сряда, 16 юни 2010 г.

Крими - 15.06.2010 г.

Хасково. Двама харманлийци, на 16 и 36 години, пребили и ограбили мъж от хасковското село Динево. Снощи около 20 часа на тел. 166 жител на с. Брягово сигнализирал, че на главния път на спирката на разклона за селото лежи 54-годишния мъж, който бил с рани по тялото и доста уплашен. Пред пристигналия на място полицейски екип пострадалият обяснил, че малко преди това двама непознати го качили в колата си на стоп, после го нападнали, били, отнели му наличните 35 евро, изхвърлили го от колата и изчезнали. За броени часове служителите на реда засекли автомобила на нападателите “Рено” и ги задържали. Пострадалият е настанен в болница без опасност за живота.

44-годишна жителка на Димитровград, направила опит за измама, е задържана с полицейска мярка. Служители на “Икономическа полиция” спипали дамата в кантора на нотариус в града. Тя възнамерявала да се възползва от преправен и неистински документ, за да ипотекира недвижим имот. Пред нотариуса представила пълномощно, удостоверение за липса на данъчни задължения и скица на имот, който не бил нейна собственост.

14-годишно момче е в болница с опасност за живота след нелеп инцидент, станал снощи към 22.20 часа в близост до блок на ул. “В.Левски” в Хасково. Сачма от въздушна пушка е ранила момчето, а хаотичните изстрели били произведени от 20-годишен хасковлия, който стрелял напосоки от терасата на апартамента си. Стрелецът е задържан, иззета е пушката - китайско производство, калибър 5,5 мм, както и 128 сачми за нея. По случая е образувано досъдебно производство.

Бургас. Служители на РУП-Несебър задържаха група, опитала да открадне телефонен кабел по трасето между с. Раковсково и с. Паницово. Деветимата членове на бандата, сред които и двама непълнолетни на 16 и 17 години, били засечени в л.а. “Опел Кадет” с варненска регистрация. При извършената проверка в колата били открити четири лопати и ножовка. По думите им, те получили информация за трасето от жител на с.Детелина. После се заели с изкопаването на две дупки в земята, прерязването на кабела с ножовка и издърпването му, но ударили на камък. По случая е образувано досъдебно производство, продължава издирването на техния съучастник..

Кюстендил. Рецидивист е задържан вчера от служителите на реда в областната дирекция. 25-годишният А.Р. – Феро ще остане в полицейския арест заради извършен от него грабеж. Криминалистите действали по горещи следи и часове след получения сигнал за разбита врата на фургон и откраднати от него секири, варии, тесли и печка, открили част от откраднатото в пункт за изкупуване на метални отпадъци, а друга – продадени на негови съседи. Феро е известен на полицията с извършени от него множество кражби, за което е излежавал и присъда. Работата по установяване на съпричастността му и към други противозаконни деяния продължава.

Благоевград. Две перничанки са заловени малко след като успели да измамят и отмъкнат 125 лева от жителка на Разлог. Жената си почивала на една от пейките в градския парк, когато към нея се приближили две непознати и започнали да я увещават, че й е направена магия. Срещу поисканите пари, които после щели да й върнат, двете се заели да развалят «проклятието», след което по живо, по здраво си тръгнали. Минути по-късно, жертвата установила липсата на парите и потърсила помощ в полиицята, като успяла доста точно да опише непознатите врачки. Така часове по-късно Е.С. /47 г./ и Р.С. /38г./ попаднали в полицейския капан. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.

София. Четирима извършители на грабежи са задържани вчера след светкавична реакция на столичните криминалисти. Пред асансьор в жилищна кооперация в кв. «Дружба» непознат нападнал столичанка и след удар по главата й дръпнал златния синджир и избягал. Минути след инцидента жената се съвзела, позвънила на тел. 112 и след проведени заградителни действия патрули на столичното Осмо РУП задържали 29-годишния М.М., регистриран в полицията за кражби и грабежи. При обиск в него те открили откраднатия накит. До автобусна спирка на бул. «Панчо Владигеров» друга жена била нападната и обрана, но благодарение на бързата реакция на служители на Девето РУП 17-годишният извършител на престъплението бил задържан, а златният медалион на жената-върнат. Негов 26-годишен «колега» също бил спипан минути след извършено нападение. Жертва на К.П. станала 68-годишна столичанка, която около 18.30 часа минавала по бул. «П.Ю.Тодоров». Той е криминално проявен, в полицейските регистри е натрупал множество кражби и грабежи.След като материалите по случая са предадени на прокуратурата, мярката му за задържане е удължена на 72 часа. В района на Централната автогара 39-годишна била нападната от трима непознати, които със сила издърпали чантата й с 35 лева, два мобилни телефона и 3 дебитни карти в нея. Полицаите бързо влезли в следите на единия от злосторниците – 18 годишния Д.О. Той е задържан, а неговите съучастници на 19 и 18 години се издирват. По случая е образувано досъдебно производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket