понеделник, 3 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 03.10.2011 г.

Информационен бюлетин

София. Задържани са четирима от извършителите на побоя в ж.к. „Модерно предградие”. Вчера около 18 часа при опит за кражба от къща на самотноживееща възрастна жена бил задържан от съседни непълнолетния извършител. Същият обаче успял да избяга. Малко по-късно се върнал с още около 20 души. Те нападнали тримата мъже и двете жени, които го заловили. Вследствие на побоя един от тях е настанен в болница с фрактура на долна челюст. Другите четирима, след преглед са освободени с контузни рани. До момента са задържани четирима от извършителите, криминално проявени за кражби - непълнолетния, опитал се да проникне в къщата, Й.К./36 г./, Я.С./19 г./ и Е.М./31 г./, всички от София. Образувано е досъдебно производство. Задържани са с полицейска мярка за срок от 24 часа. Работата по установяване и задържане на съучастниците им продължава.
Извършители на въоръжен грабеж са задържани часове след извършеното престъпление. Преди два дни около 00.35 часа в Пето РУП бил получен сигнал от служител в денонощен павилион, че двама маскирани след като го заплашили с пистолет отнели оборота от около 1000 лева. Незабавно на място били изпратени криминалисти от Пето РУП. След преглед на видеокамерите на обекта собственикът на павилиона разпознал бивш свой служител. По-късно в апартамент в ж.к.„Хаджи Димитър” са задържани 23-годишният Р.Г., неизвестен на до сега на МВР и двама непълнолетни, един, от които криминално проявен за кражба. При обиска на жилището били открити оръжието на престъплението - газов пистолет, открадната сума и дрехите на извършителите. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. На двамата на непълнолетни е наложена мярка за неотклонение „надзор на родител”, а на Р.Г. – „подписка”.

Кърджали. Двама са задържани в РУП-Кърджали заради потрошен автомобил. Инцидентът станал в неделя през нощта в района на село Вишеград. К.С. /23г./ и Е.Ю. /28г./ счупили стъклата на лек автомобил “Фолксваген” и срязали четирите гуми. След подадения сигнал на тел.112 и организираните издирвателни действия от РУП-Кърджали три часа след престъплението двамата извършители са установени и задържани. По първоначални данни лична свада и в основата на деянието. Образувано е бързо производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество.
За хулигански действия и сбивания двама са задържани в полицейското управление в Кърджали. 24-годишният О.О. ударил с камък по главата 59-годишния си сътрапезник, когато последният решил да се прибира. След удар с тояга по главата в болницата в Кърджали е настанен 20-годишен. Потърпевшият бил халосан от 22-годишния М.С., с когато се веселили заедно. След подадените сигнали и организирани издирвания двамата извършители на хулиганските действия са установени и задържани. Работата по случаите продължава.

Перник. Перничанин е задържан за кражба от автопатрул на Второ РУП – Перник. На 1 октомври около 19.10 часа органите на реда забелязали съмнителен мъж до жилищен блок на ул. „Ю. Гагарин”. При извършената проверка се установило, че това е А.Г./48г./, криминално проявен. В него полицаите открили метални въздухопроводи, за които станало ясно, че са крадени от блока в който живее мъжът. Иззети са инструментите, с който са свалени тръбите. А.Г. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Сливен. Вчера сутринта на път II-55, в землището на с.Радево бил спрян за проверка лек автомобил ”Форд транзит”, със сливенска регистрация. В колата полицаите открили множество навити на рула телефонни кабели. От проведените незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия се установило, че на 1 октомври група от 10 криминално проявени - от 24 до 37 години от Ямбол и с.Горно Александрово, предварително се уговорили и изкопали в южния край на с.Млекарево 12 изкопа. Оттам те откраднали 150 м телефонен кабел, на стойност около 7 500 лв. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Благоевград. Двама младежи с марихуана са задържали полицаи от група „Престъпления по пътищата”. На ПП Е-79 бил спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от Б.С./21г./ от Петрич. В колата бил и 21-годишният Б.Д. от Петрич, у когото било открито пакетче със суха тревиста маса с тегло 4 грама. След извършена обстойна проверка в автомобила била открита найлонова торба със суха тревиста маса, с тегло 1 кг. Наркотикът реагирал на марихуана. Двамата са задържани за 24 часа, образувано е дознание и е сезирана прокуратурата.
Разложки полицаи задържаха извършител на побой. Снощи около 22 часа бил получен сигнал от спешна помощ за мъж с прободна рана. Незабавно на място бил изпратен полицейски екип, който установили самоличността на пострадалия – И.З. /25г./ от с. Баня. След разговор с него станало ясно, че е бил бит пред заведение в селото. Проведени са незабавни издирвателни действия, в резултат на които е заловен извършителят – Г.Т./57г./ от същото село. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Катастрофа. Тежко пътнотранспортно произшествие стана тази сутрин около 8 часа на пътя Плевен – Русе. След челен удар при разминаване между лек автомобил „Опел”, с плевенска регистрация и „Тойота”, с румънска регистрация, са загинали и двамата шофьори. При сблъсъка „Тойота” - та се е запалила. Плевенски огнеборци са погасили пламъците. Предстои установяване на самоличността на участниците в жестоката катастрофа. Огледите на мястото продължават. Образувано е досъдебно производство.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket