Л./35г./. При проверката са открити 217 бутилки спиртни напитки от различни марки, облепени с бандерол с изтекъл срок на ползване. Бутилките са иззети с протокол.


Кюстендил. Автопатрул на РУП–Кюстендил е установил през изминалата нощ двама мъже, превозвали крадени метални детайли в района на с. Соволяно. 27-годишният шофьор на спрения за проверка автомобил «Москвич» се оказал неправоспособен и в нетрезво състояние, а автомобилът - с неизяснен собственик. Металните предмети двамата мъже – Д.З./27г./ от с. Соволяно и В.Е./41г./ от Кюстендил откраднали от обект на тухларна фабрика. Москвичът бил с неистински регистрационни табели. Тестът за алкохол на водача отчел 1.76 примила алкохол. Д.З. е задържан за 24 часа в полицейския арест, той е известен на полицията като извършител на множество кражби, осъждан е. Работата по случая продължава, установява се съпричастността на двамата и към други противозаконни деяния.
Спор за девойка е прераснал в скандал, сбиване и чупене на витрини на магазин в кюстендилския квартал «Изток» снощи около 22.40 часа. Пристигналите на място полицаи възстановили обществения ред и задържали най-буйния участник в инцидента – В.Ж./44г./, съставен му е акт по УБДХ, ще остане в ареста на РУП – Кюстендил 24 часа.


Стара Загора. Полицаи от РУП в града задържаха грабители. Вчера към 12.30 часа в РУП-Стара Загора е получено съобщение от 22-годишна старозагорка, че малко по-рано, двама мъже издърпали от врата й златен ланец /10 гр/, след което избягали в посока кв. «Лозенец». При заграждането, служители от Районно управление «Полиция» - Стара Загора установили извършителите на грабежа – Д.Г. /20г./ и 19 годишният криминално проявен Х.Х., и двамата от Стара Загора. Те са задържани за 24 часа. Отнетият ланец е намерен и иззет. Работата по случая продължава.


Пловдив. Младеж бе заловен в Пловдив с наркотици. Около 16 часа полицаи от Пето РУП при претърсване в дома на В.В./20г./ в ж.р.”Тракия” са открили торба с 61.70 грама марихуана, както и множество пликчета със защитен ръб. В.В. е известен на полицията и е задържан в ареста за 24 часа.
Както бе съобщено вчера, полицията залови двама тийнейджъри – Б.Б./18г./ и 17-годишно момче, извършили грабеж на дамска чанта край Аграрния университет в Пловдив. В хода на разследването станало ясно, че двете момчета са автори и на други грабежи в Пловдив – в парк „Лаута” на 13 май те отнели дамска чанта със 70 лева и мобилен телефон, а на 10 юни пак в същия парк след като набили 22-годишен пловдивчанин, му взели мобилен телефон и видеоплеър. Установено е още, че на 22 юни на бул.”Христо Ботев” срещу № 25 същите младежи ограбили жена на видима възраст 60-години. Тогава Б.Б. скъсал златния й синджир и успял да отнеме медальона, който висял на него. Златната висулка веднага била продадена в златарски магазин в Пловдив, откъдето била иззета от полицията.


Пазарджик. Соъбразителлна гражданка и служители от РУП-Пазарджик задържаха посредник в телефонни измами. Във вторник следобед на домашния телефон на пазарджиклийката М.Д./60г./ позвънил непознат мъж, представил за лекар и информирал, че дъщерята на стопанката е претъпяла тежка катастрофа. За да се възстанови, обаче предстои да й бъде направена тежка и скъпа операция на крака. Затова майка й трябвало да внесе 4500 лева. М.Д. бързо съобразила, че най-вероятно става дума за измама, незабавно уведомила близките си и позвънила в дежурната част на РУП-Пазарджик. На измамника съобщила, че няма толкова много пари и двамата се уговорили, че като начало може да даде само 2000 лева, а остатъка - по-късно. Около 18.30 часа същия ден жената отишла на мястото на срещата близо до автобусна спирка в Пазарджик. Към нея се приближил непознат, който се представил за човека, натоварен да получи парите. Тогава той е задържан от служители на РУП-Пазарджик и задържан 32-годишният Д.И. е от областния град. Неговата съпричастност към извършването на други подобни престъпления е в процес на изясняване. Той е задържан в ареста, а по случая е образувано бързо полицейско производство.
Петима крадци на кабели бяха задържани от велинградски полицаи. Вчера от землището на местността „Старина” край курорта Юндола апаши успели да задигнат 30 метра подземен кабел, собственост на МО. Установени са извършителите - А.М./20г./ от с.Юндола и А.А./20г./ от съседното с.Кандьови. От тях е иззет и откраднатият кабел.
Няколко часа по-късно, на около четири км от Велинград по посока за Юндола, в гориста местност, екип на РУП-Велинград засякъл трима съмнителни. При последвалата проверка се оказало, че велинградчаните И.М./23г./, Й.Р./18г./ и Р.М./21г./ крадат 50 метра комуникационен кабел, собственост на БТК. И петимата са задържани в ареста на полицейското управление в курорта. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства.


Велико Търново. Двама неизвестни отмъкнаха такси „Шевролет” от Свищов и изоставиха водачката /54г./ край Павликени. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Грабежът е извършен вчера вечерта. Около 19 часа извършителите наели таксито от местността „Паметниците” в Свищов. Със сила и заплахи те принудили водачката да седне на задната седалка и потеглили в посока Павликени. Около 20,30 часа двамата мъже я изоставили на глух път, близо до помпена станция „Липниците” в землището на павликенското с.Батак, а те потеглили с автомобила в неизвестна посока. В него останали двата мобилни телефона на жената, личното й портмоне и документите на автомобила. Час по-късно друга кола, минаваща в района я откарала в полицейското управление в Павликени, където съобщила за случая. Образувано е досъдебно производство по чл.346, ал.5 и чл. 198, ал.1 от НК. Служителите работят за устоновяване на двамата извършители.


Благоевград. Двама са задържани за кражба на метали. В ПУ-Белица - РУП-Разлог са доведени Н.Н./33г./ и М.Л./34г./, ид вамата от Белица. Установено е, че вчера сутринта те са извършили кражба на черни метали- 6 двуметрови тръби и топ оградна мрежа /40 кг./ от частна вила в месността
"Адрианов чарк" землището на Белица. По случая в РУП-Разлог е образувано досъдебно производство за извършено престъппление по чл. 195, ал.1, т.4 от НК.
Към 7:25 часа вчера в РУП-Разлог е съобщено за възникнал пътен инцидент на пътя Симитли – Разлог, в местността "Предела". Н място дежурният екип на «Пътна полиция» установил, че след произшествието между А.Г./20г./, П.Ш./20г./, Р.Ц./23г./ от Банско и В..Т. /19г./ от Гоце Делчев, от една страна и Г.С./26г./, Б.С. /46г./ и И.З. /25г./ от Разлог е възникнал скандал. При изясняването на случая полицаите открили, че И.З заставил А.Г. да влезе в багажника на лека кола «Фолксваген голф» /софийска регистрация/. По случая е образувано бързо полицейско производство на основание чл. 142а от НК срещу лицето И.Ц.З. на 25 години от гр. Разлог.


ПТП. Пострадал при катастрофа вчера по-късно е починал. Към 9:50 часа вчера на пътя от с.Първомай към Петрич, на около 1.5 км преди града правоспособният водач К.К. /57г./ от Петрич, управлявал автомобила си "Сузуки Витара" /благоевградска регистрация/, но изгубил контрол над колата, навлязъл в насрещното платно и се ударил в идващия "Ланча У10" с собственост на софиянец, но управляван от 57-годишен от Беласица. Ланчатга се преобърнала и паднал извън на пътното платно. В следствие на инцидента в болницата в Петрич е откаран водачът И.П. с опасност за живот, а по-късно е починал. Причина за произшествието е несъобразена скорост с пътните условия – прлатното е в ремонт. Образувано е досъдебно производтво в РУП-Петрич.


Иззети акцизни стоки. Общо над 1700 кутии цигари без бандерол са иззети при акции вчера. На територията на Софийска област служители на „Икономическа полиция” проведоха масирана акция за противодействия на разпространяването на акацизни стоки без бандерол. От търговски обекти в Ботевград, Своге, Елин Пелин и Костенец били иззети различни количества контрабандни цигари. При проверка на хранителен магазин в с. Врачеш, стопанисван от частна фирма, полицаите открили 30 кутии цигари без акцизен бандерол. От кафе на ж.п. гара Своге били иззети около 80 кутии цигари без бандерол “Ести Слимс”. В магазин за хранителни стоки в с.Искрец служителите на реда открили около 100 кутии цигари от различни марки със стар акцизен бандерол. В кафе, намиращо се в сградата на автогара Елин Пелин икономически полицаи се натъкнали на 140 кутии цигари без бандерол от марките “Гулфа”, “Ести” и “Слимс Ракел”. При проверка на кафе в гр. Костенец служителите на реда открили над 30 кутии цигари “Уинър” и “Йес” без акцизен бандерол. Откритите в търговските обекти нередовни цигари били иззети от полицаите. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234 от НК.
При проверка в магазин за хранителни стоки в с.Рибен и полицаи от Долна митрополия намерили 59 кутии с цигари, облепени с валиден акцизен бандерол, но без необходимото разрешение за търговска дейност. Търговският обект е стопанисван от 49-годишна плевенчанка. Иззети са цигари с марките «Карелия», «Виктори», «Фемина», «Дънхил», «Вайс Роис». Предстоят експертизи. По случая е потърсено съдействие от Митническо управление - Свищов за вземане на отношение.
Контрабандни цигари и алкохол са иззети при полицейски проверки и във Видинска област. При акцията на територията на РУП-Лом е извършена проверка в частен имот с. Сталийска махала, обитаван от 30-годишната А.Г. При направеното претърсване са намерени и иззети 63 кутии с цигари от различни марки без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство. Във Вършец, в дома на 38-годишния И.М. служители на РУП претърсили лекотоварен "Мерцедес Спринтер", паркиран в двора на къщата и собственост на 30-годишната М.Г., живуща на същия адрес. Там са намерени и иззети 502 кутии цигари от различни марки без български акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство. Към 22 часа на бул. "Христо Ботев" в района на ж.п. гара - Монтана, служители на РУ Полиция-Монтана спрели за рутинна проверка лек автомобил "Рено 9", собственост и управляван от 44-годишния Е.И. от Монтана. В автомобила са намерени 40 кутии цигари "Fisher", 60 кутии "Pearl" и 20 кутии "Delight". Цигарите са без бандерол и са предадени доброволно. При претърсване в дома на Е.И. в Монтана са иззети още 320 кутии цигари "Pearl", 222 - "Fisher" без бандерол. По случая е образувано досъдебно производство. Работа продължава в РУП-Монтана.От 7 до 12 часа вчера е проведена полицейска операция и на територията на територията на РУП-Берковица, при която са проверени 3 търговски обекта и 2 МПС. В два от търговските обекти са открити 38 бутиллки със стар вече невалиден за страната акцизен бадерол. И двата случая са съставени протоколи за доброволно предаване. Работата по случая продължава.
Цигари без бандерол иззеха и пазарджишки полицаи. Вчера около 14.30 часа служители на Полицейски участък „Изток” извършили проверка в дома на С.Д./54г./ от Пазарджик. Там униформените открили на съхранение 180 кутии с цигари от марките „LM” и „LION”. Кутиите не били облепени с акцизен бандерол. Цигарите са иззети, а притежателят им - задържан в ареста за 24 часа. По случая се води бързо производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket