понеделник, 21 декември 2009 г.

Крими - 21.12.2009 г. !

СДВР. Криминалисти от Първо РУМВР разкриха автора на телефонна измама. На 16 декември непознат мъж се обадил по телефона на 21-годишен столичанин и казал, че брат му е блъснал с колата си дете, което по-късно е починало. Той поискал 20 000 евро, за да бъде избегнато наказателното преследване. В хода на оперативно-издирвателната работа, криминалистите влезли в следите на измамника и задържали 42-годишния В.А., на когото е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.
Във Второ РУМВР за измама е задържан 34-годишният М.Б. Установено е, че на 30 септември той взел за ползване личния товарен автомобил “Баркас” от столичанин с уговорката да го върне след два дни. До момента на задържането му, обаче той се е укривал и не е върнал автомобила. След подадена от собственика на буса жалба на 2 октомври, измамникът започнал да се укрива и от органите на реда. Преписката е докладвана в СРП. Работата по случая продължава.
Криминалисти от Четвърто РУ на МВР разкриха кражба от жилище в столичния квартал “Стрелбище”. На 21 ноември, след прониксване с подбран или подправен ключ, от дома са откраднати мобилен телефон и цифров фотоапарат. След успешна оперативно-издирвателна работа, крадецът Х.И./21г./ с прякор Хирошимата е установен и задържан. Наложена му е мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава.


ОДМВР – София. Етрополски полицаи заловиха рецидивист за жесток побой на магазинерка. Инцидентът станал снощи в с. Брусен около 20.30 часа. Жената затворила магазина и тръгнала към дома си. Изневиделица върху нея се нахвърлил с юмруци и ритници В.И. /38г./, известен на органите на реда за изнасилване и кражби. Само преди година той излязъл от затвора, където изтърпявал присъда за изнасилване на възрастна жена от същото село. Пребитата жена успяла да се добере до дома си и подала сигнал в полицията. След бързата реакция на полицейските служители, авторът на деянието е задържан близо до мястото на побоя. Потърпевшата е настанена за лечение в етрополската болница с травми. В.И. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Според първоначалната информация, той нападнал магазинерката, защото отказала да му даде цигари и алкохол без пари. По случая се води досъдебно производство.


Кюстендил. Кюстендилски полицаи установиха момчето, ранило в петък вечер свои връстници с нож след конфликт в кюстендилска дискотека. Той е 15-годишен ученик, не е известен на полицията с противообществени прояви. С поред младежи от компанията, скандалът пламнал за момиче. При последвалото сбиване 15-годишно момче се оказа в болницата с порезна рана в корема - без опасност за живота, друго – с порязана ръка. Материалите по образуваната преписка в РУМВР – Кюстендил, са изпратени в прокуратурата, уведомени са служители на Отдела за закрила на детето в Кюстендил.


Пловдив. 31-годишен мъж е задържан в ареста на Четвърто РУ като заподозрян в извършване на хулигански действия вчера. По първоначални данни около 5 часа пред заведение в Пловдив между В.И. /31г./ от с. Белозем и охранителите на бара възникнал скандал. Мъжът, клиент на заведението, бил във видимо нетрезво състояние и се е държал агресивно. Бодигардовете поискали съдействие от полицейските органи за да прекратят разправията. При пристигане на полицейските служители, В.И. бил помолен да се легитимира, но категорично отказал да покаже лични документи. В служебния автомобил той продължил да псува и да заплашва с уволнение полицаите, като ударил в лицето единия от тях. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа.
Пиян мъж нанесъл побой на дисководещ в Първомай вчера. По първоначални данни около 3 часа, след възникнал скандал в кафе-аперитив 36-годишният И.И от Първомай ударил по лицето дисководещия на заведението А.А. /24г./ от Първомоай. Побойникът отправил обиди и закани и на пристигналите на място полицейски служители. Той продължил да се държи арогантно и се опитал да удари единия от полицаите. Мъжът е задържан за 24 часа в ареста на районното управление.


ПБС. 10 обекта, наводнение от обилните валежи на 20 декември, са били отводнени от екипи на районните служби в Кърджали и Момчилград. 19 огнеборци са се включили в ликвидирането на последствията от дъжда. Наводнени са били мазета на частни домове, училища и паркинг в кв.”Възрожденци”.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket