петък, 11 юни 2010 г.

Крими - 11.06.2010 г. !

Видин. Момиченце на годинка и месец е настанено в болница с хематом и оток на главата и кръвонасядания по гърба. То, заедно с майка си на 24 години, е постъпило в медицинското заведение в нощта на 9 юни. След получения сигнал, веднага започнало разследване по случая. В хода на изясняването на обстоятелството, полицаите уточнили, че майката, заедно с петте си деца живеела сама в с. Шипот. Около 20.15 часа тя оставила детето на стол в двора без надзор, а двегодишната му сестричка го съборила на земята. Майката успокоила за кратко бебето, но когато отново започнало да плаче неутешимо, тя извикала линейка След като лекарите стабилизирали състоянието му, то било транспортирано до “Пирогов”. В проверката участвали и служители от ДСП-отдел“Закрила на детето”-гр.Димово. Започнало е процедура по привеждане на другите деца в ДМСГ-Видин.


С постановление на Районна прокуратура видинчанинът Б.Б./38г./ остава в ареста с мярка за 72 часа. Той бе задържан в хода на проведената на 9 юни операция “Потисниците”. Заедно с него в полицейския капан попаднаха и двамата му авери - Т.Т./36г./ от с.Ружинци и В.Н./28г./ от с.Медовница. Те са привлечени като обвиняеми по чл.252 от НК, направили са пълни самопризнания пред съдия. Наложена им е мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 2000 лева.


Враца. Служители на областната дирекция проведоха допълнителни оперативни действия, свързани с инцидента в с. Бели Искър, когато 77-годишния Г.В. стреля и рани тежко 14-годишно момче само заради няколко откъснати от двора му джанки. При претърсване на къщата на мъжа са намерени и иззети незаконно притежаван пистолет ”Валтер” с 2 пълнителя по 8 патрона за него, 48 патрона от различни калибри, гилза и кобур за пистолет. Работата по случая продължава.


Вчера към 09.30 ч. РУП-Враца бил получен сигнал от отдел “Закрила на детето” за дете, жертва на домашно насилие. При последвалите действия е установено, че 36-годишният Е.П. е нанесъл побой на 12-годишната си дъщеря. Това станало в дома им в кв. “Бистрец”. На малолетната е издаден документ от съдебен лекар, тя временно е настанена при неин роднина. На бащата е съставен Протокол за предупреждение съгласно чл.56 от ЗМВР във връзка с чл.131, ал.1, т.4 от НК.


Благоевград. Специална техника за източване на банкови карти е открита в автомобил, спрян от автопатрул на областната дирекция при рутинна проверка. Пежото, управлявано от Я.В. /32 г./, бил засечен вчера в района на Кресна. С него пътувал и благоевградчанинът М.К./23г/. При последвалата проверка, в багажника на колата, полицаите се натъкнали на сканиращо устройство за банкови разплащателни карти. Двамата мъже били задържани и отведени в РУП Сандански. Там след извършен обстоен оглед и претърсване били открити още една камера, подготвена за монтиране на банкомат, пластики и дискови носители на информация. Последвало претърсване и в дома на М.К., откъдето са иззети още пластики и дебитни карти. Двамата мъже са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание .


Пловдив. Спортни дрехи с марки на известни фирми, продавани без знанието и съгласието на притежателите на изключителни права върху тези марки, са иззети при проверка в магазин в Асеновград. В търговския обект на ул. ”Цар Иван Асен ІІ”, стопанисван от еднолична фирма на А.К. /50 г./, са намерени 93 артикула - тениски, анцузи, къси панталони и потници от марките “Адидас”, “Найк” и “Рийбок”.

Хасково. Съвместна проверка на икономическите полицаи със служители на НАП, РИОКОЗ, Инспекцията по труда, пожарната служба и община-Хасково откри и иззе медикаменти с неясен произход и парфюми с лого на запазени марки. Стоката е намерена в игрална зала в Хасковския център, стопанисвана от 29-годишен хасковлия. В билярдната зала са открити 227 броя блистера, флакони и ампули, за които е установено, че са медикаменти под разрешителен режим. Там полицаите се натъкнали и на 31 флакона от по 100 мл парфюми с имена на запазени търговски марки. Медикаментите с неясен произход и контрабандните парфюми са предадени на проверяващите за по нататъшно изследване.

Стара Загора. Вчера криминалисти от РУ “Полиция” – Казанлък са задържали извършители на множество кражби от частни домове в села, прилежащи към територията на града. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че от края на март до началото на юни четиримата задържани - И.Г. /22г./ А.П. /34г./, Г.Н. /31г./, и М.Ю. /22г./ – всички от Казанлък, са “прибрали” множество електроуреди, медни съдове и проводници и режещи инструменти от къщи в селата Горно изворово, Долно изворово, Голямо Дряново и Копринка. Инструментите и машините са намерени и иззети, а медните вещи квартетът предавал в изкупвателни пунктове в Казанлък. Групата е задържана за 24 часа.

Криминалистите предупреждават за нови схеми и сценарии на измами: През последните 10 дни в областта отново зачестили опитите за измами по телефона. Въпреки многократните предупреждения и многобройните публикации в медиите, няколко старозагорци все пак станали жертва на ловкостта и наглостта на престъпниците и на собствената си доверчивост. Наред с класическия “полицейски” сценарий при който потърпевшия трябва да плати за освобождаването на близък, задържан за причинена тежка катастрофа с пострадал човек, напоследък находчивите измамници прилагат и нова - “медицинска” схема. При новия вариант самият близък е пострадал и му предстои спешна операция, за която са нужни пари. Другите актуални начини са свързани с участие в томболи и лотарии на фирми, вериги магазини и мобилни оператори. Обаждането е отново на стационарния телефон в дома Ви, а времето обикновено е през нощта. В слушалката чувате глас на плачещ и разстроен човек, който говорейки несвързано, се представя за ваш близък ( дъщеря/син, сестра/брат, внучка, племенница и т.н.). Веднага след това се обажда “лекар” и обяснява, че вашият близък е в болница, защото е пострадал при пътна злополука, падане от автобус или друг инцидент и поведението му е неадекватно от силната болка и дадените медикаменти. Роднината се нуждае от спешна операция, която трябва да бъде заплатена заради избор на екип, поставяне на пирон, а сумата варира от неколкостотин до няколко хиляди лева. Срещата за предаване на парите се организира в района на автогарата, на автобусна спирка и дори – в близост до болницата. Как да реагирате: Веднага се свържете с близките си, а ако не успеете да установите контакт с тях, позвънете на тел. 150, 166 или 112 (избират се безплатно). В полицията могат да проверят и да Ви съобщят дали има такава катастрофа и дали Вашият роднина наистина е пострадал или задържан. Не се съгласявайте да давате никакви пари на ръка на непознати по никакъв повод, независимо че ви се представят по телефона за длъжностни лица.


ОДМВР-София. Криминалисти от РУП-Правец разбиха група, ограбила само за ден пет вили в махала край с. Видраре. В края на април след сигнал за разбита къща в с. Видраре, при обход на район с пресечена местност полицаи забелязали пушек. Когато наближили, видели младежи, които побягнали и успели да се скрият в гората. След преследване служителите успели да заловят единият от тях - старият познайник на полицията Г. Г. /32 г./ от с. Манаселска река.Малко по-късно в полицейския капан попаднали и аверите му - Г.С. /18 г./ , Я.К. /19 г./, от с. Манаселска река и М.П. /31 г./ от с. Видраре. По време на огледа било установено, че те обгаряли кабели, а наблизо имало чували с медни съдове и намотки от проводник. Вещите били откраднати от къща, чиято собственичка не живеела в селото. Посред бял ден четиримата действали на спокойствие в района, тъй като махалата била доста отдалечена и до там се стигало само с високопроходим автомобил. От втората къща отнели 4 литра домашна ракия, от третата – 30 двужилен кабел, 30 м гумиран, 2 бакърени котлета с вместимост по 10 литра, земеделски сечива и инструменти. След като разбили друга вила, извършителите отмъкнали медни котли, консервирано месо, флекс машина, бормашина, 150 м кабел за ел.инсталация, 95 лева и мобилен телефон. От последната къща те откраднали 25 л домашна ракия и 6 кг захар. Срещу групата се води досъдебно производство.



Кърджали. 6900 декара в община Момчилград са били третирани вчера с препарат “Форестър” срещу марокански скакалци. Обработените площи са в землищата на селата Постник, Душинково и Стоманци. Пръскането срещу нашествениците продължава и днес. Спасителен екип на Гражданска защита е отстранил рояк пчели от паркинг в областния център. Уплашени граждани подали сигнал снощи в 20,37 часа на тел.112. Пострадали няма. Водолазен екип от Гражданска защита е издирвал вчера в язовир “Кърджали” елемент от главния изпускател на язовирната стена, паднал във водата при ремонтни дейности. Частта е открита, днес продължава работата по изваждането й.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket