сряда, 16 декември 2009 г.

Крими - 16.12.2009 г. !

Русе. Вчера във Второ РУ сигнализирал мъж, че е извършена кражба от апартамент. Той разказал, че от 11 до 13 часа, неизвестни отключили патрона на ключалката и откраднали преносим компютър марка "Тошиба", портативен телевизор марка "Елит", електронна фото рамка и 185 лева. След подадения сигнал, съвместно със служители на РУ - Сливо поле, са проведени издирвателни действия и по "горещи следи" и на бул. "България” били задържани В.К./48г./; Р.К./40г./ и Б.Д./42г./, тримата от Силистра. Мъжете пътували в лек автомобил "Ситроен Ксантия". При извършената проверка били открити откраднатите вещи, както и метален куфар с различни видове инструменти, видеокамера със заличен сериен номер. Образувано е досъдебно производство срещу В.К. за престъпление по чл.196 ал.1 т.2 вр. чл. 195 ал.1 т.4 и т.5 от НК, а за Р.К. и Б.Д. за престъпление по чл. 195 ал.1 т.4 и т.5 вр. чл. 194 ал.1 от НК. Те са привлечени в качеството на обвиняеми и спрямо тях е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.


Перник. Трима гастрольори са автори на грабеж в пернишкия кв. “Изток”. Двама от извършителите са задържани, третият се издирва. Групата се проверява за подобни престъпления в цялата страна. На 8 декември около 2.50 часа бе ограбен денонощен магазин на ул. “Рашо Димитров” в Перник. Трима маскирани, заплашили продавача с оръжие, и откраднали над 100 стека цигари и 1200 лв. Вчера столични полицаи направили опит да спрат лек автомобил, който не се подчинил на полицейските сигнали. При последвалата гонка са задържани 21-годишният В.Е. и брат му, С.Е./19г./, двамата от Монтана, които живеят на квартира в София. Първият е в ареста на ОДМВР- Перник, а вторият - на столичното Пето РУ. Третият участник в групата - познатият на полицията М.М./35г./ от Луковит, успял да се укрие и е обявен за издирване. В процеса на работа е установено, че групата имала помагач от Перник – М.Д. /21 г./, криминално проявен, който също е задържан. Изяснено е, че именно той е насочил гастрольорите към денонощния магазин. Откраднатите цигари са продадени и с част от парите е купен лек автомобил, а другите са изхарчени за удоволствия, установили разследващите. Работата по започнатото досъдебно производство продължава.


Плевен. Вчера плевенски полицаи са задържали двама рецидивисти непосредствено след поредното им престъпление. В Първо управление бил получен сигнал за кражба на лични документи от лек автомобил, паркиран в района на улица «Георги Кочев» в града. Незабавно били предприети оперативни действия за задържане на извършителите. Криминалистите влезли в дирите на автокрадците и лек автомобил “Ауди” бил локализиран около 15.30 часа, когато се оттеглял в Източна индустриална зона. Зад волана бил 35- годишен софиянец. При извършената проверка спътникът му – 38 годишен, също столичанин, хвърлил в ръцете на водача плик - джоб. Полицаите установили, че минути преди задържането мъжете разбили лек автомобил “Порше”, паркиран на ул.”Георги Кочев” и задигнали плика. Извършителите предполагали, че в него има голяма парична сума, изтеглена от 40- годишния собственик на “Порше”-то. Полицейска проверка установила, че софиянците са с дълги криминални регистрации – единият има 21 заявителски материала, а другият - 9 регистрации в полицията за кражби. И двамата са осъждани. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Работата продължава разследващ полицай от Първо управление на МВР – Плевен. Материалите са докладвани на прокурор.


44-годишен сам залови крадец в дома си. На 15 декември около 23.50 часа собственикът чул странен шум в имота си в село Божурица. Веднага излязъл на двора и в стопанска пристройка хванал на местопрестъплението 47-годишен свой съселянин. Среднощният посетител приготвил да открадне капак и лула за казан за варене на ракия. С вещите, обект на престъпен интерес, мъжът е задържан до идването на полицаите. При огледа се установило, че крадецът е разбил входната врата на помещението. Като веществено доказателство служителите на реда иззели от извършителя отверка и блуза, използвана за качулка на главата. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ-Долна Митрополия. Уведомен е дежурен прокурор.


София. Криминалисти от Трето РУ разкриха грабеж, извършен на 14 ноември в столичния квартал “Света Троица”. Жена подала сигнал в районното управление, че до блока където живее непознат издърпал от врата й два златни синджира с общо тегло около 80 грама. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите установили извършителя и задържали 30-годишният Ф.Ф., известен на полицията за кражби и грабежи. Материалите по преписката са подготвени за доклад в Софийска районна прокуратура. Работата по случая продължава. Във Второ РУ е задържан В.Н./18г./, който на 1 октомври нападнал жена на бул.“Сливница” и издърпал от ушите й златните обици. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура. Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по чл. 198 от НК.


Варна. В хода на извършени проверки в магазини за продажба на акцизни стоки в града, служители на сектор ‘Икономическа полиция’ проверили обект, намиращ се в близост до Кооперативния пазар. В складовото помещение на магазина и в автомобила, паркиран пред него били намерени и иззети 4336 цигари от различни марки, български и вносни, без акцизен бандерол. Приблизителната стойност на намереното количество е 16 000 лева. Образувано е досъдебно производство по чл.234 от НК срещу М.А./44г./, продавач в обекта и 37 – годишната В.А., собственик на автомобила. Уведомена е Районна прокуратура - Варна.


Кюстендил. 4.30 г хероин иззели снощи кюстендилски полицаи от 53-годишен мъж. Проверката била извършена на ул.“София” в града. Наркотикът бил опакован в две станиолови пликчета и реагирал на хероин. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.


Пловдив. Младеж бе заловен като заподозрян в разпространение на наркотици в Пловдив. Вчера полицаи от Второ РУ при претърсване в жилището на А.Б./24 г./ на ул.”Богомил”, намерили и иззели 39 пакетчета с марихуана – с общо тегло 59.806 грама, и 0.4154 грама амфетамин на прах. Същия ден на ул.”Ландос” бил заловен Х.Д./25г./ с 0.4569 грама хероин и 0.149 грама клоназепам. Х.Д. е известен на полицията и осъждан. Двамата младежи са задържани за 24 часа в ареста.


Кърджали. За хулигански действия и оказана съпротива срещу полицаи снощи в 23.30 часа в РУ Кирково е задържан Т.Р./30г./. Полицейски автопатрул бил изпратен по сигнал за семеен скандал в село Делвино. 30-годишният мъж потрошил имущество след скарване с баща си. Когато пристигнали полицаите, той се нахвърлил срещу тях. Проверката по случая е по чл.325, ал.2 от НК за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта.


Габрово. Полицаи задържаха обявен за национално издирване. |Вчера, към 15 часа, след оперативно-издирвателна работа, служители на МВР задържали на ул.“Николаевска” в областния град 32-годишния И.Е. Той бил спрян докато се качвал в лека кола “Фиат Типо”. И.Е. е обявен за общодържавно издирване от юни 2003 г., когато получил присъда от Окръжния съд по дело за изнудване и успявал да се укрие от закона. При задържането вчера той представил лична карта и свидетелство за управление на МПС, издадени на името на 23-годишен габровец, които през август 2007 г. били обявени за невалидни. Документите са иззети, продължава работата за изясняване как те са попаднали у осъдения. Мъжът е задържан в Областна служба “Изпълняване на наказанията” – Габрово. По случая в РУМВР – Габрово е заведена преписка.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket