петък, 4 юни 2010 г.

Крими - 04.06.2010 г. !

Стара Загора. Специализирана полицейска операция на старозагорски полицаи бе проведена вчера в 9 часа. В хода на акцията от дома на Д.Р./49г./ от с.Дълбоки били иззети револвер, два ловни патрона 12-ти калибър, 48 халосни патрона за автомат “Калашников”, 14 бойни патрона, две регистрационни табели за МПС, три газови пистолета и част от стара полицейска униформа- яке, панталон, пагони и отличителни знаци. Д.К. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по изясняване съпричастността му към извършени престъпления от общ характер продължава.


В районното управление в Стара Загора бил получен сигнал за кражба на телефонен кабел в местността “Съборения мост”, северно от Стара Загора. В момент на изваждане на около 20 м кабел, на място бил заловен 41-годишният Г.А. от Стара Загора – осъждан и изтърпявал наказания “лишаване от свобода” за престъпления от общ характер. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. От него са иззети режещи инструменти. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 195 НК.


Шумен. Тази сутрин около 5.46 часа на тел.166 бил получен сигнал, че на ул. “Владайско въстание” в града възникнал скандал между клиенти и таксиметров водач. На мястото веднага бил изпратен полицейски екип, който заварил разпрата между тасиметраджията и тримата му клиенти, които били явно пияни При вида на униформените, тримата пътници – сред които и една жена, насочили обидите си към тях и не позволили да им бъде направена проверка. Докато полицаите опитвали да им сложат белезници, дамата се нахвърлила срещу единия и успяла да скъсала пагона и част от ръкава на полицейската му униформа. В районното управление е установена самоличността на тримата пътници - М.С. /39 г./, С.С. /20г./ и 37-годишната Н.И.. За 24 часа в ареста ще останат дамата и С.С., който е криминално проявен. Срещу него е образувано бързо производство по чл.325, ал.2 от НК.


Пловдив. Двама мъже са задържани в ареста, след като нападнаха автопатрул на РУ– Стамболийски. Единият от полицаите е с лека телесна повреда. Вчера в управлението бил получен сигнал, че малолетни и неправоспособни управляват мотоциклети в Йоаким Груево. При проверката около 19.30 часа на ул.„5-та” униформените служители спрели 15-годишен, който карал мотор с неустановена марка и без регистрационни табели. Докато оформяли документите по нарушението до патрулната кола се приближили дядото на момчето - И.Й. /52 г./ и Н.Н /40 г./. Двамата започнали да обиждат и заплашват полицаите, а наоколо се събрали и други хора, които ги подкрепяли. Разгневен Н.Н. скъсал пагона на единия от униформените. После блъснал силно полицая и го повалил на земята. В яростта си 40-годишният мъж започнал да тъпче с крака мобилния телефон на служителя, който паднал от джоба му. През това време другият полицай успял да извика подкрепление и заедно с пристигналия втори автопатрул укротили двамата мъже и ги отвели в районното управление. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Пловдив.


52-годишен мъж от село Анево е уличен в незаконно притежаване на оръжие. Вчера около 23 часа в землището на Розино служители на РУ „Полиция” – Карлово извършили проверка на охраняван обект на карловска фирма. Полицаите установили, че пазачът П.К. /52 г./ притежавал самоделно изработена ловна пушка 12 калибър и 6 боеприпаса за нея. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на районното управление.


Бургас. Двама мъже, обявени за издирване миналия петък, са установени и задържани за 72 часа. Срещу тях са повдигнати обвинения по чл. 316 и чл. 308 ал. 2 от НК. Изяснено е, че Ж.Л./31г./ от Бургас и З.Ц./26г./ от Българово представяли фалшиви документи за самоличност пред банки, като по този начин си разкривали разплащателни сметки. Образувани са досъдебни производства, работата по случая продължава.


Перник. Трима гастрольори са задържани вчера от полицаи в Брезник в момент на кражба от трансформатор. Около 1 часа в районното управление бил подаден сигналът. Незабавно на място бил изпратен автопатрул, който заловил на място трима – Н.И./20г./, М.В./23 г./ и Я.К./22 г./ от Сливница. Установено е още, че тримата в края на месеца откраднали около 85 килограма медни елементи и 235 литра трансформаторно масло от същия трафопост. Медта била открита в пункт за вторични суровини в Сливница, от където е иззета. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. 20-годишният младеж е в условията на изтърпяване на пробация за нанесена средна телесна повреда. Образувано е досъдебно производство.


Кърджали. За хулигански действия във фоайето на Центъра за спешна помощ в районното управление в Кърджали е задържан Е.М./35г./. Той е нарушил реда, отправил ругатни и заплахи към охраната на здравното заведение. Инцидентът е станал снощи около 22 часа. Проверката по случая са извършва в РУ-Кърджали по текста от Наказателния кодекс за хулиганство.


Кюстендил. Вчера кюстендилски полицаи са извършили проверка на пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, след получен сигнал за изкупуване на крадени метални предмети. Работникът в пункта – 43- годишният И.В. от с. Николичевци, изкупил 40 кг метални части – част от релса, скоба, спирачни механизми. В хода на проверката било установено, че той нямал трудов договор, съпругата му била титуляр, но тя не е била на работа. Металните предмети били иззети, на фирмата собственик е съставен акт за нарушения по Наредбата за реда за извършване на търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали. По случая е образувана преписка в РУМВР – Кюстендил, работата по случая продължава. Ще бъде сигнализирана и Инспекцията по труда за действия по компетентност, свързани с нарушения на трудовото законодателство.


Силистра. 47-годишна жена е задържана в полицейския арест след опит да рани с нож 53-годишния си съпруга. Инцидентът е станал снощи около 21 часа в дома им в Тутракан. Според първоначалните данни, между съпрузите възникнал скандал. Полицейски екип, повикан на адреса, успял да задържи жената, която ранила мъжа си в ръката. На пострадалия е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му. Работата по случая продължава.


Акцизни стоки. Полицаи от Елхово и колегите им от Гранична полиция проведоха полицейска операция в компактната зона на ГКПП – Лесово. В хода на акцията са иззели 639 бутилки спиртни напитки от различни марки, облепени с фалшив бандерол. 415 бутилки били открити в обект на хасковска фирма, а останалите 224 бутилки в магазин, управляван от хасковско дружество. 1 000 кутии цигари без бандерол са иззели вчера кюстендилски полицаи. Лек автомобил “Хонда Сивик”, управляван от 32-годишен мъж от Земен бил спрян около 17.30 часа в района на с.Ябълково. Образувано е дознание. 28 стека цигари /различни марки/, 49 кутии цигари “Assos Slims” и три килограма тютюн, всички без бандерол са иззели от 31-годишния С.Ю. от Кърджали руенските полицаи. Работата по случая продължава. На 2 юни служители от сектор “Престъпления по пътищата” спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от С.И. В купето и багажника на колата били открити два сака със 600 цигари без бандерол. Образувано е досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket