петък, 11 декември 2009 г.

Крими - 11.12.2009 г. !

Габрово. Полицаи от РУ-Севлиево за часове разкриха грабеж, трима габровци са задържани. Сигнал за нападението подала вчера 43-годишна британска гражданка. Тя съобщила в районното управление, че малко след полунощ маскирани проникнали с взлом в жилището й в с.Кръвеник. Със сила и заплаха, те я привели в безпомощно състояние, завързали й ръцете и отнели от дома й телевизор, дамската чанта с лични документи, мобилен телефон и около 500 лв. Пристигналият на адреса полицейски екип извършил оглед, предприето било установяването и издирването на извършителите. Полицаите действали бързо и след по-малко от час в Севлиево бил спрян лек автомобил “Ситроен”, в който пътували трима – Р.Н./21г./, В.П./25г./ и И.Т./20г./, всички от Габрово. В автомобила бил намерен телевизорът на потърпевшата. Мъжете са задържани за 24 часа. Работата за пълното изясняване и документиране на случая продължава. Започнато е досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от НК.


Монтана. Криминалисти от Лом задържаха посредник в измамна схема. На В.М./58г./ е наложена мярка за неотклонение “задържане за 72 часа”, внесено е искане за постоянното му задържане. След проведени оперативно-издирвателни действия е установено, че мъжът изпълнявал ролята на “инкасатор” в измамната верига и като таксиметров шофьор прибирал парите на жертвите. Той е известен на полицията, осъждан. На този етап са установени общо четири случая, извършени в периода 17 ноември - 9 декември. Схемата е добре позната и в нея отново са попаднали възрастни хора – телефонът звъни, мъжки глас се представя за служител в полицията, или за прокурор, задържан е близък на жертвата заради тежка катастрофа. Следва искането за плащане на гаранцията му, както и предаването на сумата - по таксиметров шофьор, който отива на съответния адрес. По тази схема “изгорели” три възрастни жени от близки села в района на Лом. В капана се хванал и 83-годишен ломчанин. По случая е образувано досъдебно производство в РУ МВР Лом.


Пловдив. Мъж и жена бяха заловени непосредствено след обир на магазин в село Искра. Вчера през нощта след счупване на един от прозорците и изкъртване на локалната сигнално–охранителна техника било проникнато в магазин за хранителни стоки. Откраднати били продукти, цигари, алкохол и пари на обща стойност около 1 500 лева. При проведените бързи оперативно-издирвателни действия полицаите от РУ-Първомай задържали заподозрените в кражбата Т.Д./32г./ от Стряма и 27-годишната М.П. от Раковски. Т.Д е задържан в ареста за 24 часа.


Син, който нападнал и бил майка си вчера в село Куртово Конаре, е задържан в ареста за 24 часа. Около 17.30 часа при битов скандал пийналият В.К./51г./ нанесъл побой на 75-годишната си майка, изгонил я навън и се заключил в къщата. На възрастната жена, която получила контузни рани на главата и едната ръка, била оказана медицинска помощ. След случилото се на място незабавно пристигнал полицай от РУ-Стамболийски. На улицата пред дома му, при опит да бъде задържан, В.К. оказал съпротива, започнал да се заканва и обижда униформения служител. Побойникът е бил откаран в полицейското управление с белезници.


Кюстендил. Притежател на незаконно оръжие и боеприпаси от с.Пиперков чифлик е задържан вчера от служители на РУ – Кюстендил. При извършената проверка в дома на 60-годишния А.С. били иззети гладка цевна ловна пушка, пушка с неустановена марка, два газови пистолета – за единия има съмнение, че е преработван в боен, различни по калибър и вид боеприпаси. А.С. е задържан в полицейския арест за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.
62-годишен мъж от Трекляно е задържан снощи от кюстендилски полицаи. Около 18.30 часа той нанесъл побой на свой съселянин. 52-годишният пострадал е настанен в кюстендилската болница с множество разкъсно-контузни рани и фрактура на черепа. Г.Г./62г./ ще остане в полицейския арест 24 ч. Работата по изясняване на случая продължава.


Русе. 51-годишна жена постави своеобразен рекорд за настаняване в заведението за отрезвяване към областната дирекция. Тази нощ тя попадна за 13 път там. В 23.41 часа в полицията бил получен сигнал с искане за съдействие от персонала на русенско заведение. Служителите се оплакали, че не могат да затворят обекта си - пияната клиентка упорито се съпротивлявала и не искала да си тръгва. На място пристигнал екип на Спешна помощ и на полицията, които забрали старата си познайница и след медицински преглед отново я настанили в познатото й вече заведение.


Пътен инцидент. Дете загина при пътен инцидент тази сутрин в Марково, Пловдивско. Катастрофата е станала около 8 часа на ул.”Захари Стоянов” до № 70 на пешеходна пътека между училище “Кирил и Методий” и детската градина. По първоначална информация лек автомобил “Мерцедес”, управляван от М.К./42 г./ от Пловдив, изобщо не спрял на пътеката и блъснал 6-годишното момче, което точно в този момент пресичало. Раненото дете е починало малко по-късно в болница. Образувано е дознание, работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket