неделя, 30 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 26.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Кърджали. Криминалисти на областната дирекция задържаха 19-годишния Г.Х., изнасилил и принудил да проституира непълнолетно момиче. Сигнал, че непълнолетната не се е прибрала в дома си втори ден, е подаден в полицейското управление в неделя вечерта. Тя веднага е обявена за издирване и при организираните действия за нейното установяване била открита от полицейски автопатрул в района на автогарата в Кърджали. При проведените разговори с непълнолетната разследващите изяснили, че била държана насила два дни в апартамент в кърджалийския квартал “Възрожденци”. След многократно изнасилване, Г.Х. я принудил да проституира. В хода на последвалите действия полицаите установили част от клиентите, които са имали контакт с жертвата. Работата по разследване на престъплението продължава. На извършителя на тежкото криминално деяние ще бъде поискано удължаване на мярката за задържане с прокурорско постановление. Образувано е досъдебно производство за изнасилване и склоняване към проституция.

Бургас. Шест деца на възраст от 3 до 10 години били открити в нощта на 22 срещу 23 октомври в района до пощата в Несебър. Те били боси, почти без дрехи и видимо гладни. Изоставените хлапета били доведени в полицията и след продължителна работа на служители от Детска педагогическа стая към Районното полицейско управление е установено, че са зарязани преди два дни от майките им - М.Х. /34 г./ от с. Градец, община Котел и М.Г. /35 г./ от Малко Търново. През цялото това време малките се хранели с отпадъци от кошчетата за боклук, спели където намерят. На децата е предоставена полицейска закрила, тъй като имало непосредствена опасност за здравето им. След уведомяване на служителите от «Отдел закрила на детето» - Поморие те са настанени в специализирани домове в Средец и Поморие. Материалите по случая са изпратени в прокуратурата с мнение за образуване на досъдебни производства. Продължава работата по издирването на двете жени, изоставили децата си.

В.Търново. Шофьор на турски ТИР, предложил подкуп от 200 евро на служители на ДАИ, е задържан в полицията. Вчера А.С. /49 г./ бил засечен на входа на старопрестолния град докато шофирал товарния камион, пълен с текстил. Пътувал за Германия. При извършената проверка инспекторите установили липсата на тахометри в тира и поканили турския гражданин в офиса им за изясняване на случая. С помощта на преводач му обяснили, че за констатираното нарушение ще му бъде съставен акт на стойност 1 500 лв. За да избегне глобата и да освободи камиона си, А.С. веднага предложил на служителите 200 евро, но «ударил на камък». Последвал сигнал до полицията и задържане на чужденеца в рамките на 24 часа. По случая в РУП – В. Търново е образувано досъдебно производство.
Кюстендил. Още 1600 кутии цигари без акцизен бандерол откриха криминалистите в лекия автомобил “Мерцедес”, който бе задържан преди няколко дена на пътя София – Кюстендил. Контрабандните тютюневи изделия от марките „Мерилин” и LD били скрити в специално пригодени тайници на колата. Припомняме, че при проведената операция на 21 октомври служителите на реда задържаха шофьора Е.И. /34 г./ и спътника му Д.К. /33 г./. Тогава при първоначалния оглед от автомобила бяха иззети 880 кутии от нередовната акцизна стока и 33 бутилки с алкохол с изтекъл срок на бандерола. Работата по започнатото досъдебно производство продължава. /снимки/

16-годишен е задържан за грабеж на златен накит от врата на жена. Криминалистите работили по точно описание, дадено от жертвата, която била нападната от непознатия в ранния следобед в жилищен квартал. При обиск в обувката на непълнолетния полицаите открили и колието на жената. Оказало се, че той си имал и двама помощници - Д.Е. /18 г./ и В.Б. /19 г./. Установено е, че тримата са извършили аналогично престъпление и в средата на миналия месец. Групата е задържана, продължава работата по документирането на двата случая, както и по версията за извършени от триото други противозаконни деяния.

Ямбол. Криминалисти на областната дирекция задържаха 18-годишен, извършил множество престъпления на територията на града. По първоначални данни на 16 септември късно вечерта М.Д. нападнал 30-годишен мъж и избягал с личната му карта, 300 лева и други лични документи. В края на миналата година издебнал на улицата 50-годишна жена и издърпал от ръцете й дамската чанта с лични документи, златни накити и сумата от 50 лева. Според събраната информация 18-годишният е автор и на взломни кражби на пари от кафе-автомати в града, регистрирани през май. М.Д. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Работата по случаите продължава, образувани са досъдебни производства.

Пловдив. Двама мъже са задържани за извършени от тях кражби от села край града. Полицаи от РУП-Труд установили, че седемте кражби на пръскачка, косачка, два ъглошлайфа, шмиргел, велосипед и пет акумулатори от товарни автомобили и от трактор са дело на Т.К./ 22 г./, като в четири от случаите негов съучастник бил Г.Л./ 28 г./. Вещите са откраднати от селата Костиево и Бенковски, както и от паркинг на комплекс ”Девети километър” на Пазарджишко шосе. Двамата мъже са от Костиево и са известни на полицията. На Т.К., който е осъждан, е постановена постоянна мярка „задържане под стража”.

Перник. За по-малко от час криминалисти от Второ РУП разкриха джебчийска кражба. Вчера в районното управление се оплакала 19-годишна местна жителка, останала без портфейла си, в който имала лични документи и 90 лв. В хода на предприетото разследване криминалистите бързо влезли в следите на криминално проявената Е.Л./39 г./. Въпреки, че дамата била добре позната на полицията, до този момент успявала да се изплъзне от наказателна отговорност и срещу нея не е водено досъдебно производство. В изработената схема тя включвала и малолетно момиче. Двете „невинно” се блъскали в набелязаната жертва и докато жената се осъзнае, от чантата й изчезвали ценни вещи. После извършителката прехвърляла престъплението на детето, което не може да бъде задържано и съдено. Работата по документиране на случая продължава.

Смолян. Служители на РУП-Златоград работят по жалба за манипулиране на вота за избор на кмет на община Неделино. Според сигнала били сключвани фалшиви трудови договори на работници във фирма, за да се гласува за определен кандидат за кмет.

София. Тази нощ около 03.30 ч. в Столичната дирекция на полицията е получен сигнал за взривен банкомат на входа на кметството в с. Мрамор. Няма пострадали. На място екип на Дирекция „Оперативно-технически операции”, дежурна оперативна група на СДВР и Девето районно управление са извършили оглед. На този етап е установено, че от взрива са изпочупени стъклата на първия етаж на сградата. Парични липси не са констатирани. По случая работят служители на отдел „Борба с организираната престъпност” в СДВР.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket