четвъртък, 3 юни 2010 г.

Крими - 03.06.2010 г. !

ГД “Гранична полиция”. 1065 кутии цигари без акцизен бандерол от различни марки бяха открити вчера в апартамента и мазето на 55 – годишния К. Б. от Петрич. Проверката е извършена от гранични полицаи, колегите им от районното управление на МВР и митничари. За случая е уведомена районната прокуратура, образувано е досъдебно производство.
Вчера на ГКПП – Лесово е извършена проверка на влизащ в страната лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от 61 – годишен мъж от Шумен. В личния му багаж дежурният граничен полицай открил недекларирани общо 60 кутии от марките „Marlboro” и LM. На същия пункт граничните полицаи разкрили и 60 кутии недекларирани цигари в багажа на влизащ в страната гръцки гражданин. И в двата случая са съставени актове за митническо нарушение, акцизната стока е иззета.


Стара Загора. Двама са задържани с амфетамин в областния град. Към 23.30 часа снощи в Стара Загора, на кръстовището на бул. “Митрополит Методий Кусев” и ул. “Братя Жекови” полицейски екип на районното управление спрял за проверка лек автомобил “Хонда Сивик”, с който се придвижвали 24-годишният Д.М. от Раднево и 25-годишният Р.В. от Стара Загора. В колата е намерено и иззето полиетиленово пликче с около 3 грама бяло прахообразно вещество, реагирало при наркотеста на метамфетамин. Около 2 грама кафяво прахообразно вещество, реагирало на хероин, е иззето от Р.В. Двамата са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.


Благоевград. Служители от Икономическа полиция при РУМВР-Петрич предприеха проверки във връзка с контрола на акцизните стоки на територията на южния град. Полицаи, съвместно с представители на Югозападна митница извършили днес проверки в търговски обекти и складови бази. Нарушения са констатирани в помещение, ползвано от К.Т.(56г.) от Петрич. В склад в жилищен блок в ж.к. „Самуил” са открити 1 065 кутии цигари, от вносни марки без акцизен бандерол. Цигарите са иззети от представители на митниците По случая е образувано полицейско дознание.
Полицаи от Петрич задържаха двама наркопласьори. Вчера в районното управление е получен сигнал, че на ул. „Рокфелер” девойка вика за помощ. Незабавно на място е изпратен полицейски екип, пред който непълнолетна споделила, че е изхвърлена от автомобила от двама младежи, на които дължи пари. При издирването полицаите установили лек автомобил “Фиат”, с който се придвижвали М.М. (23г.) и Д.М.(21г.), двамата от Петрич. При проверката в колата е открито пакетче с бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин /3,4 гр/. М.М. и Д.М. са задържани за 24 часа. На непълнолетната е предоставена полицейска закрила. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.


Видин. На 2 юни около 15.55 часа при проверка на лек автомобил “Фолксваген Пасат”, собственост на Х.Х./67г./ са намерени и иззети 100 стека цигари “Classic” с украински бандерол. Колата била паркирана в района на бившата вакумна фабрика. По случая в РУ”Полиция”-Видин е образувано досъдебно производство.


Пловдив. Мъж от Поповица бе уличен в разпространение на цигари без акцизен бандерол. Вчера в РУМВР–Асеновград бил получен сигнал, че Г.А. /37г./ продава цигари в дома си на ул. „35-та”. При проверката служителите открили в една от стаите на къщата 47 стека и 8 кутии без акцизен бандерол цигари от марките „Ел Ем”, „Марлборо”, „Контеса”, „Давидов” и „Супер стар”. Г.А. е задържан за 24 часа в ареста на районното управление.
Опит за кражба на сребърни бижута е бил извършен вчера от магазин в Пловдив. Около 4.30 часа се задействала охранителната аларма на търговския обект на ул. „Стефан Веркович”. Пристигналите на място полицаи установили, че неизвестни лица са разбили метална решетка и входната врата на магазина. От единия от рафтовете липсвали 5,187 кг сребърни бижута. При проведените издирвателни мероприятия украшенията били открити близо до обекта.


Хасково. Жител на с. Орловец останал без 110-грамов златен синджир след грабеж. Тази сутрин в 6 часа 21-годишният А.А. от хасковското с.Орлово съобщил в полицейското управление, че час по-рано бил ограбен. Младежът обяснил, че петима непознати, с маски и качулки на главите нахлули в дома му след като срязали синджир на пътната врата и изкъртили металната входна врата. Заявили му, че са полицаи и вързали потърпевшия и 16-годишната му приятелка с тиксо за ръцете и устата. Момчето твърди пред разследващите, че е ударено и с железен прът в гърдите и главата. След това от гардероб в една от стаите нападателите му отмъкнали златния синджир и изчезнали в неизвестна посока. По случая в РУП-Хасково е образувано досъдебно производство.
185 текстилни стоки с чуждо лого иззели икономическите полицаи от Хасково. Вчера те проверили шивашки цех в ж.к. “Орфей” в областния град. В помещение за готова продукция полицейските служители открили и иззели спортни екипи, суитчъри, гащета с логото на известни търговски марки без разрешение на правопритежателя. Стоките са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. В РУ-Кърджали вчера в 15 часа е задържан Б.М./46г./ за отправени закани към 67-годишен мъж. Враждебните отношения между двамата възникнали в резултат на неуредeн спор за ползването на земя. Задържаният вчера е бил предупреждаван с полицейски протоколи да прекрати изпращането на заплашителни съобщения и изясняването на отношенията да стане по законен ред. Проверката по случая се извършва от криминалисти от ОД на МВР.
София. Криминалисти от столичното Девето РУ задържаха 38-годишен мъж, откраднал автомобил. “Форд Сиера”, паркиран пред блок в жк:”Люлин” бил откраднат. След проведените оперативно-издирвателни действия бил установен и задържан извършителят – И.С., криминално проявен за кражби. Материалите са предадени в Софийската районна прокуратура.
Извършител на кражба от жилище в столичния квартал “Триадица” задържаха криминалисти от Четвърто РУ. На 31 май собственикът подал жалба, в която разказал, че с подбран или подправен ключ било проникнато в жилището му. От там липсвали преносим компютър и два скъпи ръчни часовника. За броени дни криминалистите влезли в следите на извършителя и на 1 юни задържали 18-годишния Т.Т., криминално проявен за кражби. Вещите са открити и иззети. Материалите са докладвани на Софийската районна прокуратура.


Търговище. Търговищки полицаи иззеха преправени газови пистолети и боеприпаси. На 1 юни при проверка по сигнал във вилна зона “Кованлъка” на Търговище, във вилата на 52-годишния П.И. от областния град са открити 4 негови газови пистолета от различни марки. За два от тях, пригодени за ползване на патрони за огнестрелно оръжие, той не представил документи за собственост. Иззети са общо 20 огнестрелни боеприпаса. Назначени са съответните експертизи. По случая е образувано досъдебно производство.
Вчера служители на териториалното звено “БОП” и представители на Държавната комисия по хазарта при МФ проверили имот в търговищкото с. Разбойна, ползван от 37-годишния К.Й. от Търговище. Установено е незаконно организиране на хазартна игра с 8 игрални машини тип “ротативка”. Игралните автомати са иззети. На К.Й. е съставен акт за установяване на административно нарушение.
Към 2,15 часа днес в землището на с. Бистра до яз “Съединение”, при съвместна операция на служители на РУМВР-Търговище и представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, непосредствено след незаконен риболов са задържани двама. Установено е, че те уловили 35 кг риба с непозволени средства и в забранен период. А.К./28г./ от Търговище и Ю.Ю./36г./ от разградското с.Ловско не се подчинили на полицейското разпореждане и не спрели при подаден от полицаите сигнал. Двамата са задържани на основание чл. 63, ал.1, т.1 от Закона за МВР.


Бургас. Полицаи от Пето РУМВР разкриха кражбана златни накити. Сигнал за случилото се е получен в районното управление на 1 юни към 20 часа, когато е съобщено за липсата на украшения от съблекалните на персонала към частно заведение в МОЛ «Бургас Плаза», собственост на 21 годишна бургазлийка. В хода на оперативно – издирвателната работа по «горещи следи» е установен и задържан извършителят на кражбата –27 -годишният В.М. от Русе, обявен за общодържавно издирване от миналата година от Първо Районно управление «Полиция» - Варна и РУМВР-Банско. В.М. направил пълни самопризнания по случая. Част от вещите са предадени с протокол. В.М. е задържан за 24 часа в Пето РУМВР-Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.


ПТП. 63-годишен мъж загина при пътен инцидент на главния път Е-79. Злополуката е станала към 9 часа в района на Симитли. Правоспособният водач П.М. (63г.) управлявал бус „Фолксваген„ навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил странично в лек автомобил „Пежо„. При инцидента водачът на фолксвагена е загинал на място. Алкохолната проба на шофьора на пежото е отрицателна. Няма други пострадали при инцидента. По случая е образувано полицейско дознание.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket