четвъртък, 17 декември 2009 г.

Крими - 17.12.2009 г. !

Бургас. В Първо РУ МВР е задържан извършител на взломна кражба от бижутерски магазин. Около 1.40 часа днес патрулен екип на районното управление при извършване на обход забелязал, че е разбита входната врата на магазин за бижута ул. “Фердинандова”. Полицаите запазили местопроизшествието и предприели незабавно претърсване на района. В тунел на близка жилищна сграда служителите на реда забелязали мъж със съмнително поведение, който при приближаването им, изхвърлил нещо от джоба си. Той опитал да избяга, но бил задържан. При проверката е установено, че задържаният е 26-годишният Ю.М., с последен адрес в Карнобат, който минути по-рано взломил търговския обект. У него са намерени метална щанга, ръкавици, както и парче от чорап, с което криел лицето си. Иззет е и изхвърленият предмет - една от трите гривни от жълт метал, които по данни на собственика са отнети от магазина. Ю.М., който е многократно задържан, осъждан и е изтърпявал наказания лишаване от свобода за кражби, е задържан за 24 часа и срещу него образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.
На 28 октомври в Полицейски участък – Каблешково е получен сигнал, че на 23 октомври неизвестен мъж е извършил кражба на дебитна карта от лек автомобил, паркиран в района на мина “Черно море 2”. По-късно собственикът на картата констатирал, че с нея е извършено теглене на 200 лв. от банковата му сметка. При проведените оперативно-издирвателни действия служителите на реда установили, че кражбата е извършена от 37-годишния Н.А. от с. Разбойна, общ. Руен. По случая работи РПУ – Поморие.


Плевен. При полицейска проверка на кръстовището между улиците “П. Каравелов” и “Драган Цанков” 23-годишен младеж изхвърлил на земята синьо полиетиленово пакетче с неправилна форма. При полевия тест веществото, намиращо се в него, реагирало на хероин. Установено е, че задържаният е от с. Брестовец и е осъждан три пъти за притежаване на наркотици и кражба. Предстоят експертизи на иззетия наркотик. За престъпление по чл. 354 «а», ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор. Работата по случая продължава..


Пловдив. Младеж е заловен с наркотици в Пловдив. Полицаи от Второ РУ задържали в ареста за 24 часа Т.Б. /22г./ от Стамболийски, в чиято пловдивска квартира на ул. ”П.Славейков” е намерен и иззет амфетамин на прах.
Брат удари брат си с брадва при битов скандал вчера в Пловдив. Около 18 часа е било получено съобщение, че в болница е приет 39-годишен мъж с две рани на главата, причинени от удари с брадва. Полицаите от Шесто РУ установили, че братята след като цял ден пили заедно пред дома си на ул.”Елба”, около 17.30 часа се скарали. По време на кавгата единият от А.А. /34 г./ грабнал брадвата и ударил родственика си по главата. Пострадалият е с пукнат череп. А.А. е задържан в ареста за 24 часа.


СДВР. Криминалисти разкриха авторите на четири грабежа, извършени през годината на територията на столицата. На 13 декември в Шесто РУМВР е заявено от 50-годишен кубинец, временно пребиваващ в България, че в кв. Симеоново е нападнат от петима, които след заплаха с нож и побой му отнели 300 щатски долара, около 100 лева, мобилен телефон, два златни пръстена и златна обица. За броени дни криминалистите влезли в следите на грабителите. В оперативната работа се включват и инспектори от детска педагогическа стая. На 16 декември след планирана и проведена полицейска акция трима от групата са задържани /двама от тях на 17 години и 15-годишно момче/. Другите двама - М.С. /18г./ и В.С. /23г./ се укриват. Срещу петимата е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Криминалисти на Пето РУМВР задържаха грабител, издърпал със сила дамската чанта на столичанка, докато влизала във входа на блока, където живее. Престъплението е извършено на 13 ноември, непознатият я нападнал и изтръгна чантата й с 1250 лева, лични документи и два мобилни телефона. У задържания К.Т. /28г./ са открити и иззети част от инкриминираните вещи. Образувано е досъдебно производство.
Постоянна мярка за неотклонение е наложена на 27-годишния А.Б., известен на полицията и осъждан за грабежи. Криминалисти от Първо РУМВР установили, че на 23 юли т.г., на бул. “Евлоги Георгиев” той е издърпал от врата на 56-годишна столичанка златен ланец с медальон. Работата по документиране и на други извършени от него престъпления продължава.


Грабеж извършен в края на март разкриха криминалисти от Второ РУМВР. Около 21.30 часа на бул. Мария Луиза” 42-годишен столичанин е нападнат от непознат, който след побой му отмъкнал мобилния телефон, три дебитни карти и 7 лева. Извършителят 31-годишният Е.А. е известен на полицията за кражби, грабежи и употреба на наркотици. Материалите по случая са докладвани в СРП.


Перник. На 24 септември т.г., на ул. “Струма” в Перник е ограбен 33-годишен мъж. Чрез сила и заплаха му е отнет портфейл с 2500 лв. В края на октомври на ул. “Бенковска” в областния център, отново чрез употреба на сила, от 36-годишна жена са откраднати дамска чанта с мобилен телефон, лични документни и 400 лв. В процеса на работа криминалисти от сектор “Криминална полиция” при ОДМВР и колегите им от Първо РУ установили извършителя - П.Б. /19г./. Той е задържан за 24 часа в ареста на Областната дирекция. Работата по документиране на случаите продължава.


Силистра. Служители от РУМВР-Силистра изясняват грабеж, станал около 18.10 часа вчера по ул. „Тодор Пеев” в града. По данни на потърпевшия - 40-годишен жител на Варненска област, непосредствено след като спрял колата си „Сеат Алхамбра”, неизвестен мъж го заплашил и със сила му я отнел. За разкриване на престъплението са предприети необходимите оперативно-издирвателни мероприятия, образувано е дознание.


Благоевград. Полицаи от град Сандански задържаха мъж, отнел противозаконно автомобила на свой познат на 16 декември. По данни на собственика на колата около 01.00 часа в дома му дошъл негов познат - З.Д. от с. Дамяница. Той бил пиян, поискал от домакина да го закара, но получил отказ. З.Д. си тръгнал, но минути по-късно се качил в чуждата кола и потеглил в неизвестна посока. Незабавно били предприети заградителни действия и полицаите засекли автомобила в района на с. Дамяница. При вида на униформените шофьорът се опитал да се изплъзне, но забил колата в крайпътен стълб. З.Д. е задържан с полицейска заповед за 24 часа в РУ на МВР Сандански.


Пазарджик. Непълнолетен, извършил кражба, е задържан от служители на РУМВР-Панагюрище. Вчера около 16.00 ч. в дежурната част на полицейското управление е получен сигнал от 38-годишна жена, че апаш е проникнал в кабинета й, намиращ се в централната част на града и отмъкнал от дамска чанта сумата от 70 лева. В резултат на проведеното разследване за броени часове е задържан извършителят - 14-годишно момче от същия град. Непълнолетният е предаден на инспектор „Детска педагогическа стая”, образувано е полицейско производство.


Шумен. На 16 декември около 22.30 ч. в оперативната дежурна част на РУ на МВР Шумен е получен сигнал, че на ул. “Искър” в града лежи мъж в безпомощно състояние. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип, който установил самоличността му - 22-годишен мъж от Шумен, криминално проявен. Той бил явно пиян и неадекватен, с видими следи от побой, според обясненията му – се спречкал с двама мъже. Повикан е екип на центъра за спешна медицинска помощ, който го транспортирал в МБАЛ Шумен. В хода на проведените полицейски действия криминалистите влезли в следите на нападателите - братята Х.К. /22г./ и А.К./21г./, криминално проявени. Час след полунощ днес автопатрул ги засякъл и задържал във вилна зона “Под манастира”. Пред полицаите двамата обяснили, че с пострадалия имали стари пререкания. След като ги видял на улицата той започнал да ги обижда и псува, заради което възникнал и поредният им скандал. По случая работи РУ на МВР Шумен.


Стара Загора. Полицията разследва грабеж над водач на товарен автомобил, извършен вчера на третокласен път между Симеоновград и с. В.Левски. По думите на потърпевшия – 44-годишен старозагорец двама мъже, облечени в дрехи, наподобяващи полицейски униформи (със светлоотразителни жилетки), преминали край него с лек автомобил и го спрели на отбивка вдясно от пътя. Единият от “униформените” му поискал документите за проверка и докато тъжителят ги подготвял, го напръскал със спрей. Двамата нападатели завързали ръцете и краката на шофьора със скоч и отнели голяма сума пари и два мобилни телефона от кабината на автомобила. След това нападателите се оттеглили с лек автомобил с монтирана на покрива синя лампа. Образувано е досъдебно производство Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket