петък, 18 декември 2009 г.

Крими - 18.12.2009 г. !

Стара Загора. Във връзка с постъпилите в районното полицейско управление сигнали за лица, осъществяващи банкови сделки (лихварска дейност) на 17 декември в Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за установяване извършителите на престъпления по чл. 252 от НК. В хода на разследването е установено, че 38-годишния Д.Г. и 45-годишния С.Д. от Казанлък стопанисват търговски обекти в града и в продължителен период от време са извършвали търговска дейност, без да притежават надлежните разрешения. Двамата са давали заеми на физически лица при изключително високи лихви, като са приемали в залог бижута, банкови карти и др. вещи. В домовете им в Казанлък са намерени и иззети вещи и материали, документиращи съпричастността им към извършените престъпления. Срещу Д.Г. и С.Д. са образувани досъдебни производства. В операцията са участвали и представители на Дирекция Областна инспекция по труда, РВМС и Комисията за защита на потребителите, които са извършили проверка в търговските обекти. Констатирано е, че в магазина, стопанисван от С.Д., се извършва търговска дейност в разрез със законовите изисквания – липсват регистрация на фирма по търговския закон, касов апарат, трудови договори на служителите и др. Открити са и множество стоки с изтекъл срок на годност. В стопанисвания от Д.Г. търговски обект са установени продукти, без документ за произход. За установените нарушения са съставени констативни протоколи. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Стара Загора. Работата по документиране престъпната дейност на Д.С. и С.Д. продължава.


Ямбол. При проведена специализирана полицейска операция в комплекс “Г. Бенковски”, вчера около 15.30 ч., служителите от сектор “БОП” направили опит да спрат лек автомобил “Ауди - А6” със сливенска регистрация, шофьорът обаче не се подчинил, увеличил скоростта и катастрофирал в крайпътно дърво. При извършената проверка е установено, че в колата пътуват двама мъже от Сливен. Под задната седалка полицаите открили и иззели 460 кутии цигари “Кинг” без акцизен бандерол. Водачът на автомобила е отведен в ямболската болница за преглед и оставен под наблюдение без видими наранявания, а пътуващият с него мъж е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
Вчера около 16 часа в РУ-Елхово е получен сигнал за скандал и сбиване между трима души на кръстовището между улиците “Асен Златаров” и “Вардар”. Отишлият на място полицейски екип установил, че 52-годишен мъж от Елхово лежи на улицата. Екип на Бърза помощ констатирал смъртта му. В резултат на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия, полицаите разкрили другите двама участници в скандала - двама братя на 17 и 18 години, които са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причините, довели до тежкия инцидент продължава.


Ловеч. Мъж уби жена си и се самоуби снощи. Сигналът е подаден на тел. 112 в 19.50. На ужасната гледка попаднала 13-годишната им дъщеря. Прибирайки се в дома им на ул. "22 август", намерила входната врата заключена. Направила опит да влезе в апартамента през терасата и тогава видяла баща си, който лежал на дивана във всекидневната с пистолет до него. Веднага на място е изпратен екип на РУ-Ловеч, който установил че 49-годишният мъж се е прострелял в главата, а на леглото в спалнята с множество прострелни рани по тялото и главата била 42-годишна жена, с която живеел на семейни начала. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.


София. Въоръжен грабеж в магазин за алкохол и цигари разкриха криминалисти от Първо РУ със съдействието на колегите им от сектор “Грабежи” при столичната полиция. На 3 ноември, около 19.30 ч., в магазина влезли двама маскирани, заплашили с нож продавача и отмъкнали оборота от 800 лева и две бутилки алкохол. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите – Н.А. /23г./ и С.З. /22г./. Нааложена им е мярка “Задържане под стража” за срок от 72 часа.


Криминалисти от Второ РУ задържаха непълнолетен, откраднал дамската чанта на столичанка. Грабежът е извършен вечерта на 11 ноември в кв. Орландовци. В чантата на жената имало документи, два мобилни телефона и 10 лева. На 15 декември при провеждане на полицейска акция е задържан извършителят – 16 годишен. Материалите по преписката са докладвани в Софийска районна прокуратура.
Служители на столичното Седмо РУ задържаха Н.К. /49г./, измамил възрастна жена със 744 лева.. Представил се за служител на пощите и й предложил да обмени левовете й в евро. Допълнителна проверка установила, че Н.К. е автор и на друга подобна измама от януари миналата година, когато излъгал 82-годишна жена с 1166 лева. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Пазарджик. Криминалисти от РУ-Пазарджик заловиха дързък извършител на грабеж. На 23 ноември, около 16 ч., малолетен ученик бил нападнат от непознат в двора на пазарджишко училище. Той използвал физическа сила и отнел от момчето мобилен телефон „Самсунг”. Криминалистите установили самоличността на нападателя – криминално проявения Д.А. /21г./ с прякор Бангото от пазарджишкото село Братаница. Той е задържан за срок от 24 часа, като по искане на прокуратурата Районния съд в областния град му е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по случая продължава, води се дознание.


Мъж, нападнал полицейски служител, бе задържан от екипи на РУМВР-Пещера. Около 2 часа в четвъртък в РУ-Пещера е получен сигнал, че 20-годишният А.В. от пещерското село Радилово разбил с тухла прозорец на паркиран микробус. На мястото незабавно пристигнал автопатрул, униформените предприели действия за издирване на извършителя. След броени минути той бил засечен пред дома му в селото, но при опита да бъде задържан, А.В. ударил в лицето единия от полицаите и успял да избяга. Половин час по-късно А.В. бил открит от младши-полицейския инспектор на селото – нападателят се укривал в двора на местната детска градина. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а срещу него се водят полицейски производства по чл.216 и чл.325 от НК.


Пловдив. Двама мъже са заловени непосредствено след извършена от тях кражба. Около 2 часа миналата нощ на бул. ”6-и септември” те побягнали, виждайки полицейски автомобил. След кратко преследване Н.К. /28г./ от Стамболийски и М.В./ 22г./ от Пловдив са заловени. При проверката полицаите от Второ РУ намерили у тях CD плеър, който двамата току що били откраднали от паркиран на ул. ”Ген. Д. Николаев” лек автомобил “БМВ”. Н.К. и М.В. са задържани в ареста за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Силистра. Грабител се озова в ареста с помощта на 50-годишен силистренец. Снощи, около 19.30 ч., по ул. „Божур” в областния град Т.Р. /26г./ издърпал със сила дамската чанта на 52-годишна жена и побягнал. На виковете й за помощ се отзовал 50-годишен мъж, който успял да застигне и задържи грабителя до идването на полицията. Т.Р. е с богато криминално досие, задържан е в полицейския арест за срок от 24 часа. По случая е образувано дознание.


Видин. В РУ на МВР - Белоградчик през месец ноември са заведени три преписки по жалби на трима пенсионери от с. Долни Лом за това, че Е.Г. /47г./, служителка на пощенската станция в селото, е присвоила пари от сметка и от пенсионни записи. Полицейското разследване установило, че на 10 ноември като касиер е изтеглила от банкова сметка на възрастна жена 1950 лева. От пенсионен запис на пенсионер присвоила 814.22 лева, които върнала на 12 декември, а от пенсионен запис на друг възрастен “взела на заем” 381.02 лева, които върнала на 26 ноември. Образуваните по случаите преписки са изпратени в Районна прокуратура - Белоградчик с мнение за образуване на досъдебни производства за извършени престъпления по чл.201 от НК.


Благоевград. Криминалисти от Сандански задържаха дилър на наркотици и негов клиент. Вчера на ул.”Скопие” в момент на продажба на дрога полицаите заловили И.М. /27г./ - осъждан, и купувачът М.А. /31г./- известен на полицията. Веществото, реагирало на кокаин, е с тегло 4 грама. Двамата мъже са в полицейския арест за 24 часа, образувано е полицейско дознание Сезирана е прокуратурата, работа по случая продължава.


Бургас. На 17 декември служители от Четвърто РУ на МВР Бургас са установили извършителите на четири криминални престъпления – Я.С /19г./, А.Г. /18г./, Ф.М. /19г./ и един 17-годишен, всички от Бургас. В различно съучастие те са извършили опит за кражба на дизелово гориво, кражба на две пробивни машини, флекс, дрелка и други инструменти от частен дом, кражба на инструменти от гараж, кражба на маса, столове и две гуми с ляти джанти от частен дом. Част от вещите, предмет на престъпленията, са иззети. Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket