вторник, 15 юни 2010 г.

Крими - 14.06.2010

Пловдив. 17-годишен, отнел живота на баща си, е задържан в ареста на Първо РУП. Двамата непрекъснато се карали, а последният скандал се разиграл в събота вечерта, казвали техни съседи. По първоначална информация момчето изчакало баща му да заспи и го нападнал с нож – ранил го неколкократно в областта на корема и шията, а после с тесла го ударил в главата. Зверското убийство е станало около 4 часа в неделя в апартамента им ул.”Димитър Талев” в града, а малко след това тийнеджърът позвънил в полицията, за да каже, че е намерил баща си мъртъв. Работата по случая продължава.

Полицаи на РУП-Асеновград предотвратиха разрастването на скандал, разразил се вчера, след като 18-годишен бе нападнат и бит. Около 14.30 часа в местността „Белия камък” група младежи се къпели в река Чая. При един от скоковете във водата той се сблъскал с В.М./ 26 г./, което станало повод за скандал между двамата. На помощ на В.М. обаче се притекъл приятелят му Е.В./ 22 г./ и започнал да налага опонента с юмруци по главата. От побоя пострадалият е приет в болница с фрактура на долната челюст и охлузвания. Е.В. е задържан в ареста за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство. След инцидента роднини на 18-годишния опитали да се саморазправят с близките на побойника, но след бързата и професионална намеса на полицаите от РУП-Асеновград страстите били потушени.

Видин. 21-годишен жител на с.Воднянци успял да натрупа в биографията си осем кражби само за 10 дни през миналия месец – това установиха белоградчишките полицаи, които разследваха подадени от пострадали сигнали. К.Ц. е задържан в полицейския арест. Установен е и негов съучастник - 18-годишния П.П. До този момент е изяснено, че на 20 май от стопански постройки в двор на къща К.Ц. откраднал 40 метра гумиран удължител и меден котел, а на следващия ден проникнал в мазе, откъдето натоварил два медни котли и пръскачка. На 24 май претарашил две стопански постройки, откъдето си тръгнал с бормашини, ъглошлайф, пръскачка, гаечни ключове, медни котли и меден капак от казан. На 27 май от двор на къща откраднал 7 метра медна тел, а на 29 май - медна пръскачка от мазе на къща. Двамата претарашили и две къщи, откъдето отмъкнали печки, чугунени мивки, медни котли. По всичките осем случая в РУ”Полиция”-Белоградчик са заведени преписки.

Перник. Въоръжен грабеж бе извършен тази нощ в пернишкото с. Витановци. В къща, собственост на 44-годишен мъж, нахлули няколко души, които били въоръжени и с маски на главите. Чрез употреба на сила и заплаха те отнели неустановена сума левове и лични вещи на собственика. По случая е образувано досъдебно производство. В ОДМВР – Перник е сформирана група за издирване извършителите на дръзкото деяние.

Шумен. 41-годишен жител на с. Памучкин е задържан в полицейския арест за 24 часа, след като снощи ранил с нож свой съселянин на 23 години. По първоначална информация малко преди това младият мъж отишъл в къщата на Б.М. с претенциите да му изплати щети от катастрофа, направена преди месец от сина му. Когато не срещнал разбиране 23-годишният се нахвърлил с юмруци срещу Б.М. и майка му. По случая е образувано досъдебно производство.

София. Столични полицаи проведоха операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества. В рамките на акцията, реализирана вчера, служители на Първо РУМВР задържали две 17-годишни момичета в градинката на ул. “Солунска”. Тийнейджъките били заловени, след като купили от дилър марихуана. Минути по-късно, в интернет клуб, който се намира в района, бил заловен и дилърът Р.К./23г./, известен на органите на реда за кражби и наркотици. При извършеното в клуба претърсване, в кофа за боклук, полицаите намерили и иззели 30 пакетчета с марихуана с общо тегло над 13 гр и три бучки амфетамин – 1.22 гр.. С прокурорско постановление на Р.К. е наложена мярка “Задържане под стража” за 72 часа. Пред жилищен блок в кв. “Надежда” полицаите задържали и негов колега - 20-годишния А.Б. При извършеното в дома му претърсване криминалистите открили плик с марихуана, известно количество хашиш и електронни везни. По случаите са образувани досъдебни производства.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket