събота, 5 юни 2010 г.

Крими - 05.06.2010 г. !

Бургас. Вчера към 14.20 часа служители от Първо РУМВР-Бургас чули викове за помощ и забелязали двама младежи да бягат по бул. «Демокрация». След преследване, на ул. «Асен Златаров» полицаите задържали 17-годишен и 19-годишния Т.Д., като единият от младежите изхвърлил до близко дэърво златен синджир с кръст. Установено е, че златният накит бил отнет от 46-годишна жена, която разхождала малкото си дете с бебешка количка. Докато била наведена над него, непознат младеж скъсал и издърпал от врата й златния синджир /24 грама, на стойност към 1000 лв/. После младежът и съучастникът му побягнали, но минути по-късно са задържани от полицаите от Първо управление. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Пловдив. Служителите от Първо РУ „Полиция” издирват извършител на въоръжен грабеж, нападнал вчера в хранителен магазин в Пловдив. По първоначални данни, около 21 часа 47-годишната продавачка влязла в склада, който се намирал зад щанда на търговския обект на бул. „Александър Стамболийски”, квартал 4. Жената била наведена и с гръб към входната врата, за да подрежда стоките, когато била заплашена с нож от непознат. Нападателят й заповядал да легне на земята, взел от касата около 300 лева оборотни пари и изчезнал.
Млад мъж е уличен в съучастие на свой приятел, опитал се да ограби вчера пловдивчанка. По първоначални данни, около 18 часа на ул. „Жеравна” в Пловдив 23-годишна жена била пресрещната от непознат, който я блъснал и задърпал златния й синджир. Жената се развикала и на помощ се притекли минаващи граждани. Уплашен, че ще го заловят, мъжът извадил нож и го насочил към спасителите на жертвата си. После побягнал в неизвестна посока. При проведените издирвателни мероприятия полицаите установили, че малко преди да нападне жената, грабителят е вървял по улицата заедно с Д.М. /25 г./ от Пловдив. 25-годишният мъж е задържан за 24 часа в ареста на Шесто РУ „Полиция” – Пловдив. Работата по случая продължава с издирване на нападателя.
Пенсионерка се раздели с 1000 евро и 600 лева, след като била измамена вчера по познатата схемата „катастрофа с убит”. По първоначални данни на домашния телефон на 75-годишната Т.П. се обадил мъж и се представил за сина й. Притеснен той съобщил на „майка” си, че е блъснал с колата си пешеходец, който е починал на път за болницата и спешно се нуждае от пари в брой. Казал, че с него е и адвокатът му, който също се включил в телефонния разговор. Той обяснил на възрастната жена, че за да избегне ареста, синът й трябвало да плати 1000 евро и 600 лева. Мнимият адвокат поискал също и някаква ценна вещ за подарък на прокурора, който щял да разглежда случая. Той предупредил бабата, че ще изпрати своя син да вземе парите. Разтревожена, Т.П. съобщила точния си адрес и малко по-късно в жилището й на ул. „Поп Харитон” в Пловдив позвънил младеж, на когото жената предала парите и златна халка. Полицията издирва измамниците.


Смолян. Късно снощи, към 22.45 часа, на бул. “България” в Смолян, в района на автогарата, при съвместна проверка на служители от районното управление и антимафиоти от областната дирекция, е извършен личен обиск на 29-годишния Х.П. от града. В чантата му с личен багаж е намерено станиолово топче с бяло прахообразно вещество с брутно тегло 12,4 грама. При извършения полеви наркотест веществото реагирало положително на амфетамин. По случая е започнато досъдебно производство. Х.П е задържан за срок от 24 часа в РУП – Смолян.


ПТП. 40-годишен мъж почина при тренировка със състезателен карт вчера. Около 16.30 часа на състезателна писта „Дракон” в Калояново Д.К. /40г./ от Пловдив управлявал спортната кола с несъобразена скорост. Водачът изгубил контрол и картът се блъснал в разделителната ограда, изградена от външни автомобилни гуми. Пострадалият е бил откаран в болница, където по-късно е починал.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket