вторник, 29 декември 2009 г.

Крими - 29.12.2009 г. !

Хасково. 42-годишен турски гражданин инсценирал грабеж заради проиграни пари – това установиха разследващите полицаи, след като вчера сутринта чужденецът подал фалшивия сигнал. Той обяснил, че паркирал автомобила си за ремонт в автосервиз на ул. “Македония”, заключил кабината и легнал да поспи. Когато се събудил видял, че ключалката на кабината била разбита и оттам изчезнали 900 евро, лаптоп, мобилен телефон, радиостанция, GPS устройство и лични вещи. Криминалистите, които започнали работа по сигнала, изяснили, че малко преди това тираджията бил в местна игрална зала и проиграл 650 евро служебни пари. Той признал, че уж откраднатите вещи е дал на съхранение на пътуващ за Сърбия негов колега. По случая е образувано досъдебно производство.


Смолян. Вчера в 05.20ч. в РУ МВР – Смолян е получен сигнал от служител на охранителна фирма, че на ул. ”Коста Аврамиков” в града е разбит магазин, собственост на 60-годишен мъж. Веднага бил изпратен наряд по охрана на обществения ред от РУ МВР – Смолян, който блокирал обекта и на място задържал М.М./28г./ от Смолян. Той бил приготвил за изнасяне чанта с цигари “Виктори” и около 60 лв. оборотни пари на магазина. По случая е образувано досъдебно производство.


На 28 декември 49-годишна жена съобщила в РУ МВР – Златоград, че от дома й, който тя оставила отключен, е извършена кражба на 1050 лв. и 100 евро. След извършен оглед от дежурна оперативна група на РУ МВР – Златоград и проведени незабавни оперативно-издирвателни действия е установен и задържан злосторникът. Срещу В.Н./23г./ от гр.Златоград е образувано досъдебно производство.


Кърджали. Двама мъже са задържани в РУ МВР - Джебел след сбиване на ул.”Васил Левски” в града. Свадата избухнала вчера около 15.30 часа между С.С./21г./ и Ш.С./24г./. След скарването последвала размяна на юмручни удари. Двамата имали и предишни спречквания. Материалите по случая ще бъдат внесени в прокуратурата по Указа за борба с дребното хулиганство.


Три деца на 9, 10 и 11 година запалили необитаема сграда в гр.Джебел при игра с пиратки. Веднага след подадения сигнал на мястото на произшествието е изпратен екип на РС “Пожарна безопасност и спасяване” - Джебел. Навременната намеса на огнеборците е предотвратила разрастването на пожара.


Кюстендил. 37-годишен джебчия е задържан от кюстендилски полицаи на ул. “Цар Симеон” в града. Той отнел от млад и видимо пиян мъж мобилен телефон “Нокиа” и оставил жертвата си паднала на улицата. Граждани, които станали свидетели на кражбата, подали сигнал в полицията. Ж.Б./37г./ е задържан на ул. “Тертер”. При извършения личен обиск у него е открит телефонът. Жертвата е непълнолетно момче, което е предадено на родителите му, оказана му е и медицинска помощ. Ж.Б. ще остане в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувана преписка в РУМВР – Кюстендил.


Велико Търново. Криминалисти разкриха автор на грабеж на каса в кооперацията в Полски Тръмбеш. Сигнал за престъплението бил подаден на 28 декември от председателя на кооперацията, той обяснил, че от касата липсвали 982 лв. След проведени оперативно-издирвателни действия станало ясно, че престъплението е извършено от внука на чистачката. 14-годишният откраднал ключовете на баба си, с тях отключил две входни врати и две метални решетки и така влязъл в касовото помещение на кооперацията. После с ножици отворил металния шкаф и отмъкнал парите, които по думите му – проиграл на комар.


Перник. Жена е задържана за кражба, съучастникът й се издирва. Вчера около 15.30 часа в РУ-Радомир е получен сигнал, че непознати измъкват метални части от вагон на ж.п. гарата. Пристигналите на място полицаи засекли в района лек автомобил “Фиат Чинкуеченто”, шофьорът не спрял на подадения полицейски сигнал. След кратко преследване на ул. “Велчо”, до бл. № 28 бегълците били настигнати. Те изскочили от автомобила и побягнали в различни посоки. 23-годишната Р.Г. от Радомир е задържана на покрива на блока, а шофьорът на колата - М.С./19г./, успял да избяга. В автомобила са намерени два чувала въглища и един чувал метални калотки. Започнато е досъдебно производство.


Шумен. На 28 декември, около 16.00 часа, служители на РУ МВР - Каолиново извършили проверка в частен дом в село Никола Козлево, собственост на 30-годишен мъж, познат на полицията. Тя е част от оперативно-издирвателните действия на криминалисти по установяване и задържане на 16-годишен криминално проявен. Той е напуснал възпитателно училище-интернат в град Ракитово в средата на месец ноември. Заедно с него оттам избягали още двама възпитаници на интерната на 16 и 14 години. Това станало в средата на ноември. В хода на издирвателните действия е изяснено, че след бягството им тримата са извършвали противозаконни отнемания на МПС, както и други престъпни деяния на територията на различни области в страната. На 7 декември полицаите установиха и задържаха единият непълнолетен - криминално проявен, а на 25 декември в апартамент на ул. „Ген. Драгомиров” в града бе открит 14-годишният, познат на полицията. Криминалистите установили, че издирваният 16-годишен беглец постоянно сменял адресите - нощувал в домовете на свои близки или във вилни постройки край града. В хода на издирвателните действия непълнолетният бил установен в село Никола Козлево . Той е задържан за 24 часа. Криминалистите установили, че в началото на месец декември двамата 16-годишни претарашили вила в местността “Чашка”, откъдето откраднали ъглошлайф, електрожен и моторен трион. Извършват се процесуално-следствени действия за документиране на престъпната им дейност и съпричастността им към други престъпления.


София. Две кражби от вили в кв. “Банкя” разкриха криминалисти от Девето РУ. На 15 декември в районното управление е получен сигнал от граждани за трима непознати, чието поведение било много съмнително. В резултат на проведените незабавни заградителни действия автопатрул и служители от полицейския участък задържали 19-годишните Ц.А. и М.Д. и 16-годишен техен помагач. Установено е, че малко преди това тримата успели да разбият входните врати на две вили и да извършат кражби на кабели с дължина над 200 метра, медни тръби и аксесоари за баня. Вещите са иззети с протокол. Материалите са докладвани в СРП. Работата по случая продължава.


ПТП. Пет-месечно дете загина, неговите родители и 8-годишната му сестричка са настанени в болница с опасност за живота. Това е тъжната равносметка от станалото тази нощ тежко пътно транспортно произшествие на пътя между с. Кочмар и с. Подслон. По първоначални данни причината за катастрофата е управление с несъобразена при зимните условия скорост. Микробус, управляван от М.А./36г./ се е преобърнал и блъснал в насрещно движещ се лек автомобил “Фолксваген Пасат” със силистренска регистрация. В колата, управлявана от 40-годишен мъж пътували двете му деца и съпругата му. От удара на място е починало пет-месечното дете, а водачът, съпругата и по-голямата им дъщеря са настанени в болница с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Тервел.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket