сряда, 30 декември 2009 г.

Крими - 30.12.2009 г. !

ГДГП. Турски гражданин е задържан от гранични полицаи на ГКПП-Аерогара София. В него са открити недекларирани 41500 евро и 1600 щатски долара. Парите били открити от граничен полицай на ГКПП- Аерогара София, при проверка на 47-годишния пътник. Чужденецът пътувал за Истанбул и не бил декларирал парите, които кътал в дрехите си. Когато граничният полицай засякъл нередовния пътник, поискал щателна митническа проверка. За извършеното нарушение му е съставен акт за митническо нарушение. Валутата е иззета, работата по случая продължават столичните полицаи от Първо РУ.


Търговище. Младши автоконтрольор в РУМВР-Търговище е бил засечен от служители на дирекция “Вътрешна сигурност” непосредствено след получен подкуп. Това станало вчера към 16.10 ч на изхода от кв. “Запад” в града на главен път София-Варна. 41-годишният полицай Д.К. спрял за проверка водач на автомобил, извършил нарушение. Вместо да му състави акт по ЗДвП полицаят приел две бутилки уиски. По случая е образувано досъдебно производство по описа на следствения отдел към Окръжна прокуратура-Търговище. Процесуално-следствените действия продължават. Срещу полицая в областната дирекция е образувана дисциплинарна проверка, временно той е отстранен от работа.


Кърджали. 5 грама хероин, 7 грама амфетамин, 1,5 грама марихуана и 0,75 грама хашиш иззеха полицаи от РУ -Кърджали при извършена проверка на автомобил и лица, пътуващи в него. Колата била спряна за проверка в кв.”Възрожденци” в Кърджали. Като видял униформените, единият от младежите побягнал и след кратко преследване той бил застигнат и задържан. В А.А. /21 г./ полицаите намерили и наркотиците. Той е задържан за 24 часа в районното управление. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на наркотични вещества.


7128 пиратки, 294 римски свещи и 88 ракети са иззети от полицията от търговски обект в Джебел. Проверката била извършена в рамките на специализирана операция за контрол на търговията с пиротехнически изделия. Проверяващите установили, че магазинът не притежава разрешително за търговия с такива изделия. На управителя е съставен акт.


5 денонощия задържане в поделенията на МВР на С.С./22/ и глоба в размер на 300 лв. на Ш.С./24г./ са наложените административни наказания с решение на Районния съд в Момчилград. Санкциите са по Указа за борба с дребното хулиганство след скандал и сбиване между лицата в гр.Джебел.


Кюстендил. 200 г наркотични вещества иззели тази нощ дупнишки полицаи от двама софиянци. Проверката на лек автомобил “Рено Меган” била извършена на главен път Е- 79, в района на с. Мурсалево. Колата била управлявана от 34-годишния Р.И., с него пътувал и 43-годишният Е.А.. При извършената проверка в колата били открити в найлонова торба бяло прахообразно вещество и три по-малки пликчета с таблети. Наркотикът реагирал на хероин и амфетамин. Двамата мъже са задържани в полицейския арест в Дупница. При направената справка полицаите установили, че Р.И. има богат актив от противозаконни деяния, извършени в София, Пловдив, Бургас. Е.А. е установяван в столицата с наркотични вещества. Образувано е дознание.


София. След проведени оперативно-издирвателни действия криминалисти от Първо РУМВР са разкрили авторите на въоръжен грабеж. Събраните в хода на разследването материали уличават в извършване на престъплението 22-годишните С.З. и К.И., известни на органите на реда. На 4 декември към 20.30 часа те нахълтали в магазин за хранителни стоки в кв.”Христо Ботев” и заплашили с пистолет 38-годишната продавачка. Отнели оборота от около 650 лева и няколко кутии цигари. На двамата е повдигнато обвинение по чл.198 от НК и им е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.


Същата мярка е определена и по отношение на двама грабители на чанти, разкрити от служители на Пето РУМВР. 19-годишният И.В. и съучастникът му С.К. /18/ нападнали 58-столичанка в жк.”Хаджи Димитър” на 8 декември и задигнали чантата й с пари, документи и мобилен телефон. Два дни по-късно към 20 часа, в същия квартал, тяхна жертва станал 59-годишен мъж. Те му ограбили чанта с документи и избягали. Двамата извършители признаван авторство и на други подобни престъпления в района.


ГДПБС. 70-годишна жена пострада тежко при пожар, възникнал тази нощ в дома й в столичния кв. «Дружба». Информацията за инцидента е подадена 30 минути след полунощ на тел. 112. Двайсет огнеборци веднага пристигнали на посоченото място и установили, че гори апартамент на 8 етаж на сградата. Благодарение на бързите им действия е предотвратено разрастването на пламъците и в съседните жилища. Само в рамките на минути пожарникарите успели да измъкнат от огъня собственичката, която живеела там сама, и я транспортирали до Пирогов. Огнеборците евкуирали от горния етаж майка с три деца и двама възрастни съседи – в домовете им било силно задимено. Възрастната жена е в болницата с тежки изгаряния по ръцете и лицето, нанесени са материални щети в дома й – изгоряло е холното обзавеждане. Предполагаема причина за пожара е неправилна употреба на отоплителен уред. По предложение на директора на СДВР, пожарникарите и полицаите, участвали в ликведирането на произшествието, ще бъдат наградени.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket