сряда, 5 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 05.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Перник. 49-годишен перничанин е задържан за извършено от него тежко криминално престъпление. Сигнал за скандал в дома му на ул. „Севлиево” бил получен вчера към 17.50 ч. – чували се викове от къщата на Й.Х. и живеещата с него на съпружески начала 44-годишна жена, после всичко утихнало. Пристигналият на място полицейски екип заварил мъртвото тяло на жената. При огледа по него са открити множество следи от травми. Униформените задържали пияния мъж. Срещу него е образувано досъдебно производство, той е криминално проявен и регистриран нееднократно в полицията.

Благоевград. Собственик на заведение в с. Логодаж потърсил съдействие от полицията, когато към 16.30 часа вчера пияни клиенти започнали да заплашват него и персонала му. Пристигналият на място автопатрул задържал благоевградчаните Д.Г.(44г.) ,С.С.(41г) , В.С.( 39г.) и Г.Р. (31г.) от гр. Белица. В хода на проверката е установено, че Г.Р. бил обявен за общодържавно издирване в началото на тази седмица за извършени от него кражби и грабежи. Четиримата нарушители на обществения ред са задържани в РУП с полицейска заповед за 24 часа. Материалите по случая са внесени в Районен съд за образуване на дело по УБДХ.

Полицаи от РУП-Гоце Делчев задържаха 54-годишен мъж, пребил майка си до смърт. 77-годишната жена била приета в болница в неадекватно състояние и независимо от усилията на лекарите, малко по-късно е починала. Не за първи път синът посягал на майка си, посочват от областната дирекция. Д.А. е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.

Детска игра с пиратки е предизвикала пожар в село Вълкосел, установили разследващите, след като вчера пожарникари гасили огън, лумнал в сушилня за тютюн в с. Вълкосел. Горял покривът на къща и сушилня. След предприетите гасителни действия и потушаването на пожара е извършен оглед и в хода на разследването било установено, че пламъците тръгнали от игра на детето на стопанката на постройката. Работата по случая продължава .

Ямбол. 36-годишен мъж е задържан за блудство с 13 годишно момиче. Сигнал за бруталното престъпление е подаден на 30 септември от психоложка от Дом за деца, лишени от родителски грижи, в който живеело малолетното момиче. Същата вечер то и негови приятели от дома гостували за няколко часа на свой познат, който живеел на съседна улица. Там пристигнал и криминално проявеният И.П., който изгонил част от компанията, заплашил с нож малолетната и блудствал с нея. С прокурорска мярка „бабитът” ще остане в ареста в рамките на 72 часа. Справка показва, че И.П. е натрупал множество криминалистически регистрации, излежавал е присъди за изнасилвания и грабежи. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Пловдив. Мъж бе заловен тази сутрин, след като рани с нож продавачка в магазин за хранителни стоки в Пловдив. Инцидентът е станал около 8 часа в търговски обект на ул.”Луда Яна”. По първоначални данни 60-годишният Ч.К. поискал оборота от 45-годишната магазинерка, след което я пробол няколко пъти с нож в ръката и крака. Свидетели на случилото се позвънили в полицията и пристигналите на място полицаи успели да заловят в близост до магазина нападателя, който носел в себе си два ножа. На пострадалата жена е оказана медицинска помощ, след което тя е била изписана за домашно лечение. Ч.К. е задържан в ареста на Трето РУП за 24 часа. Той е лежал 19 години в затвора с присъда за убийство. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура.

В.Търново. Арсенал от боеприпаси и химикали откриха криминалисти на областната дирекция в дома на 55-годишен жител на с. Хотница. На 3 октомври, около 19.15 ч., в полицията е получен сигнал за взрив в местността „Сухи Мел” в землището на селото. В хода на проведените оперативни действия криминалистите попаднали в следите на 55-годишния З.А., който доброволно предал наличните си боеприпаси и химикали – 2 кг сяра, 1,5 л сребърен феролит, 5 капсул детонатора, 114 патрона, около килограм пресован тротил, 3 парчета детониращ шнур и около 2 кг амониева силитра. З.А. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е образувано бързо производство за незаконно притежание на боеприпаси.

20-годишен направил опит да отвлече бившата си изгора. Любовната сага се разиграла в дома на 31–годишна жителка на с. Ресен. Снощи към 20.00 ч. С.А. нахлул там неканен, след като счупил прозорец на приземния етаж. Започнал да я дърпа и със сила да я принуждава да тръгне с него. Жената обаче се развикала и на помощ й се притекъл мъжът, с когото живеела в момента. Той подгонил нападателя, а през това време тя подала сигнал в полицията. Така влюбеният „похитител” попаднал в капана и отведен в районното полицейско управление. Срещу него е образувано бързо производство за отвличане.

ОДМВР-София. По „горещи следи” криминалисти на РУП-Самоков разкриха авторите на грабеж – двама местни рецидивисти. Единият от тях е задържан за 24 часа, а другият е обявен за издирване. Вчера, към 17.30 ч. роднина на 18-годишен младеж сигнализирал в районното управление, че племенникът му и негов приятел били нападнати преди час от двама мъже, които насила им взели мобилен телефон и пари и избягали към “Седми квартал”. Двамата младежи били спрели с “Форд Фиеста” на улица в града, когато изневиделица към колата се приближили непознатите бабаити, отворили шофьорската врата, измъкнали насила 18-годишния, пребъркали му джобовете и след като взели телефона му и наличните 15 лева избягали. На виковете за помощ на момчетата се притекли няколко граждани, които хукнали след нападателите, но скоро ги изгубили от поглед. След подадения сигнал, криминалистите веднага предприели оперативно-издирвателни действия и влезли в дирите на извършителите. Единият от тях - С.П. /30 г./, регистриран в полицията за кражби и грабежи и осъждан няколко пъти, бил задържан в дома му. В него са открити част от откраднатите пари и телефона. Неговият авер, С.С. /21 г./, също с богато криминално минало за кражби и грабежи, успял да се укрие. Той е обявен за издирване. По данни на полицията само преди месец С.С. е излязъл от затвора след изтърпяване на поредната присъда. По случая се води досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура-Самоков.
ОДМВР-София. След упорита работа криминалисти от ОДМВР-София и РУП-Своге разкриха въоръжен грабеж, извършен в офис на свогенска фирма преди няколко дни. С полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление са задържани авторите на престъплението – рецидивистът Б.М./40 г./ и С.С. /22 г./ от гара Лакатник и М.Д. /22 г./ от гара Бов.
На 28 септември вечерта в РУП-Своге почти едновременно бил получени сигнали за задействан паник-бутон и на тел. 112 от служител на местен офис, на ул. “Александър Вутимски”, който съобщил, че в помещението нахлули двама маскирани, въоръжени с пистолети и заплашили него и колегата му. Нападателите ги повалили, завързали ръцете и краката им с пластмасови ленти тип “свинска опашка”, заключили помещението отвътре и ги принудили да кажат къде се намират парите. Служителят признал, че парите са прибрани в чанта за лаптоп, оставена върху едно от бюрата. Грабителите отмъкнали цялата сума – около пет хиляди лева, заключили вратата отвън и побягнали. Единият от потърпевшите успял да освободи ръцете си след минута натиснал паник-бутона на СОТ и се обадил от мобилния си телефон на 112.
На мястото на инцидента веднага бил изпратен автопатрул, който установил потърпевшите служители – Н.Я. /26 г./ от с. Искрец и М.Д. /22 г./ от гара Бов. Двамата разказали, че обирждиите били високи около 180 см, атлетични, с черни плетени маски на главите с прорези за очите и устата, въоръжени с по един пистолет. Пристигнала дежурна оперативна група, която извършила оглед, както и екип от криминалисти и разследващи от ОДМВР-София и местното районно управление.
В хода на разследването криминалистите установили, че единият от потърпевшите служители на фирмата давал неясни и нелогични обяснения. Оказало се, че М.Д. бил свързан с физическите извършители на престъплението. Той се познавал много добре със стария познайник на полицията Б.М. и поддържал връзка с него. Така Б.М. имал информация кога в офиса ще има по-голяма сума, за да направят удара.
След извършения грабеж Б.М. и аверът му С.С. /22 г./ отишли в чейнч-бюро в столицата, където обърнали левовете в евро и разделили парите като дали една част на М.Д.
Вчера служителите на реда задържали двамата извършители и техния съучастник. При обиски в дома на М.Д. били иззети 800 евро. Криминалисти установили, че С.С. дал своята част от парите на свой приятел, за да ги пази.
Късно снощи в гориста местност край с. Чибаовци полицаите открили мястото, където грабителите изгорили дрехите и маските. Наблизо бил намерен и разглобения на части газов пистолет. За другия извършителите признали, че го разглобили и изхвърлили до веригата “МЕТРО” край Божурище. Тримата грабители били задържани с полицейска мярка за 24 часа в РУП-Своге. Единият от тях – Б.М. е известен за кражби и противозаконни отнемания на МПС, четири пъти осъждан ефективно. Разследването по случая продължава.

Плевен. Вчера около 18.30 часа граждани и горски служители забелязали група мъже, които незаконно изсичали дървета в местността «Дъбравата» в землището на с. Горник. Нарушителите не се подчинили на заповедта на горските, нещо повече - нападнали ги с брадви и моторна резачка. Помощник лесничеят стрелял във въздуха със стоп патрони със законно притежавания си «Макаров», а местен жител - със законно притежаваната си ловна пушка «ИЖ». Междувременно хората подали и сигнал до полицията. Изпратеният на място автопатрул установил самоличността на извършителите на незаконната сеч – 33-годишен от село Бресте, 48-годишен от село Беленци и 63-годишен от Чомаковци. Брестенчанинът е настанен за лечение в местната болница с две повърхностни рани в областта на гърба, без опасност за живота. На 63-годишния е съставен акт за административно нарушение. Полицейска проверка изяснила, че и тримата са осъждани. Оръжията, с които местните жители и горските служители са се защитавали, са иззети с протоколи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.131, ал.1, т. 9 от НК.

София. При опит да извърши кражба от лек автомобил, в Шесто РУП е задържан 36-годишният З.Е., известен на полицията за кражби. На 2 октомври през нощта, той разбил стъклото на дясна врата на „Фолксваген Голф”, паркиран пред блок в ж.к. „Овча Купел” и отмъкнал тонколони, усилвател и субуфер. Минути след престъплението З.Е. е задържан. Откраднатите вещи са намерени и иззети. След доклад на материалите в СРП му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.
На централен булевард в столицата са задържани две джебчийки. Вчера, минути след като „свили” портмоне с пари и документи от чантата на столичанка, те били засечени от служители на сектор „Улична престъпност”. Непълнолетните /на 14 и 17 години/ са отведени в Първо РУП, където работата по случая продължава.

Шумен. Обявен за общодържавно издирване е задържан от служители на РУП-Велики Преслав. Вчера в рамките на проведена операция 37-годишният Н.А. от Сливен бил засечен в село Бяла река. Полицейските служители, които обслужват района на община Върбица, работили по сигнал, че от около десетина дни в селото пребивавал непознат, който живеел в дома на криминално проявен местен жител. При извършената проверка се оказало, че непознатият е обявен за издирване през ноември 2009 г. заради влязла в сила присъда в размер на 1 година и 6 месеца на Районен съд Карнобат за извършен грабеж. Н.А. ще бъде предаден на служители от ОЗ “Охрана” за конвоирането му до затвора в град Бургас.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket