петък, 25 декември 2009 г.

Крими - 24.12.2009 г. !

Шумен. 30-годишен шуменец е задържан, след като предизвикал скандал в игрална зала в града. Сигналът за инцидента е получен вчера по обяд в дежурната част на сектор “СОД” на областната дирекция чрез паник-бутон. Пристигналият на място полицейски екип заварил пияния мъж, който се вихрел в залата и псувал две от служителките. Като видял полицаите И.И. пренесъл обидите си върху тях. Той е отведен в районното управление и на основание чл. 63, ал.1 от ЗМВР е задържан за срок от 24 часа. Съставен му е акт по УБДХ.


Изгонена от зет си тъща потърсила помощ в полицията. Малко след полунощ днес автопатрул на РУ на МВР Шумен извършвали обход по ул. “Георги Раковски”, когато на улицата изскочила жена и панически започнала да маха. Униформените спрели и от объркания разказ на 60-годишната изяснили, че малко преди това вече бившият й роднина В.Г. /49 г./, с когото живеели в един имот, я заплашил и изгонил след скандал. Часове преди това той запивал, а като не намерил ключовете от дома си, моментално заподозрял екстъщата – тя ги взела и скрила. Полицаите влезли в дома, за да изяснят случая, но били “посрещнати” с порой от обидни думи и насочена към тях въздушна пушка. Криминално проявеният В.Г оказал яростна съпротива при задържането, дори опитал да удари един от униформените. Задържан е за 24 часа, материалите по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура.


София. Досъдебно производство е образувано срещу И.Д. /46 г./, криминално проявен и вече осъждан. Преди време столичанин подал жалба във Второ РУМВР. Той обяснил, че търсел жилище за закупуване и попаднал на брокер, който се представил за служител във фирма за имоти. Обещал му, че срещу 80 000 лева ще уреди жилище на изгодна цена, дори за улеснение на клиента предложил парите да бъдат приведени на три транша. Човекът наивно се съгласил и разбрал за измамата едва когато сделката не била реализирана. Случаят бил разплетен от служители на “Икономическа полиция” , които установили и задържали мнимия брокер. След предаване на събраните материали районната прокуратура е постановила образуване на досъдебно производство по чл. 129 ал. 1 от НК.


Друг столичанин едва не се разделил с хондата си, след като я оставил за ремонт на непознат. Човекът потърсил помощ в полицията, когато не само не получил колата си, но и “тенекеджията” изчезнал. По описание на жертвата, служители на столичното Пето РУМВР започнали работа по случая и в хода на разследването попаднали в следите на М.С. /34 г./, криминално проявен и вече осъждан. Той е задържан за 24 часа, а материалите по случая са предадени на районната прокуратура.


Пловдив. 21-годишен столичанин е задържан докато опитвал да проникне в тото-пункт. Сигналът е получен малко след полунощ вчера. Веднага на ул. “П. Генов” бил изпратен автопатрул, който заловил на място 21-годишния К.А.. Работата по документирането на случая продължава.


Силистра. 41-годишен силистренец е пострадал тежко при битов инцидент в дома си. Снощи около 18.45 ч. човекът опитал да запали котле на локално парно с леснозапалима течност. Последвала експлозия, при която мъжът получил 40% изгаряния. Транспортиран е в болница във Варна в тежко състояние.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket