вторник, 4 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин -04.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Пловдив. Двама мъже бяха заловени с 8000 кутии с цигари без бандерол при специализирана операция на служители на отдел БОП-Пловдив със съдействието на полицаи от Пето РУП и РУП-Раковски. Вчера около 12 часа до ж.п. гарата в ж.р.”Тракия” в Пловдив, при проверка на паркиран бус „Форд Транзит” били намерени 16 мастербокса цигари „Мерилин” и „Корсар”. Във връзка с иззетите цигари са били заловени К.М./ 40 г./ и К.Ш. /69 г./ от Раковски. Те са задържани в ареста за 24 часа.

СДВР. Четирима наркодилъри са задържани при спецакция на криминалисти на СДВР. На 29 септември, в ж.к. „Люлин” полицаите спрели за проверка 27-годишният З.С. - Голди. У него е намерен плик с марихуана, а при претърсване в жилището му са открити готови разфасовки с хероин, амфетамин, още марихуана и две електронни везни. Същия ден, отново на теритоирята на „Люлин”, след проследяване на купувачи на дрога, около 19 часа криминалистите задържали дилърите В.М. /19г./ с прякор Бъцата, Е.Т. /18г./- Еду и Х.И. /19г./. В жилищено, където живеели, са намерени марихуана и електронна везна. На четиримата е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случаите продължава.
72-часова мярка за неотклонение е наложена на 35-годишният П.П. от София. Установено е авторството му на грабеж, извършен в края на юли. В ж.к. „Красно село” той причакал възрастна жена, ударил я и отмъкнал златния й синджир с медальон. Задържаният е криминално проявен и осъждан за кражби и грабежи. По случая в Шесто РУ-СДВР е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и на други извършени от П.П. престъпления продължава.
Кражба от жилище в ж.к. „Банишора” разкриха криминалисти от Второ РУП-София. На 3 септември собственикът заявил, че открил счупена дограмата на един от прозорците и установил липсата на преносим компютър, два мобилни телефона, две дебитни карти, лични документи, 200 лева и сребърни накити. В хода на разследването криминалистите влезли в следите на крадците и задържали 20-годишните Д.Х. и И.М. и 23-годишният Б.Р. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. След доклад на материалите в СРП, на тримата е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция”. Работата по установяване и на други извършени от групата престъпления продължава.

Хасково. 39-годишен харманлиец е задържан за побой над дъщеря си. Снощи около 20 часа е получен сигнал от съседи на семейството в дежурната част на РУП-Харманли, че родителят е пребил 13-годишната си щерка.. След преглед момичето е транспортирано в болницата в Хасково с опасност за живота, по-късно състоянието й е стабилизирано. Родителят – насилник е задържан за 24 часа, образувана е преписка. По случая работи инспектор от Детска педагогическа стая. Уведомени са служителите от Отдела за закрила на детето в Харманли. В семейството има още 3 малолетни деца, които в момента са оставени за надзор при съседи. Работата по случая продължава. Материалите ще бъдат предадени на Районната прокуратура.

Кюстендил. Полицаи от Рила задържали вчера двама мъже, извършили измама за 1300 евро. 33-годишният В.Д. от Рила и 29-годишният Р.А. от Сандански въвели в заблуждение гръцки гражданин, че ще му доставят дърва за огрев. Завели го в района на гр. Рила да се убеди, че сделката си струва и обещали доставка на адреса в Гърция. За договореното получили парите по сметка, изтеглили ги и ги поделили, но дърва нямали и намерение да доставят. След жалба от гръцкия гражданин, двамата “търговци” са установени и са задържани са с полицейска заповед за 24 часа. Двамата са известни на полицията като извършители на противозаконни деяния. Работата по случая продължава РУП Рила.

ОДМВР-София. С полицейска мярка за 24 часа в РУП-Ботевград е задържан 56-годишен, прострелял с незаконна ловна пушка опонента си при свада край с.Скравена. И двамата са известни на органите на реда.
Инцидентът се разиграл привечер близо до гробищния парк на селото. Трима души от селото отишли да режат дърва с бензинова резачка, когато били изненадани от Г.Н./56 г./, който заявил, че имотът е негов и ги подгонил с пушка. Мъжът произвел изстрел и ранил в крака един от дърварите – Д.Н. /30 г./ Впоследствие стрелецът отишъл до намираща се в близост негова постройка, взел подръчни материали, оказал първа помощ на ранения, след което го закарал с колата си до спешния медицински център в града. Впоследствие Д.Н. е транспортиран в столичната болница “Св. Анна” с фрактура на десния крак. Сигналът за случилото се е получен в полицията снощи, около 19 часа на тел. 112 от спешния център в Ботевград. Извършен е оглед от дежурна оперативна група, авторът на деянието е задържан, по случая се води досъдебно производство. Незаконното оръжие се издирва. И двамата опоненти са осъждани – Г.Н. е известен за икономически престъпления, а Д.Н. – за кражби.

Благоевград. Полицаи от Петрич иззеха марихуана при поредна проверка, извършена вчера в с. Яворница. В имот, собственост на Б.Н.
(45г.), полицаите открили тайник в стопанската сграда, а в него - торба със суха тревиста маса. При полевия наркотест намерената изсушената растителност реагирала на марихуана /360 гр/. По случая е образувано полицейско дознание.

Монтана. Канабис и амфетамини са открити при проверка на двама жители на Монтана. Снощи, към 22,25 часа, на ул. "Тимок" в областния град, автопатрул на група „Охрана на обществения ред” при РУП-Монтана спрял за проверка 23-годишния Р.Я. и 19-годишния Ц.Р., и двамата от с. Медковец. При проверката Р.Я. доброволно предал 3 топчета суха тревиста маса със специфичен мирис - марихуана, а Ц.Р. - топче с неправилна форма от бяло прахообразно вещество - амфетамин. Задържани са за срок от 24 часа. По случая продължава работа РУ "Полиция" Монтана.
В с. Долно Белотинци е установено незаконно присъединяване към елекропреносната мрежа. 30-годишната Т.В., жителка на селото, неравомерно присъединила дома си към електропреносната мрежа и си осигурила за известно време неотчитане на потребената енергия. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 в, ал. 1 от НК. Работа продължава РУП-Монтана.

Плевен. И в полицията в Червен бряг и Плевен са образувани досъдебни производства за кражби на ток. На 3 октомври, при проверка на жилищен блок в ж.к."Победа" в Червен бряг, на ел.табло на петия етаж е констатирано неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа. В електромерно табло е открито парче едножилен меден проводник, осигурявал безотчетния пренос на ток. Ползвател на жилището е 64-годишна. Същото нарушение е установено и при проверка в Плевен в жилищен блок в кв.«Дружба», в апартамент, обитаван от 40-годишен плевенчанин. За престъпление по чл. 234 «в» от НК работа продължават разследващи полицаи.

Перник. 15-стръка канабис и изсушена листна маса марихуана са иззели вчера пернишки полицаи. Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и колегите им от отдел „Досъдебно производство” при ОДМВР – Перник претърсили къща и дворно място в пернишкото с. Люлин, обитавани от криминално проявения С.К./21г./. Служителите на реда открили и изкоренили 15 стръка зелена листна маса и около килограм изсушена. Пробите от двете при полевия тест реагирали на марихуана. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.
Поредни два автомобила с интервенции върху номерата на рамите са иззети от криминалисти от ОДМВР–Перник. Лек автомобил „Фолксваген Голф” е иззет при опит да бъде регистриран на КАТ – Прегледи в Перник. При основна проверка на автомобила е установено, че колата е с интервенция по номерата на рамата. За регистрация я докарал 40-годишният В.Д. от пернишкото с. Драгичево.
Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР–Перник проверили гараж в Брезник, ползван от криминално проявения Н.П./42 г./. У него е намерен и иззет лек автомобил Фолксваген „Голф” с интервенция по номерата на рамата. Назначени са експертизи и процесуално-следствените действия продължават. Образувани са досъдебни производство.

Ямбол. 52-годишен ямболлия е задържан за опит за блудствени действия с 14 годишна. На 22 септември в РУП-Ямбол постъпил сигнал от момичето, че същия ден по обяд, в градския парк непознат опитал да блудства с нея. След издирване, ямболските криминалисти задържали Д.Д. /52 г./, от града. Той е криминално проявен и е излежавал присъди за престъпление против личността /изнасилване/. Д.Д. остава в ареста с 72 – часова прокурорска мярка “задържане под стража”. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство в РУП – Ямбол.

Стара Загора. 49-годишен е задържан в полицията, след като вчера, в Първо РУП е съобщено за мъж, който опитва да напълни през ауспуха резервоара на лек автомобил Сузуки «Витара» с полиуретанова монтажна пяна. Автомобилът със старозагорска регистрация е собственост на 22-годишна старозагорка. На мястото на инцидента е задържан 49-годишнит К.К. от областния град, подбуден най-вероятно от битови мотиви. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Стара Загора.

Кърджали. Свада за 50 лв. завършила със сбиване и счупена ръка на 32-годишен от Кърджали. Спорът започнал в неделя пред чейндж бюро в областния център. 32-годишният М.Ю. поискал 50 лв. от С.Ю./27/, но получил отказ. Ядосан от това, молителят извикал двама приятели и нападнали несговорчивия кредитор и негов познат, който получил удар в корема. На следващия ден около обяд главните действащи лица се срещнали случайно и свадата подхванал мъжът, неполучил исканата сума. В боричкането той паднал и си счупил ръката. Полицаи от РУП-Кърджали изясняват случая с оглед на текстовете от НК за хулиганство и телесна повреда.

ПТП. Двама загинаха при тежка катастрофа в Плевен днес. Тази сутрин около 9:15 часа на улица «Сторгозия» в Плевен лек автомобил «Фиат» излязъл от платно и се е блъснал в стълб за електрическо осветление. От удара на място са загинали водачът и неговият спътник. Стълбът е повален и са нанесени материални щети по автомобила. На мястото на инцидента се извършват огледи и необходимите процесуално-следствени действия за изясняване на причините за жестоката катастрофа. Установява се самоличността на загиналите.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket