четвъртък, 31 декември 2009 г.

Крими - 31.12.2009 г. !

Стара Загора. Задържан е спътник на пияна шофьорка, посегнал на полицай. Към 1.10 часа вчера в Казанлък полицейски екип на РПУ забелязал лек автомобил “Фолксваген Голф” да се движи зигзагообразно по бул. “Розова долина”. Водачът не спрял на подадения от служителите сигнал със стоп-палка и продължил движението си. До Митница-Казанлък автомобилът е спрян принудително и при направената проверка е установено, че колата е управлявана от 31-годишната Д.К. от София. В хода на проверката, пътуващият в автомобила Н.Д. (42г.) от с. Розово - във видимо нетрезво състояние, започнал да увещава служителите “да си кажат цената и да се оправят”. При отправеното разпореждане да не възпрепятства проверката, мъжът слязъл от автомобила, влязъл в пререкание с полицаите и ударил единия от тях с глава в лицето. Служителят паднал и получил краткотрайна загуба на съзнание. Н.Д. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано е бързо производство за едро хулиганство. При извършената проверка на Д.К.е установено, че тя управлявал автомобила след употреба на алкохол с концентрация – 1.38 промила. Срещу нея е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.
Също вчера, към 19 часа в РПУ–Казанлък е получено съобщение, че около 12.30 часа същия ден, на домашния телефон на 82-годишен казанлъчанин се обадила жена, която се представила за внучката му. Мнимата родственица обяснила, че е предизвикала пътнотранспортно произшествие с пострадал човек. След това в разговора се включил мъж, който поискал 10 000 лв. “за да прикрие произшествието”. По-късно потърпевшият предал 1000 лв. на непознат, който дошъл пред дома му. По случая е образувано досъдебно производство.
И друга измама е регистрирана вчера на територията на РПУ–Казанлък. В следобедните часове 73-годишен казанлъчанин съобщил, че около 11.15 часа същия ден на домашния му телефон се обадил непознат, който се представил за служител на МВР и обяснил, че дъщеря му е предизвикала пътен инцидент с пострадало лице. Мнимият полицай поискал пари “за да оправи работата”. По-късно тъжителят предал 1700 лв. на непознат мъж, с когото се срещнал пред магазин “Била” в Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Двама конекрадци бяха заловени от служители на РУ-Асеновград. Вчера през нощта от местността “Гьол баир” в землището на с.Тополово е била извършена кражба на 6 коня, собственост на 54-годишен от споменатото село. След получения в полицейското управление сигнал за случилото се, полицаите заловили извършителите – И.К./44г./ от Асеновград и А.Д./35г./ от Чирпан. Двамата мъже, които са известни на полицията, са задържани за 24 часа в ареста.
Двама тийнейджъри бяха заловени с наркотици в Асеновград вчера. Около 15 часа на ул.”Г.Делчев” по време на полицейска проверка С.С./18г./ изхвърлил на земята плик с 4.08 грама марихуана. При същата проверка у Д.З./18г./ полицаите открили амфетаминова таблетка. Младежите, които са от споменатия град, са задържани за 24 часа в ареста.


Кърджали. За бракониерски лов в РУ на МВР-Крумовград вчера в 17,30 часа е задържан А.И./42/. Той е бил проверен в землището на с. Стражец и в раницата му е било открито месо, най-вероятно от сърна. В близост до мястото е бил паркиран автомобилът на ловеца. Проверката по случая продължава.
Сигнал за съмнително устройство в лек автомобил “Фолксваген Пасат” е подаден тази сутрин в 7,55 часа в РУ на МВР-Момчилград. Колата е била паркирана пред жилищен блок в града. Счупено е било предното стъкло до мястото на шофьора и между двете предни седалки се виждало устройство, наподобяващо самоделка. Мястото е заградено и се очаква специализиран екип от ДОТО да изясни естеството на устройството. Засега не е ясно дали то устройството е фалшиво. Няма пострадали.Работата по случая продължава.


Пожари. Четирима огнеборци от РС “Пожарна безопасност и спасяване”-Крумовград потушиха пожар в къща в с.Подрумче. Сигналът за произшествието е подаден в 22,03 часа на 29-ти декември. При пристигането на екипите огънят бил обхванал цялата постройка. Изгорели са 110 кв. покривна конструкция, 90 кв.м хоризонтална конструкция, врати, прозорци, покъщнина. По първоначални данни пожарът е избухнал след късо съединение в електрическата инсталация в помещение на приземния етаж, където се е съхранявал фураж. Няма пострадали.


ПТП. Към 10.30 часа вчера в Стара Загора, на ул."Теменуга" в посока юг се движел товарен автомобил “Форд Транзит”, управляван от Г.Т. (59г.) от Стара Загора. При движение на заден ход фордът блъснал движещата се по платното 79-годишна жена от Стара Загора. Пешеходката е откарана от водача в ЦСМП – Стара Загора, където по късно е починала. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на Г.Т. По случая е образувано досъдебно производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket