събота, 12 декември 2009 г.

Крими - 12.12.2009 г. и 13.12.2009 г. !

Перник. 35-годишен перничанин е прострелян снощи пред кафене в кв. "Мошино". Мъжът е настанен в столично лечебно заведение, без опасност за живота. Инцидентът станал около 20,30 ч., когато криминално проявения П.Т. /35 г./ е слизал от автомобила си. Ранен е в лицето и първоначално е откаран в Центъра за спешна помощ в Перник, а по-късно е преместен във Военна болница-София. От страна на полицията са предприети спешни оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия за установяване на извършителите. Образувано е досъдебно производство.


Пловдив. Двама непълнолетни са разследвани за кражби от две църкви в Пловдивска област. В началото на миналия месец с взлом те проникнали в катедралния храм “Света Богородица” в Пловдив и откраднали две метални сандъчета за дарения, в които имало около 600 лева. Ден преди това от църквата “Св. Петка” в село Голям Чардак, след счупване на прозорец, е била извършена кражба на метална кутия за дарения с около 100 лева. Заподозрени за кражбите са 16-годишно момче от село Голям чардак и негов 17-годишен приятел от град Съединение.
Трима пияни водачи бяха заловени в областта. С 3.18 промила е шофирал лекия си автомобил “Форд Фиеста” А.М./ 39 г./ от село Ръжево Конаре. Той е бил задържан на околовръстния път край Пловдив. Около 23.30 часа вчера в град Стамболийски полицаи спрели за проверка И.Б./38 г./ от същия град, който управлявал лек автомобил “Сузуки Суифт” с 1.60 промила алкохол в кръвта си. Тази нощ около 01 часа отново в Стамболийски е бил заловен Е.Д./ 34 г./ от Пловдив да шофирал лек автомобил “БМВ” с 1.32 промила алкохол. Тримата водачи са задържани в ареста за 24 часа и срещу тях са образувани бързи полицейски производства.


Стара Загора. В РПУ – Стара Загора са задържани извършителите на два грабежа. В края на септември в полицията се оплакала 41-годишна жена, че на ул. "Христо Ботев" е била нападната в гръб от неизвестен мъж, който чрез сила й отнел дамска чанта д документи за самоличност, два мобилни телефона, банкова карта и около 400 лв. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването е установено, че грабежът е извършен от 31-годишния Л.С. от с. Павел, общ. Полски Тръмбеш. Л.С., който е осъждан за престъпления от общ характер, е задържан за 24 часа. Работата по изясняване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.
На 10.12.2009 г. около 22.15 ч в РПУ – Стара Загора е получено съобщение, че в къща, намираща се във вилна зона западно от с. Хрищени са влезли група мъже. След като заплашили с нож възрастните стопани - мъж и жена на 82 г., извършителите отнели мобилен телефон, меден проводник и метални тръби. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите установили, че деянието е извършено от С.Д. (22), Ф.С. (26), А.С. (26) и М.В.(19) – всички от Стара Загора. Лицата са задържани за 24 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

Бг Таймс

>>>

13.12.2009 г.

Пловдив. Тийнейджър бе заловен като заподозрян в извършването на пет грабежа в Пловдив. Четири от тях били регистрирани този месец, а един – през ноември. Техен автор е З.Л./19г. / от Панагюрище. Ограбените жени са на възраст от 19 г. до 63 г. Младежът ги нападал предимно на спирките на бул.”Цар Борис Трети Обединител” в центъра на града и им отнемал златните синджири и колиета. З.Л. е задържан с полицейска мярка за 24 часа.Работата по случая продължава.


Мъж бе намерен убит вчера в колата си край пътя Асеновград-Смолян. В 11.30 часа в РУ-Асеновград бил получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ в Асеновград, че в отбивка в района на местността “Вълкова чешма” на около 15 км от Асеновград в лек автомобил “Рено Меган” има застрелян мъж. Пристигналите на място полицаи установили, че убитият е А.А./42 г./ от Куклен. Работата по извършеното престъпление продължават служители от сектор “Криминална полиция” при ОДМВР и от РУ-Асеновград.


Плевен. Снощи около 22.15 часа неизвестен хвърлил самоделка през оградата в частен двор в село Бреница. Вследствие на взрива са изпотрошени прозорци и дограма на къщата на 66-годишната собственичка на имота. Пострадали няма. Местопроизшествието е посетено от полицейски екипи на РУ- Кнежа. Днес огледите ще продължат. Криминалисти продължават работата по издирване на извършителя. За случая е уведомена прокуратурата.


9 килограма насипен тютюн иззеха полицаи от Кнежа. Вчера в 11.45 часа служителите на реда извършили проверки на търговци на маса в центъра на града и установили, че 45-годишна жена от село Буковлък продава тютюн без наличните разрешителни. Тя е известна на полицията на МВР. Изяснило се, че за стоката търговката не е внесла акциз. 8.920 грама насипен тютюн е иззет с протокол и се съхранява в полицията. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Уведомен е прокурор.


Шумен. Вчера около 15:30 часа в оперативната дежурна част на районното управление бил получен сигнал, че в кабината на товарен автомобил “Рено”, с турска регистрация, паркиран на отбивка до бензиностанция край комплекс “Райковец” е намерен починал водачът. За изясняване на случая е изпратена дежурна оперативна група и съдебен лекар. При извършения първоначален оглед данни за насилствена смърт не са установени. Назначена е аутопсия. Установена е самоличността на водача – 58-годишен турски гражданин.


Кърджали. Трупът на 65-годишен е бил открит до оградата на психиатричната болница в Кърджали на 11-ти декември. При извършената справка е установено, че мъжът е бил обявен за общодържавно издирване предния ден. При извършения оглед полицаите не са открили видими следи от насилие. Трупът е транспортиран за аутопсия в кърджалийската болница. По случая е образувано досъдебно производство.


60-годишен мъж е настанен в болница, след като е бил намерен в безпомощно състояние в дома си в село Каблешково. Мъжът бил открит от съпругата си. Настанен е за лечение в интензивното отделение на кърджалийската болница. Няма улики за физическо насилие. До пострадалия е имало бутилка с неизвестна засега течност. Изясняват се причините за инцидента.


Пазарджик. Бързо полицейско производство е образувано срещу мъж, извършвал търговска дейност с маркови стоки без да има право на това. Служители на РУ-Велинград и Полицейския участък в Ракитово извършили проверка на Кооперативния пазар в Костандово. Там органите на реда установили, че Е.Й./32г./ извършвал продажба на спортни стоки от марките “PUMA”, “ADIDAS” и “KAPPA” без да има съгласието на притежателя на изключителните права на тези марки. Иззети са 52 спортни комплекта, а търговецът е задържан в ареста. Образувано е бързо полицейско производство.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket