понеделник, 24 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 22.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Бургас. На 21.10.т.г. около 15.00 ч. в Районно управление «Полиция» - Айтос е получено съобщение от представители на партийна коалиция. По думите им, предния ден около 21.00 ч. двама мъже поискали 30000 лева на кандидат за кмет на общината, за да му осигурят подкрепа от 500 избиратели. По случая в РУП- Айтос е образувано бързо полицейско производство по чл. 167 ал. 3 от НК. За срок от 24 часа е задържан единият от предлагалите подкупа - С.С. /29г./, продължава издирването на втория мъж.

София-област. Трима мъже, отвлекли 25-годишна жена, са задържани с полицейска мярка за 24 часа в районното управление в Костенец. Престъплението е разкрито с активното участие на полицаи от ОДМВР-София и РУП-Септември. Снощи около 20.40 ч. в РУП-Костенец бил получен сигнал на тел.112 от сестрата на жертвата. Пред пристигналите полицаи близката обяснила, че тя и сестра й били в кафене в Долна баня. На съседна маса се черпели трима мъже от с. Семчиново, с единия от който – Й.М., жертвата от доста време контактувала във фейсбук. Когато излезли навън, Й.М. и приятелите му насила вкарали сестра й в автомобил и потеглили в неизвестна посока. Полицаи от Костенец и областната дирекция незабавно предприели действия по установяване и задържане на извършителите. С помощта на служители от РУП-Септември бил установен 23-годишният Й.М., който бил задържан в дома му. Там била открита и отвлечената жена. Рано тази сутрин служителите задържали и съучастниците му - К.С. /21 г./ и А.М. /39 г./ от същото село. Установен е и автомобилът, с който е било извършено престъплението – ван “Рено Еспейс”. В момента се извършват разпити на потърпевшата и задържаните мъже. По случая се води досъдебно производство.

След едномесечно разследване криминалисти от РУП Ботевград разкриха кражба на златни накити от апартамент в града. Преди месец собственичката на жилището подала жалба в полицията за липсата на златни бижута от дома й с общо тегло 26 грама. В хода на разследването е установено, че автор на престъплението е Д.И. /44 г./ от същия град, стар познайник на полицията, известен за кражби, осъждан. Преди месец той правил ремонт в дома на собственичката и тогава успял да претърси жилището и да задигне златните накити. Веднага ги пласирал в заложна къща, откъдето полицаите иззели част от тях. Продължава работата по случая.

Пловдив. Пловдивчанин, заподозрян в присвояване на ваучери за мобилни услуги, предлагани от софийска фирма, е задържан в ареста за 24 часа. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в Пловдив действали по сигнал. По първоначални данни, в качеството си на длъжностно лице, Ж.Д. /31 г./ е присвоил ваучери на стойност 92 000 лева. Работата по случая продължава.
Цигари и алкохол без бандерол иззеха полицаи от магазин за хранителни стоки в Пловдив. При проверка в търговски обект на ул.”Ген. Скобелев” с управител Р.М. служители от Четвърто РУП намерили 206 стека цигари от различни марки, 237 кутии с цигари „Ашим”, както и 7 десет-литрови туби с прозрачна течност с мирис на спирт. Продължава работата по изясняване на случая.
Цигари без бандерол са намерени и у 58-годишна жена в Пловдив. Вчера в района на УМБАЛ ”Св. Георги” полицейски автопатрул засякъл А.М., в чиято чанта открили 8 стека цигари от различни марки. Пловдивчанката е задържана в ареста за 24 часа.

Плевен. Специализирана операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки без бандерол бе проведена вчера от плевенските полицаи. Иззети са 32 кутии с цигари от осем улични пласьори на кооперативен пазар в града, площад «Иван Мендиликов» и квартал «Сторгозия». Търговците са четирима мъже, между които и двама непълнолетни, и три жени от Плевен, Буковлък и Гулянци. Тютюневите изделия са от марките "Rigvel", "Еser", "Gold mount", "Slims", «Westbury». В храсти, близо до читалище, са намерени и иззети още 3 кутии с цигари. Нередовната стока ще бъде предадена на митниците за вземане на отношение.
Вчера около 9.45 часа в плевенския квартал «Дружба» бил спрян за проверка лек автомобил "Опел-Астра", управляван от 39-годишен мъж, жител на село Пелишат. В колата полицаите намерели четири ролки меден електрически проводник, собственост на "ЧЕЗ Разпределение-България" АД. Установено е, че кабелът бил откраднат от електро-разпределителната мрежа на село Одърне. Мъжът е осъждан. Задържан е за 24 часа, а проводникът се съхранява в полицията като веществено доказателство. За случая е сезирана прокуратурата и е образувано досъдебно производство.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket