петък, 25 юни 2010 г.

Крими - 25.06.2010 г.

СДВР. Криминалисти разкриха авторите на три грабежа, извършени на територията на столичното Трето Районно управление. На 19 юни на “Женски пазар” столичанка била нападната от непознат, който издърпал от врата й златния синджир и после избягал. След задържането на извършителя Ф.А. /32 г./ му е наложена присъда – шест месеца лишаване от свобода – условно, с 3 години изпитателен срок. Ден по-късно на пазара в ж.к. “Красна поляна” В.П. /17 г./ заплашил 16-годишно момче и му отмъкнал със сила мобилния телефон, установили криминалисти, работили по жалбата на пострадалия. Също за грабеж в полицията е задържан и 32-годишният С.А.Установено е, че на 9 май нападнал столичанка в района на пазар “Д.Петков”. Със сила и заплаха той й отнел 60 лева и два мобилни телефона. Инкриминираните вещи са намерени и иззети.


Вчера служители от сектор “Улични престъпления” при СДВР задържали невръстна джебчийка, минути след като ловко успяла да измъкне портмоне от чантата на столичанка. 11-годишната гастрольорка от Костинброд причакала жертвата си при слизане от тролейбус на спирката на “Петте кюшета”. По случая е образувана преписка по описа на Шесто РУМВР.


ОДМВР-София. Трима от с. Томпсън били задържани от полицията, докато обгаряли кабел край с. Церецел. В сряда късно вечерта при обход на района свогенски полицаи забелязали съмнителните мъже. Нищо неподозиращите крадци били спипани от служителите на реда в гориста местност до черен път близо до с. Церецел, докато обгаряли изолацията на телефонен кабел. По време на огледа полицаите иззели многожичен проводник с дължина над 80 метра. Наблизо били паркирани товарен автомобил “ГАЗ 66” и лек“Опел Вектра”, с които те се придвижвали. От мястото били иззети кирки, секири и ножовки, които апашите ползвали при кражбите. Тримата мъже били задържани за 24 часа в местното районно управление. Двамата са криминално проявени - Г.Г. /52 г./е регистриран за кражба и отнемане на МПС, за което е осъждан на поправителен труд, И.Ш. /41 г./ - за сводничество. Срещу задържаните е образувано досъдебно производство, повдигнато е обвинение. Криминалисти работят по установяване съпричастността им към други подобни престъпления в района.


Пловдив. Жена и двама криминално проявени мъже бяха заловени с 0.6563 грама хероин в Пловдив. Миналата нощ служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и от Шесто районно управление в жилище на ул.”Джебел” са задържали Р.И./37 г./, собственик на дома, в момент на продажба на дрога на А.А./22 г./ и 63-годишната А.И. Тримата са отведени са в ареста за 24 часа. Работата по случая продължава.


Стара Загора. Вчера криминалисти извършили проверка в дома на Л.К./46г./ от Чирпан. В стая на първия етаж, обитавана от племенника му- К.К./22г./ били иззети 34 бойни патрони калибър, газов пистолет със съмнение за преработване в боен, 1 грам канабис, а в друга стая - грам метамфетамин. В хода на проверката били иззети старинни монети, статуетки и апликации от различен метал. Двамата мъже са задържани за 24 часа в районното управление. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.


Старазагорските полицаи установили извършителя на противозаконно отнет автомобил „ВАЗ 2121”. 57-годишният С.П. откраднал автомобила от с.Хрищени и го предал в пункт за скрап на частна фирма. При извършената проверка в пункта, полицаите открили само двигателя на колата. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.


Пазарджик. Двама младежи извършили няколко кражби в Пазарджик бяха заловени от криминалисти. През нощта на 24 срещу 25 май неизвестни откраднали две акумулаторни батерии от товарен автомобил „Ивеко”. Три дни по-късно без акумулатори осъмнали и леките коли на двама мъже от областния град. След усилена работа криминалистите успели да влязат в дирите на извършителите. Станало ясно, че това са М.А./25г./ от Велико Търново и Х.М./18г./ от Пазарджик. „Дуото” е задържано в ареста, а по случаите се водят полицейски производства.


Крадец на мобилен телефон бе установен от септемврийски полицаи. Вчера в районното управление в Септември 18-годишен младеж сигнализирал, че в местност край село Ветрен дол неизвестен откраднал мобилния му телефон „Нокия”. След проведеното разследване „по горещи следи” полицаите спипали извършителя И.П./30г./ от с.Ветрен дол. Той е задържан за срок от 24 часа, а срещу него се води бързо полицейско производство.


Акцизни стоки. Продължават специализираните полицейски операции в страната по противодействие на търговията с акцизни стоки без бандерол. Бързо полицейско производство бе образувано срещу две пловдивчанки в Асеновград. При проверка в района на кооперативния пазар полицията е иззела от 50-годишната С.Ш. и 46-годишната Ц.М. 15 кутии с цигари от марките „Вигор”, „ГФ” и „Ноустрес” и 9.395 кг тютюн без акцизен бандерол. Жените са задържани в ареста за 24 часа.


Видинските полицаи са иззели 11 кутии цигари без акцизен бандерол от Д.В./47г./. За случая са уведомени митнически служители, които съставили фиш за констатирано митническо нарушение.


Старозагорските полицаи открили 148 кутии цигари без бандерол. Те били продавани от двама мъже на 32 и 57 години на територията на Раднево. Срещу тях са образувани досъдебни производства.


59 кутии цигари без бандерол иззели плевенските полицаи. Проверки били извършени в магазини в Искър и Плевен. Цигарите са от марките „Ракел”, „Victory white” и „Pearl slims”. Образувани са досъдебни производства.


Велинградски полицаи иззеха 16 кутии с цигари от различни марки без бандерол от магазин в с.Света Петка. Образувани са досъдебни производства.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket