четвъртък, 10 юни 2010 г.

Криминална България - 10.06.2010 г. !

Акцизни стоки. Служители на полицейския участък в Божурище иззеха незаконни цигари от дома на собственичка на магазин. След получена информация за продажба на цигари без бандерол в магазин за хранителни стоки в с. Пролеша, вчера полицаите извършили проверка в търговския обект и се натъкнали на празни опаковки от цигарени стекове. При последвалата проверка в дома на собственичката С.С./34г./, служителите на реда открили в близост до стопанска сграда завити в найлонов чувал около 310 кутии цигари от различни марки. Срещу С.С. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. 11 стека и 62 кутии цигари без бандерол и 11 кашона алкохол с фалшив бандерол са открили при проверка на хранителен магазин в с. Звиница криминалисти от районното управление в Кърджали. По случая е образувано досъдебно производство. Вчера, около 14.00 часа, на ул. “Цар Освободител” в Търговище автопатрул спрял за проверка автомобил, управляван от 46-годишният С.А. от с. Беломорци. Полицейските служители установили, че той притежава 13 стека кутии цигари без бандерол. Съставен му е акт за митническо нарушение от Митническо бюро - Търговище. 50 кутии цигари без бандерол пък бяха открити и иззети при проверка на къща в с. Нивянин, обитавана от И.А./63г./ от Враца. По случая е започнато досъдебно производство.

Кюстендил. Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са иззели снощи дупнишки полицаи от жител на с. Баланово. След сигнал за безразборна стрелба в двор на къща, подаден в полицията в 20.30 часа, на място незабавно бил изпратен патрул. 49-годишният Л.Н. посрещнал в двора си служителите на реда с насочено оръжие. Те обаче успели бързо да го обезоръжат и задържат. При последвалото в дома на Л.Н. претърсване били открити нарезна карабина “Щаер”, въздушна пушка, вкладна цев с патрон, чанта с боеприпаси. 49-годишният мъж бил закаран в дупнишката болница за консултиране с психиатър. По случая е образувано досъдебно производство, назначени са експертизи.

Хасково. Обявен за издирване от две полицейски дирекции е задържан минути след извършена от него кражба. В 02.00 часа тази сутрин бил получен сигнал за проникване в хранителен магазин, намиращ се на ул. “Единство” в областния град. Пристигналите на място патрули извършили заградителни действия и след кратко преследване задържали криминално проявения 22-годишен мъж от Кърджали. Собственикът на магазина установил, че липсват 2 бутилки уиски и 35 кутии цигари от различни марки. Впоследствие било изяснено, че задържаният е обявен за издирване по досъдебно производство през 2009 г. от хасковското полицейско управление и от областната дирекция в Кърджали. При преследването по задържане на 22-годишния мъж е пострадал полицейски служител, който е с фрактура на пета на ляв крак, без опасност за живота.

Бургас. При проведена вчера от служители на районното управление в Созопол и Четвърто РУМВР-Бургас полицейска операция били извършени проверки на няколко адреса в с. Росен. В дома на М.И./24г./ полицаите намерили и иззели 13 плика със суха тревна маса, реагирала на марихуана. От жилището на 22-годишния Б.А. е иззет плик с 90 семена от канабис, а в дома на 34-годишния С.Д. са открити 6 бойни патрона от различен калибър. Тримата мъже са задържани за срок от едно денонощие. Работата по случая продължава.

Пазарджик. Двама мъже са задържани от пазарджишки антимафиоти за притежание на наркотици. Вчера служители на териториалното звено “БОП” засекли пред жилищен блок пазарджиклиите Г.Д./31г./ и Д.Д./33г./ При последвалия личен обиск и претърсване в дома на Д.Д. спецполицаите открили девет хартиени пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, реагирало на хероин при направения полеви наркотест. И двамата са задържани в ареста, а по случая е образувано дознание.

Районният съд във Велинград санкционира мъж за хулиганство. Случката се разиграла във вторник, около 18.30 часа, в местно заведение. Велинградчанинът Ю.А./39г./ без повод се спречкал със 17-годишно момиче от курорта. Разпрата бързо се разгорещила, мъжът наплюл непълнолетната, след което й нанесъл няколко удара в областта на главата. Това наложило намесата на полиция и автопатрул от Велинград задържал побойника за срок от 24 часа. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера в свое заседания Районния съд в курортния град признал Ю.А. за виновен и удължил срока на ареста му с едно денонощие.

Гражданска защита. Още 5580 декара в общините Кърджали и Джебел са обработени вчера с препарат срещу марокански скакалци. Площите са в землищата на селата Бащино, Миладиново, Крин, Купците и Рът.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket