вторник, 8 декември 2009 г.

Крими - 08.12.2009 г. !

Стара Загора. Задържан е мъж, извършил серия кражби от частни домове. Първата, заявена в РУ – Стара Загора била на 2 октомври, когато неизвестен проникнал през прозорец на остъклена тераса в частен дом на ул.“Св. Княз Борис І” и откраднал видеокамера “JVC”. На 14 октомври в районното управление бил получен сигнал, че от частен дом на ул.“Цар Иван Шишман” са откраднати 100 лева, мобилен телефон и ключове за лек автомобил. Два преносими компютъра, златни и сребърни накити, мобилен телефон и 300 лв. били отнети три дни по-късно от апартамент на ул.“Братя Жекови”. Отново в нощните часове на 24 октомври била извършена кражба на цифров фотоапарат, три мобилни телефона, лични документи и неустановено количество златни и сребърни накити от жилище на ул.“Г.Кюмюрев”. Следващият набег бил на 15 ноември, когато от апартамент на ул. “Илия Куртев изчезнали преносим компютър, банкови карти и 800 лв. При проведените комплексни оперативно-издирвателни действия, криминалистите установили, че престъпленията са дело на Б.И./34г./ от Бургас – многократно задържан и осъждан на лишаване от свобода за престъпления от общ характер. Престъпната си дейност на територията на Стара Загора започнал дни след като бил освободен условно-предсрочно от затвора във Варна в края на септември месец. Той подбирал жилища на ниските етажи - през незатворени прозорци и врати на тераси, докато собствениците спели, Б.И. обирал най-ценното. След като на 2 декември бе обявен за общодържавно издирване, три дни по-късно е засечен и задържан в Хасково. Вчера той е конвоиран в РУ – Стара Загора, където е задържан с полицейска мярка за 24 часа, повдигнато му е обвинение. В хода на разследването било установено още, че през нощта на 27 октомври мъжът отново през терасата, проникнал в апартамент на първия етаж в жилищен блок в кв.”Три чучура – север” и откраднал 200 лева, два мобилни телефона, документи за самоличност, както и връзка с ключове за лек автомобил “Ситроен Берлинго”. Веднага след това отнел и паркирания пред блока автомобил, който после изоставил в с.Лозен, общ. Стралджа. В биографията му е записано още една кражба на лек автомобил “Мицубиши Лансер” на 13 срещу 14 октомври, открит три дни по-късно в Сливен. Днес с постановление на Районна прокуратура в Стара Загора на Б.И. е взета мярка за неотклонение задържане за 72 часа. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.


27 компютърни конфигурации с нелицензиран софтуер са иззети от старозагорска фирма. Специализираната полицейска операция е проведена вчера от служители на Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на “Арсис консултинг”. При проверка в акционерно дружество в индустриалната зона на Стара Загора било установено, че фирмата използва копия на компютърни програми, собственост на Майкрософт, за които не са представени документи, удостоверяващи законосъобразното им придобиване и използване. Ръководителите на дружеството са предали доброволно 27 компютърни конфигурации с инсталиран нелегален софтуер. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.172а от НК.


ОДМВР-София. Полицаи от РУ-Сливница задържаха трима мъже непосредствено след опита им да извършат грабеж на високоволтов кабел от мина “Бели брег”. Вчера през нощта пазачът на обекта сигнализирал в полицията за нападение от трима непознати, които му нанесли побой и се опитали да измъкнат кабела. След по-малко от час автопатрул спрял принудително “Фолксваген Голф”, в който пътувало триото. Мъжете били целите в кал, а по дрехите на единия ясно си личало петно от кръв. Л.Н./31г./, Б.А./30г./ и Г.С./23г./ са задържани с полицейска мярка за 24 часа като с Постановление на прокуратурата на Л.Н. и Б.А. мярката им на задържане е удължена на 72 часа. И тримата са регистрирани в полицията за извършвани от тях предишни кражби. Пострадалият мъж е настанен за лечение в ИСМП “Пирогов” с фрактура на носа. По случая се води досъдебно производство.


Пловдив. Мъж е задържан като заподозрян в извършване на убийство. В следствения арест за 72 часа е П.Г./32г./ от Белозем. Той е уличен в убийството на 58-годишен мъж. Трупът му бе открит на 4 декември от негови близки в местността “Акак Чеир” до коритото на река Сребра. Вероятната причина за фаталния край на местния пастир е удушаване. П.Г. е известен на полицията и осъждан за кражби. Преди година-две той също е работил като пастир и добре се е познавал с жертвата. Причините, довели до трагичния край на по-възрастния мъж, са в процес на изясняване.


Плевен. Плевенските полицаи иззеха наркотици при поредната си специализирана акция в града. На 7 декември антимафиоти и служители от Първо РУ извършили проверка в апартамента на 28-годишен плевенчанин и намерили 46 полиетиленови пликчета с различна големина, съдържащи суха зелена тревиста маса. При направения наркотест веществото реагирало като канабис. Открити са и полиетиленови пликчета със семена и съцветия от канабис. Предстоят експертизи и установяването на точното количество на конфискувания наркотик. 28-годишният мъж е задържан за 24 часа. Около 12 часа вчера до чешма "Балаклия" в града при полицейска проверка 19-годишно момиче изхвърлило на земята полиетиленово пакетче с неправилна форма, реагирало на хероин. Допълнителна проверка изяснила, че 19-годишната има регистрация в полицията за кражба. Работата продължава разследващ полицай. По случаите са образувани досъдебни производства за престъпления по чл.354 «а», ал.3 т.1 от НК. Уведомен е дежурният прокурор.


Благоевград. Сандански полицаи иззеха марихуана от 19-годишен младеж. Вчера на бул.”България” в града те извършили проверка на лек автомобил “Фиат”, управляван от Х.Т./19г./ от с.Скрът и открили две пакетчета със суха тревиста маса, реагирала на марихуана, с общо тегло 5,15 грама. 19-годишният младеж е задържан с полицейска мярка за 24 часа, образувано е полицейско дознание.


Пазарджик. 31-годишен мъж е глобен от Районния съд във Велинград за нанесен побой. Инцидентът станал в неделя около 23.15 часа на улица в града. Н.Б. се спречкал със съгражданина със свой съгражданин, разпрата прераснала в побой, съпроводен с обиди и закани. На мястото се отзовал автопатрул на РУ-Велинград, който задържал 31-годишния мъж. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера в свое заседания Районния съд признал Н.Б. за виновен и му наложил глоба в размер на 200 лева.
Бързо полицейско производство е образувано срещу мъж, превозвал незаконно добити дърва. Снощи около 18 часа на улица в Пещера автопатрул спрял за проверка микробус „Мерцедес”, управляван от холандския гражданин Д.Ч./50г./. В буса полицаите открили около два кубика букова дървесина. Мъжът нямал необходимите документи за техния произход, което наложило неговото задържане за 24 часа. Дървата и микробуса са иззети, образувано е бързо полицейско производство.


Перник. Множество фалшиви банкноти с различен номинал били намерени и иззети вчера в Трън. Полицаите проверили къщата на 55-годишния М.М., известен на полицията, откъдето иззети 2 от 100 лв., 18 от 50 лв., 11 от 20 лв., 10 лв., 5 от 5 лева и 10 от 10 евро. Има данни, че копюрите били предназначени за магазини и пивници по селата, където продавачите са предимно възрастни хора, а вечер светлината - по-слаба. 55-годишният мъж е с богато криминално досие, като е излежавал и ефективна присъда за кражба. Образувано е досъдебно производство и работата по документиране на случая продължава.


Кюстендил. Кюстендилските полицаи иззели от дома на 78-годишен мъж от с.Коприва едноцевна ловна пушка с неустановена марка. Предполага се, че оръжието е от началото на миналия век. Криминалистите открили и 20 ловни патрона 16 калибър, огнепроводен шнур, множество оловни сачми, метален инструмент /дозатор за барут/. Образувано е досъдебно производство срещу възрастния мъж по чл. 339, ал. 1 от НК.


Шумен. Вчера около 16 часа след проведени активни оперативно издирвателни действия криминалисти от Шумен задържаха 16-годишен, който е избягал от интернат в Ракитово и в средата на ноември месец бе обявен за общодържавно издирване. Веднага след изчезването му криминалистите предприели активни оперативно издирвателни действия. В хода на разследването било установено, че той сменял адресите, криел се при свои познати и в изоставени вили в района на местността “Под манастира”. Така криминалистите попаднали в дирите му – открили го в къща на негови близки.При вида на униформените, непълнолетният опитал да избегне полицейския капан – прескочил ограда и побягнал по една от улиците. След задържането му е наложена полицейска мярка за 24 часа. На този етап е установено участието му в кражба на кола от Ракитово, която по-късно била изоставена в града. Продължава работата по установяване на съпричастността му към други престъпни деяния.


София. В Шесто РУМВР е задържан 25-годишният А.М. по обвинение в кражба от жилище на ул. “Г. Софийски”. Той се вмъкнал в апартамента през незатворен прозорец на първи етаж и задигнал златни накити и пари. При задържането му от полицейски патрул и извършване на личен обиск от него са иззети крадените вещи. Престъплението е по чл.194 от НК и му е наложено “задържане под стража” за 72 часа.
Две жени са подали жалби в столичното Трето РУМВР вчера, че са станали жертва на улични грабежи. 58-годишна дама била нападната сутринта към 6.40 часа на бул.”Константин Величков” от непознат, който я блъснал силно и отнел дамската й чанта. Около 18.30 часа по подобен начин на ул. ”Пиротска” била ограбена и 52-годишна столичанка. При инцидента пострадала ръката й, заради което е потърсила медицинска помощ в “Пирогов”. Криминалистите от Трето РУМВР работят активно за разкриване на престъпленията. През последните дни те са разкрили няколко подобни случая. Вчера е задържан 20-годишният Д.К., осъждан, който е обвинен за извършен грабеж в жк.”Западен парк”. Материалите са докладвани в СРП.


Пътен инцидент. Стара Загора. Вчера около 17.20 часа по околовръстен път на Стара Загора в посока юг се движел лек автомобил “ВАЗ 21213”, собственост на ОДМВР – Стара Загора, управляван от служител на дирекцията. На кръстовището с пътя за с.Хрищени, служебният автомобил бил ударен в задната лява част от неустановено моторно-превозно средство, което не спряло на знак “Стоп” и след сблъсъка напуснало местопроизшествието. От удара, “ВАЗ"-ът навлязъл в насрещната лента, блъснал се в стойката за резервната гума на движещия се срещу него товарен автомобил “МАН”, завъртял се и се ударил в задния ляв калник на камиона. Водачът на служебния автомобил е настанен в болница с комоцио и разкъсно-контузни рани по главата, без опасност за живота. След извършения на място оглед последвали полицейски действия по издирването на водача на избягалия автомобил. Малко по-късно старозагорецът Д.Б./26г./ бил засечен зад волана на “Пежо”. При извършената проверка дрегерът отчел 2.41 промила алкохол в кръвта му. Не установено наличие на алкохол при тестване на водачите на служебния и товарния автомобил. На всички участници в инцидента са взети кръвни проби за химически анали. Работата по случая продължава.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket