сряда, 9 юни 2010 г.

Криминална България - 09.06.2010 г. !

София. Вчера около 14.50 часа в столичния квартал “Дружба”, неизвестен произвел изстрели срещу автомобили, паркирани между блоковете 47 и 56. След получаване на сигнала незабавно на място били изпратени полицейски патрули, които отцепили района. Няма пострадали от стрелбата. Стрелецът – С.С./54г./ бил заловен от групата за задържане при Столичната полиция. Той живеел в бл.47, откъдето произвел и изстрелите. От дома му полицаите иззели незаконно притежавано огнестрелно оръжие боен арбалет и боеприпаси. 54-годишният мъж е задържан за 24 часа, работата по случая продължава.


Рецидивист по кражбите на вещи от коли задържаха полицаи от Седмо районно управление. На 6 юни през нощта Г.Г./30г./ откраднал различни вещи /очила, акумулатор, пари, цигари и др./ от пет автомобила, паркирани в кв.”Дървеница”. Образувано е досъдебно производство. Откраднатите вещи са иззети. На 30-годишния мъж е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


ОДМВР-София. Мъж, нападнал полицай по време на осъществяване на полицейска закрила в Долна баня, бил задържан в Костенец за 24 часа. Инцидентът станал вчера преди обяд на ул. “Оборище” пред дома на К.К. /35 г./. След получено искане от отдел “Закрила на детето” за отнемане на едногодишно момченце от родителите, полицаите, заедно със социалната работничка отишли в дома на К.К.. Въпреки предупрежденията на полицаите, бащата оказал яростна съпротива, нахвърлил се върху един от служителите и го ударил в гърдите. Наложило се полицаите да употребят физическа сила и помощни средства, за да озаптят агресивния мъж. К.К. бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. При последвалия медицински преглед се оказало, че реброто на потърпевшия полицейски служител било пукнато.


Тази сутрин около 1 часа в районното управление в Сливница бил получен сигнал за въоръжен грабеж на 150 лв. от бензиностанция на първокласен път 1-8, в района на 37 км посока Сливница. Бил извършен оглед на място. Пред полицаите служителят на обекта разказал, че в бензиностанцията влезли двама младежи с маски, заплашили го, вероятно с газов пистолет и отнели наличния оборот, след което избягали с автомобил към Сливница. Образувано е досъдебно производство.


Пловдив. При съвместна операция служителите от група „Грабежи” в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и техни колеги от областната дирекция заловиха поредния извършител на грабеж в Пловдив. По първоначални данни на 24 май на ул. „Кавала” 75-годишна жена била нападната от непознат, който дръпнал златния й синджир и избягал. След проведените издирвателни действия бил задържан В.А./22г./, известен на полицията и осъждан. Той е в следствения арест.


Благоевград. Разложките полицаи задържаха извършител на побой. Вчера бил получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ за приет младеж, пострадал при побой. Изпратеният на място полицейски екип установил, че Г.Г./19г./ от с.Годлево е с фрактура на носа и лицева кост. Той бил транспортиран за лечение в столична клиника. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия бил установен извършителя – Г.П./20г./ от Разлог, криминално проявен. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. По случая се извършва проверка, сезирана е прокуратурата.


Кърджали. Тази сутрин в 1.30 часа е задържан С.Р./31г./. Около полунощ с лек автомобил той застигнал друга кола, в която пътувала съпругата му и 30-годишен мъж. След като спрели на входа на Кърджали започнала разправия. В разгара на скандала С.Р. извадил пистолет и стрелял във въздуха. След задържането му мъжът е предал с протокол газов пистолет. При извършена справка е установено, че той притежава законно и боен пистолет. Изяснява се с какъв вид оръжие е бил произведен изстрелът Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Товарен автомобил, обявен за издирване от Интерпол като откраднат в Словения, е бил открит в Кърджали. Около 10.30 часа вчера е бил проверен автомобил “Застава”, собственост на 28-годишен жител на Кърджали. При извършена справка е установено, че колата е обявена за международно издирване като крадена. По случая е образувано досъдебно производство.


Нови 24000 декара са били напръскани вчера с препарат “Форестър” заради нашествието на марокански скакалци. Обработените площи са в землищата на селата Велишане и Житарник. Предвидено е работата по третирането на площите да продължи и днес.


Пазарджик. Извършител на домова кражба бе заловен от полицаи в Панагюрище. В началото на месеца в районно управление 44-годишен мъж се оплакал, че от къщата му в с.Елшица били откраднати акумулаторна батерия, перална и други вещи. След няколкодневно разследване полицаите влезли в дирите на извършителя и заловили А.А./45г./ от същото село. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа.
Мъж, участвал в телефонна измама бе задържан от панагюрски полицаи. 72-годишен мъж от Панагюрище станал жертва на телефонна измама. Той получил тревожно обаждане на домашния си телефон, непознат мъжки глас, който се представил на полицейски началник го информирал, че синът му е предизвикал тежка катастрофа. За да подсили ефекта „началникът” съобщил на пенсионера, че вследствие на това е починало дете. За да не бъде подведен синът му под наказателна отговорност обаче била необходима сумата от 20 000 лева. С доста усилия възрастният мъж успял да събере 1540 лева, които предал пред дома си на непознат мъж. В хода на проведеното разследване полицаи установили самоличността на мъжа взел парите и го задържали - 48-годишният И.П. от панагюрското село Оборище. Неговата съпричастност към схемата за извършване на телефонни измами се изяснява. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа, а по случая е образувано полицейско производство.


Двама мъже, притежаващи наркотици са задържане по време на спецакция. Вчера на антимафиоти от териториалното звено в Пазарджик засекли 28-годишния пазарджиклия Н.К. и открили у него марихуана. Около 13.30 часа вчера криминалисти от Велинград проверили Г.Р./23г./ и установили наличие на пликче с канабис. И двамата са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик и Велинград. Срещу тях се водят полицейски производства.


Стара Загора. Трима наркоразпространители са задържани при акция на казанлъшките полицаи снощи. На паркинг пред хипермаркет на бул.“23 - ти пехотен шипченски полк” бил спрян за проверка лек автомобил “Опел Корса”, управляван от П.Б./27г./. В колата пътувал и 31-годишният И.П. от Казанлък. При извършената проверка от колата полицаите иззели полиетиленов плик с 24 грама хероин. В прикрепена към секретни ключове кутийка - собственост на И.П., били иззети около 2 грама канабис и 2 грама хероин. При последвалото претърсване, в обитаваното от П.Б. жилище били иззети хартиен плик с 2 грама и полиетиленов плик с около 4,5 грама хероин; полиетиленов плик с около 2 грама канабис; две електронни везни, използвани и неизползвани спринцовки и игли. В обитавана от 25-годишния С.В. стая в същото жилище били открити и иззети около 1 грам хероин и около 1 грам метамфетамин. Тримата са задържани за 24 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.


Вчера в 9.50 часа съвместен екип на участък “Полиция” - Павел баня и Специализирано полицейско управление – Пловдив, при обход на черешови и орехови масиви в землището на с.Габарево, установил товарен автомобил “Фолксваген” - паркиран в близост до частен черешов масив. При извършената проверка било установено, че бусът е натоварен с 620 кг череши, като 300 кг от тях са закупени от производител, а останалите 320 кг – са предмет на кражба. В момент на бране на череши в масива, собственост на 41-годишен мъж от с. Габарево са заловени А.А. /41г./, С.А./48г./ от Карлово и Е.А./34г./ от с.Вердаре. Черешите са иззети и върнати на собствениците. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.


Ямбол. Вчера на територията на Ямбол бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението. В хода на акцията е задържан М.В./25г./. От дома му са иззети 16 саксии с посадени растения - канабис в различен стадий на развитие и 16 грама. суха тревиста маса - марихуана. Наркотикът реагирал на марихуана. Той е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


Акцизни стоки. 3459 бутилки от различни марки са иззели смолянските полицаи. Проверката била извършена в склад на едро в Девин, собственост на едноличен търговец. На място бил извършен оглед от дежурната оперативна група на районното управление. Образувано е досъдебно производство.


117 кутии цигари без бандерол са иззели служители на сектор ”Икономическа полиция” от дома на М.А./47г./ в Гоце Делчев. Образувано е полицейско дознание.


В дома на 57-годишния М.М. в Антоново полицаите открили 27 кутии цигари “Странд” и “Вайсрой” без акцизен бандерол. От лекия му автомобил били иззети още 5 кутии цигари без бандерол. Образувано е досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket