понеделник, 7 юни 2010 г.

Крими - 07.06.2010 г. !

СДВР. Служители на столичното Четвърто РУП установиха и задържаха четиричленна група, извършила грабежи от магазини за хранителни стоки. В ареста са 18-годишните Л.В., И.П., М.Б. и Н.Н. /19 г./. Първият сигнал за извършено престъпление бил получен в полицията на 28 май т.г. от мъж, който работел в магазин в кв. “Лагера”. По първоначални данни непознатите нахлули през нощта, били с маски, заплашили продавача с пистолет и му отмъкнали оборота от 500 лева. Три дни по-късно последвал и вторият удар на групата – този път обект на грабежа бил магазин в кв. “Хиподрума”, откъдето неизвестните си тръгнали с 1000 лева. В хода на разследването е извършено претърсване в апартамента на Н.Н., откъдето са иззети маски и газов пистолет “Револвер”. Задържаните признали и за извършени от тях други грабежи на територията на столицата. Наложена им е мярка “Задържане под стража” за 72 часа. Работата по документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.

Служители на Трето РУМВР участваха в специализирана полицейска операция за пресичане на нелегалната търговия с акцизни стоки, проведена вчера. На територията на Женския пазар са били проверени 21-ма търговци. Задържан е А.А. /34г./, в когото полицаите открили 16 стека цигари от различни марки без бандерол. Около 10.30 часа, по сигнал били проверени и три необитаеми дървени бараки на ул. ”Кирил и Методий”. Оказало се, че в тях се съхранявали 44 запечатани стека и 24 кутии цигари без бандерол. Извършен е оглед в присъствието на собственика на имота. Цигарите са иззети.

Видин. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия полицаи разкриха автор на кражба в Дунавци. М.М./21г./ проникнал в къща, отключил метална каса и оттам откраднал 550 евро и златни накити на обща стойност 10 000 лева. Преписката по случая е изпратена в Районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство.

Кюстендил. Кюстендилски и дупнишки полицаи иззеха вчера боеприпаси от домовете на двама мъже. При проведените специализирани действия в с. Раненци, в имот, обитаван от 47-годишния А.К., били открити 24 патрона за карабина. В дома на 26-годишния А.Д. в Дупница пък били намерени и иззети 42 бойни патрона 22 калибър. А.К. е осъждан за разпространение на наркотици, а дупничанинът е известен на органите на реда с кражби и грабежи, сред които и кражба на пари от черквата в града. Той също е осъждан. Срещу двамата са образувани дознания за незаконно притежание на боеприпаси.

Вчера призори в районното управление в Кюстендил са задържани двама мъже заради предизвикан скандал в центъра на града. На 25-годишният дупничанин и 32-годишния кюстендилец са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство, а дежурен съдия е постановил размер на наказанието - глоба от 250 лв. за всеки.

Благоевград. 33-годишен столичанин е обявен за общодържавно издирване, след като на 5 юни в районното управление в Сандански бил получен сигнал за изчезнал мъж от лагер на любители на рафтинга, базиран край р. Струма в землището на Кресна. Б.М. е в неизвестност от вечерта на 4 юни. Незабавно били предприети действия за местно издирване. Претърсено е поречието на р. Струма до границата с Гърция. Взети са показания от всички приятели на изчезналия мъж, които са били в палатковия лагер. В издирвателните действия са включени служители на районните управления в Сандански и Петрич, рафтингспасители, Гражданска защита, Гранична полиция, доброволци от кметствата по поречието на р. Струма, както и приятели на изчезналия. Тъй като в рамките на местното издирване 33-годишният софиянец не е открит, от вчера той е обявен за общодържавно издирване. Работата по случая продължава .

ОДМВР-София. Криминалисти от РУМВР-Елин Пелин заловиха мъж, извършил кражби от вили в с. Горна Малина. Полицейските служители получили информация, че в къща в селото, ползвана от С.С./40г./ има складирани крадени вещи – инструменти, кабели и др. След съгласуване с дежурния прокурор от Районна прокуратура - Елин Пелин е извършено претърсване, а крадените вещи – иззети. С.С., който е от с. Белопопци, е задържан с полицейска мярка за 24 часа. В хода на разследването е установено, че той предварително набелязвал вилите, разбивал прозорците и отмъквал каквото му попадне – медни съдове, душ-батерии, инструменти и кабели. Работата по случая продължава. Води се досъдебно производство.

Пазарджик. Петима крадци на кабели са задържани от служители на РУМВР-Велинград. Вчера, около 15.30 часа, в близост до пътя Велинград-Юндола екип на полицейското управление в курорта засякъл група мъже. Те успели да разкопаят 8.40 метра меден комуникационен кабел с намерение да го откраднат. Плановете им обаче били осуетени от униформените. В ареста за срок от 24 часа са задържани М.Б./46г./, А.А./25г./, Д.А./22г./, М.А./18г./ и А.К./20г./, всичките от велинградското село Пашово. Срещу тях е образувано незабавно полицейско производство.

Ямбол. Две незабавни досъдебни производства срещу чужди граждани са образувани в районното управление в Елхово. След подаден сигнал до полицейските служби в с. Лесово е задържан 44-годишен гражданин на Мароко, който преминал незаконно границата. По случая е започнало разследване за извършено престъпление по чл. 279, ал.1 от НК.
Незабавно досъдебно производство е образувано и срещу 55-годишен турски гражданин. При извършена с техническо устройство проверка било установено, че той шофира след употреба на алкохол. По случая се извършва разследване за извършено престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Бургас. Около 13.30 часа вчера в Първо РУМВР е получено съобщение за извършен грабеж в центъра на града - от 65-годишна английска туристка, отседнала в Слънчев бряг, били издърпани златни накити. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни действия на служителите на реда заловили извършителката - М.Т./25г./ от бургаския квартал “Победа”. При обиска у нея са открити две златни синджирчета, част от златен синджир и златен медальон. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Пловдив. Мъж е задържан в момент на кражба от кафе-автомат вчера в болница „Св. Георги” в града. Около 17 часа, във Второ РУМВР бил получен сигнал за разбит автомат в болничното заведение. Пристигналите на място полицаи заловили 29-годишния Л.Б., който тъкмо се канел да вземе монетите от кафе-машината. Пловдивчанинът, който е известен на полицията, е в ареста за 24 часа. Срещу него е започнато бързо полицейско производство.

ПБС. Пиян запали дома си вчера в Брестовица. Сигналът за пожара е бил получен в 14.47 часа. По първоначални данни десет минути преди това 47-годишният В.Д., порядъчно почерпен, се прибрал в къщата си на ул. „Александър Стамболийски”. Той събрал всичките си дрехи в средата на стаята, която обитавал, и ги запалил. Пристигналите на място огнеборци успели да потушат навреме пожара. Пламъците са унищожили дограмата на помещението, леглото и дрехите на мъжа. В.Д. е задържан в ареста за 24 часа в районното управление в Стамболийски. Тестът с дрегер показал наличие на 3.35 промила в кръвта му.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket