петък, 25 декември 2009 г.

Крими - 23.12.2009 г.



София. Задържана е организирана престъпна група, занимавала се с кражби на вещи от моторни превозни средства. На 21 декември в 18.30 часа в Четвърто РУ жена подала сигнал за откраднат лаптоп и други вещи от колата й, паркирана пред столичен магазин. Бил извършен оглед. Половин час по-късно мъж сигнализирал, че видял трима, които се опитвали да тарашат автомобила му, паркиран на същия паркинг. След проведени бързи оперативно-издирвателни действия криминалистите установили марката и номера на автомобила, с който неизвестните се придвижвали. Така вчера автопатрул на столичното Първо РУ го засякъл и спрял за проверка. В него били В.Й./32г./, П.Б./34г./ и С.С./40г./, извести на полицията с множество регистрации за кражби. В колата полицаите открили устройства за заглушаване на централното заключване на автомобили, а при последвалите претърсвания в жилището на В.Й. намерили откраднатия преди ден лаптоп, както и други вещи с неизяснен произход. Работата по документиране и на други извършени от тях престъпления продължава.


Трима автокрадци са задържани при специализирана акция на столичните криминалисти. Установено е, че С.П./34г./, П.М./29г./ П.М./27г./ откраднали лек автомобил “Ауди А6” от гаражна клетка на ул.“Галичица”. При извършената проверка в тях били намерени и иззети електронни устройства за заглушаване на сигналите излъчвани от GPS – системи монтирани в автомобили. Допълнителна проверка констатирала, че преди месец те откраднали “БМВ”. Автомобилите са намерени и след приключване на процесуално следствените действия ще бъдат върнати на собствениците. Работата по случая продължава.


При провеждане на специализирана полицейска акция от служители на сектор “Наркотици” при СДВР, по време на покупко-продажба на марихуана са задържани Т.Г./33г./- Шмеки, 28-годишните Х.М. и Д.Г., Е.Х./24г./, с прякор Льони и Д.П./26г./. При извършеното претърсване в жилищата им са намерени различни количества марихуана, а в дома на Б.Г. – мобилни телефони и електронна везна. Постоянна мярка “Задържане под стража” е наложена на Т.Г. и Б.Г., а на Е.Х. и Д.П. - мярка за неотклонение за срок от 72 часа.


ОДМВР-София. Криминалисти от РУ-Сливница за часове разкриха грабеж, извършен в игрална зала в центъра на града през нощта на 22 декември. Сигналът за престъплението бил подаден от барманката около 5 часа. Пред полицаите жената разказала, че в момента, в който залата се опразнила, един от клиентите я нападнал, за да й вземе оборота. Тя яростно се отбранявала, но нападателят се нахвърлил с юмруци върху нея, успял да отнеме около 600 лв. и избягал. Потърпевшата успяла да даде точно описание на нападателя, благодарение на което криминалистите бързо стеснили кръга на заподозрените и стигнали до Б.Б. /24 г./, който имал два адреса – в София и Сливница. Веднага след грабежа, той и жената, с която живеел на съпружески начала, избягали и се укрили в дома на родителите й в с.Свидня. С помощта на полицаи от РУ-Своге, бегълците били открити. Свогенските полицаи задържали Б.Б., след което го привели в РУ-Сливница. Иззети били и част от парите - около 300 лв., които Б.Б. предал на жена си. Образувано е досъдебно производство. Уведомена е местната Районна прокуратура. Б.Б. е задържан с полицейска мярка за 24 часа.


Плевен. Амфетамин иззеха при проверка плевенските полицаи. На 22 декември около 15 часа на улица “Ц. Церковски” служители от Второ управление на МВР извършили проверка на паркиран лек автомобил “Пежо”. Водачът – 20 годишен от Плевен, изхвърлил на пода зад предната седалка плик с 12 топчета с неправилна форма, съдържащи прахообразно вещество. В полицията за изясняване на случая са доведени 20-годишният шофьор и 15-годишната му спътничка. По информация на младежа наркотикът е амфетамин. Предстоят експертизи. Допълнителна проверка установила, че плевенчанинът е задържан с наркотици през месец ноември тази година. За престъпление по чл.354 “а”, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор. Работата по случая продължава.


Полицаи от Червен бряг хванаха крадци на телефонни кабели в момента на извършване на престъплението. Заловени са осем мъже, които демонтирали съобщителен кабел. Така бе осуетена повреда в далекосъобщителната мрежа в района между ж.п. гарите на Червен бряг и село Телиш. Около 13 часа в полицията било съобщено, че са прекъснати съобщителните връзки в района. Незабавно били изпратени полицейски патрули, които на място засекли група мъже, които копаели и демонтирали кабел. В бригадата били седмина мъже от село Чомаковци /на възраст от 23 до 41 години/ и 37- годишен помагач от село Равно поле. Кипял усилен труд - с лопати, ножовки, клещи и кирки групата вече била направила изкопи и изтеглили 16 метров кабел. Извършителите са доведени в районното управление за снемане на обяснения. Двама от тях са съдени за кражби. Предстои установяване на размера на нанесените материални щети. Криминалистите изясняват съпричастността на заловените към други подобни кражби. Документирането на престъплението продължава. Материалите са внесени в прокуратурата.


Ямбол. Близо един килограм марихуана иззеха антимафиоти от Ямбол. При проведена специализирана полицейска операция на служители от сектор “Борба с организираната престъпност” при ОДМВР– Ямбол е задържан Д.П./38г./. В дома му в с.Роза, общ. Тунджа били открити и иззети 980 грама суха тревиста маса, реагирала на марихуана. Част от наркотичното вещество е открито в избеното помещение на къщата. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство /снимки/.


Монтана. 1600 кутии цигари без български акцизен бандерол са иззети от частен дом в Лом. Вчера около 15 часа след получен сигнал служители на сектор”Борба с организираната престъпност” при ОДМВР Монтана и колегите им от РУ - Лом извършили проверка в жилище в кв."Младеново" , обитавано от 26-годишния М.Г. Антимафиотите иззели 1600 кутии цигари без бандерол - 27 стека от марката "МГ" и 53 - "Голд класик". Работата по случая продължава в РУ - Лом.


Пловдив. Мъж беше настанен в болница след пиянска свада. По първоначални данни на 21.12. около 22,00 часа в апартамент на ул. “Кавала” в Пловдив група мъже и жени се събрали да се почерпят. В разгара на веселбата, след употреба на алкохол, възникнал скандал в компанията. По първоначални данни при разправията пловдивчаните С.К /33г./ и Д.П./33г./ нанесли побой на 34-годишния си познат от Мадан. Мъжът е приет в болница с множество контузни рани в областта на главата, без опасност за живота. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура Пловдив.


Хасково. 70-годишна жена е била открита мъртва в дома си на ул."Георги Кирков" в града.Сигналът бил подаден от съседи, които не виждали жената и сина й дълго време. Пристигналите на адреса служители открили жената мъртва в напреднал стадий на разложение. Установено е, че тя е починала от нанесени множество травми в областта на главата и торса. Според съдебния лекар смъртта е настъпила около 20 дни преди откриването на трупа. Жертвата живеела заедно с психично болния си 50-годишен син, който е в неизвестност. По данни на полицейските служители, синът упражнявал системно физическо насилие над майка си. Той е обявен за общодържавно издирване. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket