вторник, 1 юни 2010 г.

Криминална България - 31.05.2010 г. !

София. Взломна кражба от магазин за хранителни стоки в ж.к: ”Хр. Смирненски” разкриха криминалисти от столичното Първо РУ. На 27 май собственикът сигнализирал в управлението, че металната решетка и стъклото на входната врата били разбити и липсвали 800 кутии цигари и 30 ваучера. В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите влезли в следите на извършителите и задържали И.Р./31г./, Ц.Д./30г./ и Б.К./21г./ от София. Наложена им е 72-часова мярка “задържане под стража”. Работата за установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
При опит да отнеме лек автомобил “БМВ”, паркиран на ул.”Солун” полицаи от Шесто РУ заловиха 29-годишния Г.В., криминално проявен. В колата му, паркирана в близост до инцидента, били намерени технически средства за кражби на автомобили. Г.В. е задържан за 72 часа, работата по случая продължава.
Непосредствено след извършена кражба от строителен обект, са задържани извършителите - Ц.К./42г./, М.К./34г./ и И.С./29г./. Те откраднали голямо количество медни шини. Материалите по случая са предадени на Софийската районна прокуратура.


Благоевград. Разложки полицаи задържаха трима крадци на цветни метали. На 29 май в РУП-Разлог е получен сигнал, че в района на промишлената зона се извършва кражба на метални отпадъци. Незабавно на място е изпратен полицейски екип, който установил на място трима та разложани. Е.М.(38г.), С.Й.(18г.) и В.С.(23г.) успели да задигнат близо 150 кг. метални шини, планки и др. изделия от цветни метали преди да бъдат отведени в районното управление. По случая е образувано полицейско дознание.


Бургас. Полицията издирва измамници. Вчера 76-годишна бургазлийка от к-с «Лазур» съобщила в Пето РУМВР, че по-рано през деня била измамена. Към 14.30 часа, на домашния й телефон позвънил непознат, който се представил за лекар. Мъжът съобщил, че е възникнала трудова зополука, при която е пострадал синът й. Също, че е необходима спешна сложна операция на краката му и за нея трябват 15 000 лв. Жената обаче казала, че има само 4 000 лв. и съобщила на «лекаря» точния си домашен адрес. След около 10-15 минути, пред входа, където живее, бургазлийката предала парите на неизвестна жена, приставила се за медицински работник. Чак по-късно тя се свързала със сина си, установила, че е измамена и алармирала полицейските служители.


Пловдив. Служители от РУ „Полиция” - Карлово издирват извършител на грабеж, станал рано сутринта вчера в Сопот. По първоначални данни, около 4.30 часа 54-годишна софиянка била нападната от маскиран мъж пред къщата й на ул. „Манастирски лозя”. Тя току-що била изкарала от двора автомобила си „Алфа Ромео” и се върнала да заключи вратите, когато върху нея се нахвърлил непознатият и я съборил на земята. След кратко боричкане, нападателят побягнал в неизвестна посока. Жената бързо отишла до отключената кола и установила, че от там липсва дамската й чанта с 1200 лева, два мобилни телефона „Нокиа” и „Самсунг”, както и лични документи.


Стара Загора. Снощи, към 21.35 часа 65-годишен казанлъчанин съобщил в полицията, че е бил прострелян в корема с пневматична пушка. Пострадалият е откаран и настанен за лечение в болницата с прострелна рана, без опасност за живота. При проверката на място, мъжът заявил, че около 21 часа, докато стоял пред дома си в кв. “Изток”, по улицата край него преминал лек автомобил “БМВ” с двама, които стреляли по него. Потърпевшият разпознал единия, когото знаел само по малко име. При проведените оперативно-издирвателни действия са установени и задържани за 24 часа заподозрените за стрелбата Н.И. (34г.) и Д.Г. (38г.) и двамата от Казанлък. Работата по изясняване на случая продължават служителите на РУ “Полиция” – Казанлък.


Хасково. Задържани са трима хасковлии /43г., 37г. и 34г./, заподозрени в отвличане, побой и отправяне на заплахи над 14-годишен младеж. Снощи около 20 часа, на бул.”Стефан Стамболов” нападателите качили момчето в лек автомобил “Форд Ескорт” и го отвели близо до картинг-пистата край Хасково. Там след заплахи му нанесли побой, от който младежът е с леки наранявания по главата, врата и десния крак. По-късно, след преглед, момчето е освободено за домашно лечение. Деца от улицата видели “похищението” и съобщили на бащата на момчето, а той - в полицията. Незабавно е предприето заграждане на района, но междувременно момчето е доведено в полицейското управление. В хода на разследването станало ясно, че най-възрастният от нападателите има дъщеря, с която младежът имал “закачка”. Момъкът, обаче решил да изнудва девойката, като непрекъснато й искал пари. Момичето започнало да краде от къщи и така родителите й узнали за проблема, а бащата тръгнал да се саморазправя. По случая в хасковското полицейско управление е образувано досъдебно производство.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket