събота, 26 декември 2009 г.

Крими - 26.12.2009 г. !

Шумен. Малко след полунощ вчера в оперативната дежурна част на РУ на МВР Велики Преслав бил получен сигнал, че от къща на ул.“Любен Каравелов“ в град Смядово е извършена взломна кражба. По данни на собствениците били откраднати 2300 лева, златни накити и алкохол. Те обяснили пред полицаите, които пристигнали на място, че забелязали мъж, който прескочил оградата на двора. Приличал им на 30-годишния Д.П., с когото се познавали добре – преди известно време го наели да почисти и подреди двора. Служителите на реда реагирали незабавно. Те извършили претърсване в дома на Д.П., който бил видимо пиян. Там открили и иззели част от златните накити и алкохол, друга – намерили по пътя от къщата до дома на извършителя. Срещу Д.П. е образувано бързо производство. По случая работи РУ на МВР Велики Преслав.


14-годишен обявен за издирване, е открит при проверка, извършена от криминалисти вчера към 11.30 часа в апартамент на ул. “Ген. Драгомиров” Момчето е напуснало възпитателното училище в Ракитово в средата на месец ноември т.г. и оттогава се укривало. В хода на предприетите оперативни действия било установено, че тийнейджърът често преспивал във вилни постройки в местността “Под манастира”, както и в домове на свои близки. Така криминалистите попаднали в дирите му. На основание чл. 63, ал.1 от ЗМВР той е задържан за срок от 24 часа, след което ще бъде настанено в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица във Варна. Изяснява се съпричастността му към извършени престъпления на територията на област Шумен и други региони.


Пиян мъж, буйствал и заплашвал персонала на местно заведение, е задържан в полицейския арест за 24 часа. Сигналът за иницидента е получен снощи към 20.45 часа. По думите на управителя и барманката, 48-годишният В.В. нахлул видимо пиян в шуменското заведение на пл. «Освобождение», поръчал си водка и безалкохолно, изпил си набързо питието и повторил като налял в чашата си алкохол, който носел отвън. На отправената забележка, че пиенето му е в повече и е добре да приключи, той реагирал остро – започнал да псува и хули персонала. После се докопал до кухненски нож и започнал да го размахва като доказателство за заканителните му намерения. В този момент обаче в заведението пристигнал полицейски екип, който укротил «ентусиазма» на пияния. В.В. е отведен в РУ на МВР Шумен, съставен му е акт по УБДХ.


Кърджали. Криминалисти от РУ на МВР-Кирково разкриха и задържаха двама извършители на кражба на 900 лв. от частен дом в село Кремен. Е.Й./27/ и 15-годишен задигнали парите, след като отвлекли вниманието на 80-годишния стопанин и жена му. Неканените гости поискали храна и използвали момента, за да измъкнат спестяванията на възрастните стопани, които били скрити под завивки. След подадения сигнал полицаите издирили и задържали авторите на престъплението. Проверката по случая продължава.


Двама непълнолетни на 16 и 17 години отнели противозаконно товарен “Мерцедес”, паркиран на ул.”Заводска” в областния център. Сигналът за кражбата е бил подаден на 24-ти декември около 22 часа. След предприетите издирвателни действия полицаите засекли момчетата с крадената кола на паркинга пред печатницата в града. По първоначални данни непълнолетните са отключили колата и я подкарали. По случая е образувано досъдебно производство.


Стара Загора. Криминалисти на РУМВР-Гълъбово продължават изясняването на инцидент, станал на кръстовище в града. Към 3.30 часа на 25 декември в болницата бил приет 39-годишен мъж - той бил намерен в безпомощно състояние. Пред пристигналите полицаи обяснил, че бил нападнат и ограбен от двама непознати – липсвали му 400 лева и личните документи. Криминалистите веднага започнали работа по случая. В хода на първоначалните действия е установено, че половин час преди инцидента битият мъж, който бил видимо пиян, “забол” 39-годишна жена и 18-годишната й дъщеря на кръстовището, от които поискал сексуална услуга. Това било поводът за възникнал между тримата скандал. В спора се намесил и 35-годишен жител на Раднево, който и нанесъл побой на потърпевшия. В боричкането портфейлът на мераклията изпаднал, младата дама се възползвала от случая и го грабнала.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket