четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Kрими информационнен бюлетин - 19.10.2011 г.

Информационен бюлетин

София. Криминалисти от столичното Девето РУП и колегите им столичната дирекция заловиха младеж, обрал три жилища в ж.к.”Люлин”. Сутринта на 11 октомври в управлението сигнализирала собственичка на апартамент. Докато спяла, домът й бил обран, оттам липсвали лаптоп, монитор, 40 грама златни и сребърни накити, сак и дрехи. Пристигналите на място служители на реда установили, че извършителят проникнал в апартамента, след като се изкачил по решетката на балкона на първия етаж и взломил балконската врата. В хода на разследването бил установен и задържан авторът на престъплението – Е.Н. /21 г. / от София, регистриран в полицията за нанасяне на телесна повреда. Междувременно се изяснило, че в рамките на 20 дни младежът обрал още два апартамента по идентичен начин. От единия отмъкнал лаптоп, а от другия – 32-инчов телевизор и сак. Пред криминалистите Е.Н. признал, че извършвал кражби, за да може да се снабди с хероин. Наложена му е 72-часова мярка „задържане под стража”, работата по случая продължава.
Криминалисти от Второ РУП заловиха двама мъже, извършили грабежи на територията на три районни управления в столицата. Възрастна жена подала сигнал в полицията на 10 октомври, че била нападната пред блок 143 в ж.к. „Надежда”. Непознат й отнел дамската чанта с 215 лева и документи. На следващия ден отново в ж.к. „Надежда” по идентичен начин била ограбена 72-годишна столичанка. Тогава извършителят блъснал на земята потърпевшата, набил я и отмъкнал дамската й чанта с 230 лева в нея. Потърпевшата била настанена за лечение в ИСМП ”Пирогов” с фрактури на китката и на подбедрицата. Последните две престъпления били извършени на 13 октомври. Едната жертва се разделила с две златни синджирчета с кръст и плочка, а другата – с дамската си чанта. Свидетелка на един от грабежите разказала, че извършителят е с камуфлажни дрехи и се движи с малък автомобил. В хода на разследването служителите установили колата – „Пежо 106”. На 13 октомври по време на специализирана полицейска операция криминалистите засекли и спрели возилото на ул. „Щросмайер”. В него се возели старите познайници на полицията С.В. /28 г./ от ж.к. „Левски Г” и неговият авер Т.М. /27 г./ от Добрич, който пребивавал в столицата без постоянен адрес. При последвалия обиск на колата полицаите открили дамска чанта - обект на грабеж, извършен минути преди залавянето им. При претърсване на жилища, ползвани от двамата мъже, били открити камуфлажните дрехи на единия, мобилен телефон, собственост на една от жертвите. Пред органите на реда задържаните признали за извършените от тях грабежи и разказали, че изхвърляли чантите и документите на потърпевшите в кофи за смет. Оказало се, че С.В. е извършил три престъпления, а аверът му – едно. Криминалисти от Четвърто РУП установили, че С.В. е автор на нападение на възрастна жена в кв. „Павлово”. Тогава нападателят я привел в безпомощно състояние и насила издърпал от врата й златна верижка. Продължава работата по документиране на престъпната дейност на двамата задържани. Старите познайници на полицията, известни за серия грабежи и кражби, са задържани за 72 часа.

Кърджали. За няколко часа беше разкрита извършената кражба от валутно бюро в село Бенковски. Криминалисти от РУП-Кирково задържаха 21-годишния Т.Р., който беше заподозрян за извършеното престъпление и обявен за местно издирване. Вчера след обяд той бил установен в автомобил в района на село Дрянова глава и задържан в полицията. Малка част от откраднатите 400 лв. от валутното бюро са открити. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.
8-годишен е откраднал портмонето на възрастен човек в района на спортната зала в Момчилград вчера, установиха криминалисти от полицейското управление. 75-годишният момчилградчанин бил на пазар и седнал за почивка. Когато решил да си тръгне, установил, че от джоба на якето му липсва портмонето с 34 лв., нямало я и пазарската чанта с покупките му. След подадения сигнал в полицията и организираните издирвателни действия е установен извършителят на деянието. 8-годишният ученик укрил портфейла в храсти и показал на полицаите скривалището. Работата по случая продължава инспектор от Детска педагогическа стая. Материалите ще бъдат изпратени в прокуратурата с мнение за налагане на възпитателни мерки от Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Пловдив. Непълнолетно момче беше заловено непосредствено след извършена от него кражба в Пловдив. Вчера от дворно място на ул.”Пазарджишко шосе”, собственост на 81-годишен мъж, били откраднати електрическо табло, 3 предпазителя и покривна ламарина. Полицаи от Трето РУП са заловили заподозрения в кражбата - 17-годишен пловдивчанин, който е известен на полицията. Той е задържан в ареста за 24 часа. Работата по случая продължава.

Бургас. Вчера след получен сигнал служители от Първо РУП са извършили проверка на частен дом, разположен на бургаската улица „Княгиня Райна”. Там те открили Д.З. /28 г./- обявен за общодържавно издирване на 29 септември от Ахтопол и 29 - годишния Я.Ж. от Царево. Д.З. е издирван като свидетел по досъдбено производство за кражба. Я.Ж. предал две полиетиленови торбички със суха тревна маса - марихуана. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket