вторник, 8 юни 2010 г.

Крими - 08.06.2010 г. !

Хасково. Двама полицаи от Димитровград били нападнати от 38-годишен мъж в късните часове снощи. Към 23.00 часа в полицията бил получен сигнал за скандал на ул."Волгоградска". Изпратеният на адреса автопатрул заварил люта кавга в дома на 38-годишен мъж, криминално проявен за кражби и осъждан, и 26-годишната му партньорка, с която живеел на семейни начала. Когато полицаите опитали да потушат напрежението, мъжът извадил кухненски нож и ги нападнал. След предупреждение, униформените произвели изстрели със стоп патрони и ранили разярения мъж в левия крак. Той е откаран в болница без опасност за живота. За случая е уведомена окръжна прокуратура, оръжието на полицаите е иззето за експертиза по образуваното досъдебно производство.

Кърджали. 43-годишният С.С. е предаден на прокурор за незаконно преминаване на държавната граница. Досъдебното производство е приключено от РУ-Кирково и материалите са изпратени в прокуратурата с мнение за повдигане на обвинение пред съд на лицето, което премина в община Кирково нелегално от Гърция и бе задържано от гранични полицаи.

В РУ-Кърджали тази нощ в 2.50 часа е задържан С.Г./20/. Преди това той е бил в заведение в областния център и е счупил монитор на игрална машина. Дежурна оперативна група е извършила оглед. По случая е образувано досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Благоевград. Полицаи от РУП- Петрич установиха местонахождението на обявен за местно издирване възпитаник на социален дом в с. Първомай. Момчето за пореден път избягало от социалното заведение и този път полицаите го открили в Сандански. Непълнолетният е върнат на възпитателите.

София. Криминалисти от Първо задържаха двама мъже, извършили грабеж. На 31 март на спирка на градския транспорт двамата братя – Н.А./29г./ и А.А./20г./ нападнали 53-годишна жена и откраднали златния й ланец. Те са криминално проявени за кражби и грабежи. Привлечени са в качеството на обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение “подписка”. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.

За броени часове полицаи от столичното Второ районно управление задържаха извършителите на кражба от склад на транспортна фирма. На 6 юни трима неизвестни откраднали от склада 12 глави за двигатели и 4 радиатора за моторни превозни средства. Сигналът бил подаден от собственика. Малко след това 39-годишният В.С. и двамата му непълнолетни помощници от с. Врачеш попаднали в полицейския капан. Образувано е досъдебно производство.

Директор на дом за деца в столичния квартал “Горна баня” подал сигнал за извършена кражба от складови помещения. В хода на предприетото разследване било установено, че кражбата е извършена между 5 май и 1 юни и оттам изчезнали 40 метални табли за легла, пружини, дюшеци и комплекти спално бельо. Скоро криминалистите стигнали и до извършителите на престъплението – М./21г./ и 16-годишен от с.Радомирци, криминално проявени за кражби. Материалите по случая са изпратени в Софийската районна прокуратура.

Пловдив. Около 18.30 часа вчера в полицията бил получен сигнал, че на ул. „Кедър” 34-годишен мъж лежи в безпомощно състояние – около него имало лока кръв. Пристигналият на място полицейски екип изяснил, че минути преди това пострадалият се е разминал с двама непознати –разменили си обидни думи и се сбили, по-възрастният извадил нож, нанесъл три прободни рани в областта на сърцето на опонента си, после двамата непознати избягали. Благодарение на описанието, дадено от свидетели на инцидента, служителите на реда бързо установили и задържали нападателите - М.И. /50 г./ и М.Х. /35 г./. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Пловдив.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket