вторник, 22 декември 2009 г.

Крими - 22.12.2009 г. !

СДВР. Криминалисти от Девето РУ разкриха взломна кражба от магазин в столичния квартал “Връбница”. На 18 ноември управителят на магазина заявил в районното управление, че е намерил разбита входната врата и установил, че липсва метална каса с 30 мобилни телефони и сумата от 4000 лева. В оперативно-издирвателната работа се включили и служители на сектор “Престъпения по пътищата” при СДВР. Извършителите на кражбата – Т.С. /33г./, А.М. /23г./ и В.И. /21г./ са известни на полицията за кражби и грабежи. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. На задържаните е наложена постоянна мярка “Задържане под стража”. Работата по документиране и на други извършени от тях престъпления продължава.


Два грабежа на дамски чанти разкриха криминалисти от Второ РУМВР. На 5 октомври вечерта на ул. “Константин Стоилов” столичанка е била нападната от непознат младеж, който я блъснал на земята и издърпал от ръцете й дамската чанта с документи, мобилен телефон и дебитни карти. След проведените оперативно-издирвателни действия е установен 17-годишният грабител. Вторият грабеж е регистриран на 17 юни, когато около 23.30 ч. на бул. “Мария Луиза” млада жена също била нападната от непознат. Той със сила издърпал дамската й чанта с документи и мобилен телефон. Извършителят – 18-годишният В.Н., е задържан. Материалите по преписките са докладвани в СРП.


Благоевград. Служители от сектор Икономическа полиция в РУ на МВР Сандански приключиха проверка срещу В.Д. от село Лебница. По първоначални данни, като длъжностно лице, той полагал своя подпис и печат на кметството и заверил 11 заявления за прехвърляне на хора от едно в друго пенсионно осигурително дружество. Това е станало без знанието и съгласието на записаните в пенсионното дружество и подписите им са фалшифицирани. Събраните материали са изпратени в Районна прокуратура Сандански с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 311 от НК .


Хасково. 26-годишен телефонен измамник е задържан от димитровградските криминалисти. Вчера в полицейското управление на Димитровград е получен сигнал от 77-годишна жена. Тя обяснила, че дала на непознат за нея човек 3 златни пръстена, златен синджир и обеци, както и 100 лева, за да освободи внука си от ареста “след направена от него катастрофа”. Срещата им станала на хасковския булевард Раковски, непознатият естествено обяснил, че това е недостатъчно и жената трябва да изтегли спестяванията си от банката. Уговорили се да се видят на другия ден в Димитровград, където да му предаде парите. Така вчера в района на димитровградската железопътна гара измамникът бил заловен от служителите на реда. Установено е, че той е съпричастен и към още телефонни измами, станали на територията на Хасково. Златните бижута са открити и върнати на жената. Работата по случая продължава.


Силистра. По сигнал на гражданин, полицията задържа извършител на множество кражби. Около 2.40 ч. тази нощ в района на бившия ДАП в Силистра човекът забелязал мъж да пренася и укрива вещи под паркиран микробус и телефонирал в полицията. На сигнала незабавно се отзовал дежурен полицейски екип и задържал на място 25-годишния К.О. Проверка показала, че малко по-рано той разбил вратите на няколко мазета в района и откраднал оттам 4 автомобилни гуми, 2 туристически палатки, медна тава, харпун, 4 рибарски стола и други вещи. Откраднатото е иззето, а К.О. е задържан в полицейския арест за срок от 24 часа. Образувано е дознание.


Стара Загора. На 21 декември, около 15.00 ч., при акция на старозагорските криминалисти на ул. “Хан Тервел” в кв. “Самара 3” са заловени А.Д. /27г./ от Нова Загора и В.Б. /23г./ от Стара Загора, които бутали лек автомобил “Опел Вектра”. При извършената проверка, във В.Б. са намерени и иззети 9 пакетчета с около 3 грама кафяво прахообразно вещество, реагирало на хероин при направения полеви наркотест. Саморъчно свита цигара, съдържаща тютюн и кафяво, прахообразно вещество /също реагиращо на хероин/ е открита в лекия автомобил. Двамата мъже са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


В периода от 14 до 19 декември на територията на РПУ – Чирпан е проведена специализирана полицейска операция за контрол на търговската дейност с акцизни стоки. Проверени са 14 магазина, 11 заведения за развлечение и хранене, 2 хотела, както и зеленчуковата борса в с. Плодовитово. В магазин за хранителни стоки в с. Оризово, са намерени и иззети 10 литрова туба с ракия и 42 кутии различни марки цигари без акцизен бандерол. Пред частен дом на ул. “Победа” в гр. Чирпан служителите на полицията установили 23-годишния Н.Б., който извършвал търговска дейност с тютюневи изделия. От него са иззети 430 кутии с цигари без акцизен бандерол. Работата по случаите продължава.


Велико Търново. Горнооряховски полицаи заловиха избягал затворник.
На 21 декември около 17.00 ч. 28-годишният Ф.Ф. от Омуртаг успял да избягал от конвой при гара Плевен. Той трябвало да бъде транспортиран за разпит по досъдебно производство за кражби, водено от РУ на МВР – Горна Оряховица. Преди около 3-4 месеца рецидивистът бил в отпуск, от който „забравил” да се прибере, а междувременно извършил още няколко кражби на територията на Горна Оряховица. По досъдебни производства, за тези престъпления Ф.Ф. трябвало да бъде разпитан в понеделник.
След проведени оперативно-издирвателни действия около 07.00
ч. днес той бил открит от служителите на реда в къща на свои близки в кв.
„Калтинец” в железничарския град. Задържан е и след разпит ще бъде
конвоиран отново до затвора в Плевен, където излежава присъда за кражба.


ПБС. За по-малко от денонощие огънят причини смъртта на четирима души, а 65-годишна жена е с тежки изгаряния по лицето и ръцете.


Рано сутринта на 21 декември огнеборците от Севлиево получават сигнал за пожар в къща в с. Агатово. Веднага към произшествието заминават два пожарни екипа от пожарното звено, които на място заварват едноетажна къща, обхваната от високи пламъци. Въпреки бързата реакция и положените усилия, огнеборците не успели да влязат в горящата сграда. От пожара покривът и цялата постройка пропадат на нивото на мазето. При разчистване на отломките е открито тялото на Х.Н. /86г./. РУ МВР - Севлиево работи по изясняване на причините за пожара.


Неправилно ползване на печка с твърдо гориво стана причина за смъртта на 77-годишна жена от гр. Ветрен. В късния следобед на 21 декември на телефон 160 е получен сигнал за пожар. Само в рамките на няколко минути за мястото на произшествието заминава един пожарен екип от гр. Белово. Въпреки бързата намеса, огнеборците не успели да спасят възрастната жена. Унищожени са покривната конструкция на къщата и домашно имущество.
65-годишна жена получи тежки изгаряния по лицето и ръцете след неправилно използване на газова бутилка. Вчера около 11 часа в пожарната е получен сигнал за пожар в апартамент в сливенския квартал “Даме Груев”. В погасяването е участвал един пожарен екип. Причина за произшествието е лошо прикрепен котлон към 5-килограмова газова бутилка. Жената е получила сериозните обгаряния, тъй като в началото се опитала сама да изгаси пожара.


Столичните огнеборци гасиха пожар в барака в кв. “Надежда”. Вчера около 21 часа е получен сигнал за произшествие между бл. 451 и бл. 452 на столичния квартал. В потушаването на огъня са се включили два пожарни екипа. При пожара е загинал мъж, който към момента е с неустановена самоличност. По първоначална информация той е бил бездомен. Предполага се, че мъжът се е опитал да се стопли, но е проявил небрежност при използването на открит огън. Причините за произшествието се изясняват от столичното Второ РУ.


Половин час след полунощ на 22 декември пожарникарите от Средец, област Бургас получават сигнал за горяща къща. В потушаването на огъня се включват два пожарни екипа от местното звено. При пожара е загинал 65-годишният собственик на къщата. Огънят е изпепелил 100 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket