вторник, 15 декември 2009 г.

Крими - 15.12.2009 г. !

СДВР. Трима грабители са задържани от служители на Пето РУМВР след жалба от 47-годишна столичанка. Те нападнали жената на 2 декември към 21.40 часа в жк.”Левски-Г”, ударили я силно в гърба и отнели чантата й с мобилен телефон, пари и лични документи. Потърпевшата успяла да даде добро описание на извършителите, което помогнало на криминалистите да ги установят и заловят. За 72 часа под стража са задържани 18-годишният С.И., 19-годишният И.В. и 16-годишен – и тримата познати на полицията с предишни криминални деяния. Част от отнетите вещи са намерени и иззети. Образувано е досъдебно производство за грабеж по чл.198 от НК. Ще бъде внесено искане за постоянна мярка “задържане под стража”. Уличените признават авторството си и на други престъпления, които се документират.
Две дами станали жертва на кражби през последните дни – отнети са чантите им с пари, документи и мобилни телефони. 23-годишна жителка на “Студентски град” била обрана на 4 декември по обед в Борисовата градина. След бързи действия на криминалисти от Първо РУМВР е задържан 14-годишният извършител, осъждан вече за кражби. Непълнолетна джебчийка, задигнала чантата на столичанка в магазин за обувки на ул.”Пиротска”, бе разкрита от служители на Трето РУМВР. Липсващите вещи, пари и мобилен телефон са намерени и иззети.


Бургас. Полицаи от Камено задържаха мъж, заплашвал тях и опонентите си с убийство. Разплитането на свадата тръгнало в неделя вечерта, когато към 21 часа в местното районно управление е съобщено за нанесени материални щети по лека кола «Опел вектра» /бургаска регистрация/, собственост на С.Д. /33г./ от Камено. На полицаите той казал, че по паркирания пред дома му автомобил има сериозни вреди. Половин час по-късно в РУМВР е получен сигнал от двама жители на с.Кръстина – по думите им С.Д. е повредил колата – също «Опел вектра» на единия, бил видимо пиян и двамата решили да го проследят до дома му в Камено. Като стигнали там обаче, С.Д. ги посрещнал с брадва в ръка и люто им се заканил. Дошлите на място служители също били заплашени от С.Д. с убийство, но след като единият от тях извадил служебното си оръжие, С.Д. оставил сечивото. Той е задържан за 24 часа. По първоначални данни жалбоподателите имали неуредени финансови отношения и отишли в с. Кръстина да си търсят дължимите пари. Като не ги получили, «отмъстили» на опела на длъжника, качили се на своята кола и тръгнали обратно към Камено. Вероятно по пътя катастрофирали и чак от дома си подали сигнал, че уж намерили автомобила си почупен. Изясняването на случая продължава от служители на Районно управление на МВР Камено.


Пловдив. Старинни монети и непопълнени контролни талони за свидетелства за правоуправление са намерени вчера в лек автомобил. Около 14.30 часа на ул. ”Васил Левски” в областния град, при рутинна полицейска проверка в лека кола “БМВ” са открити и иззети 12 подпечатани и непопълнени талона за свидетелства за правоуправление на моторни превозни средства, както и старинни монети. Колата била шофирана от Е.И./43г./ от София. Той е задържан в ареста за 24 часа. Предстои експертиза и изясняване на произхода на монетите и празните талони.
Двама мъже са задържани в ареста на Пето РУ за 24 часа, след като набили пловдивчанин. Инцидентът станал вчера в жилищен блок в ж.р.”Тракия”, а поводът бил съседска свада между Д.Б./29г./ и 55-годишен мъж. Д.Б. неправомерно присъединил електропреносната мрежа на жилището си към електромера на комшията, който пък успял да разкрие причината за високите си сметки за ток. Ядосан, че няма да може да ползва повече чуждия електромер, Д.Б. и приятелят му С.Т./36г./ от Асеновград, който е известен на полицията, нападнали и набили съседа.


Благоевград. Възрастен мъж от Кресна бил измамен с пари. Вчера той се обадил в полицията и разказал как “олекнал” с 300 лв., след като непознат успял да го оплете в лъжите си. На ул. „Яне Сандански” бил спрян от мъж, който го питал дали продава вино и ракия. От дума на дума неканеният събеседник поискал възрастния мъж да му развали банкноти по 50 лв.. Пенсионерът имал 300 лв. в купюри по 20 и доверчиво се съгласил. Така измамникът му дал 6 петдесетолевки, но казал, че трябва да си вземе колата и тогава ще се пазарят за ракия и вино. Възрастният мъж чакал близо половин час, но „купувачът„ не се появил. Едва тогава той се сетил да отиде в близкия банков офис и разбрал за измамата - всички банкноти по 50 лв. се оказали фалшиви. По случая в РУ МВР Сандански е образувано полицейско дознание.


Служители от сектор „Икономическа полиция” в областната дирекция приключиха проверка срещу двама благоевградчани - А.Я./30г./ и Д.В./ 31г./, за които има няколко сигнала, че давали на заем пари срещу лихви. В хода на проверката полицаите изяснили, че двамата се занимавали с лихварство на територията на община Благоевград, като заемали пари основно на хора, познати като редовни клиенти на хазартни заведения. Установено е също, че лихварите предоставяли исканите суми срещу записни заповеди за двойно по-големи суми. Материалите от проверката са изпратени в Районна прокуратура-Благоевград с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 255, ал. 1, т.1 от НК.


Велико Търново. 52-годишен британец е задържан по подозрение за блудство със 6-годишно момиченце. 52-годишният К.Т., постоянно живущ в стражишкото с.Ново Градище, от вчера е в ареста за 24 часа. Той е доведен от служителите на реда след сигнал за блудство, подаден от близки на детето. К.Т. живеел в селото от две години. Работел като пастир на местните стада от овце и кози. По случая е образувано досъдебно производство.


Кюстендил. Полицаи на РУМВР-Рила разкриха кражба на пари, извършителят вчера е задържан. Ден по-рано 21-годишният А.М. от Бобов дол и негов приятел предлагали чували с въглища по домовете на възрастни хора от с. Драгодан. 80-годишна си купила 3 чувала с въглища, търговците ги внесли в мазето й и нагледали откъде взема парите, за да им плати. През нощта А.М. се върнал, успял да проникне в къщата през прозорец на мазето и взел от тайника-пералня наличните 150 лв. и личната карта на възрастната стопанка. Няколко часа след сигнала в полицията, криминалисти от РУМВР–Рила, със съдействието на полицаи от Бобов дол, установили извършителя, който е задържан за 24 часа. 100 лв. от парите все още били у него. Намерена е и личната карта на жената. По случая е образувано досъдебно производство.


Ямбол. Кметският наместник на с. Ружица, община Болярово е бил ранен снощи от рикоширал куршум. Негов съселянин /68г./ го прострелял по невнимание при неправилно боравене с оръжие. Веднага след това пострадалият е отведен в Спешния център в Елхово за преглед и оказване на медицинска помощ. Няма опасност за живота му. Пистолетът е законно притежаван. След инцидента оръжието е предадено доброволно в РУ на МВР–Елхово. Работата по изясняване на случая продължава.


Русе. Бдителен гражданин задържа мъж в момент на кражба от автомобил. Около 1 часа снощи злосторникът и негов авер били забелязани да се навъртат около паркирана кола на ул. “Вихрен”. Когато бдителният русенец се приближил, за да види какво става, те се разбягали, но той успял да хване единия. След сигнал в полицията, заловеният е предаден на патрул от Първо РУМВР. Бързо е изяснено, че задържаният е И.Х., 46-годишен от Бяла Слатина, известен на органите на реда с криминални прояви. Полицията е предприела издирване на “сътрудника му”. Случаят е документиран и е започнато бързо производство срещу И.Х., който е задържан с постановление за 72 часа.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket