петък, 7 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 06.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Ямбол. Задържан е 58-годишен мъж, опитал да подкупи полицейски инспектор в сградата на РУП - Тунджа. На 5 октомври Г.К. от Ямбол се явил в управлението за проверка на сигнал за издаване на документ с невярно съдържание. При срещата с полицейския инспектор Г.К. му подал плик с 200 лева, за да се постарае в хода на проверката да не събере достатъчно данни за престъпление. Полицаят незабавно уведомил ръководството, образувано е досъдебно производство по чл. 304, ал. 1 от НК.
След проведени оперативно-издирвателни действия ямболските криминалисти разкриха извършителите на взломни кражби в комплекс “Хале”. Установено е, че през март месец 20-годишните Д.С. и А.А разбили алуминиеви елементи на входната врата на смесен магазин и откраднали 20 стека различни видове цигари, алкохолни напитки, шоколадови бонбони и оборотни пари. Двамата са криминално проявени и осъждани за кражби. В хода на разследването станало ясно, че на 1 юни Д.С. е взломил входна алуминиева врата на стъкларско ателие и оттам откраднал оборотни пари, монетник на касов апарат и бронзов стъклорез. По случаите са образувани досъдебни производства.

Враца. След сигнал, че И.И., собственик на автошкола си поискал подкуп, вчера служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Враца извършили проверка в офиса на фирмата му. Установено е, че мъжът приел поисканите 300 лева, за да посредничи за услуга. Срещу И.И. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 304б, ал.1 от НК. Продължава работата по разследването.

Пловдив. Бързо производство беше образувано срещу мъж, заплашил пловдивчанин с убийство. Вчера в Първо РУП 31-годишен се оплакал, че около 10 часа 61-годишният П.А. от Белащица му се заканил с убийство и насочил към него пушка. Това се е случило на черен път край имота на П.А., по който пловдивчанинът и жена му пътували с автомобил за да отидат да огледат друг имот наблизо. По първоначални данни, свадата се разразила, когато шофьорът махнал забит на пътя кол, за да може да мине с колата. Това ядосало П.А. и той насочил пушката към пловдивчанина. Полицаите заловили П.А. и той е задържан в ареста за 24 часа. Пушката, която е законно притежавана, е иззета.
Мъж беше предупреден с протокол по чл. 56 от ЗМВР и му бе съставен акт по Наредба № 1 на община Раковски, след като вчера стрелял с газов пистолет. В 18.50 часа в РУП-Раковски е бил получен сигнал от Г.Ч./57 г./ от същия град, че на изхода за село Шишманци до бившия стопански двор крадат люцерната му. На пристигналия на място полицейски автопатрул мъжът обяснил, че малко преди това видял каруца с две 15-годишни момчета да отива към окосената му люцерна. Той ги пресрещнал, взел им вилата и косата, след което децата побягнали, а той стрелял с газовия си пистолет. Майката на едно от децата също е подала оплакване в районното управление. Пистолетът на Г.Ч. е иззет.

Смолян. Криминалисти от РУП–Смолян разкриха извършител на две кражби. Вчера около 13.30 часа от къща на ул. “Ивайло”, собственост на 64-годишна жена, била извършена кражба на 7900 евро и 300 лева. При проведените незабавни оперативно-издирвателни действия само за няколко часа смолянските криминалисти разкриха извършителя на кражбата – И.М. /28г./ от Смолян – известен на полицията за кражби. В хода на разследването се изяснило, че мъжът преди няколко дни помогнал на възрастната жена да прибере дървата си за огрев и забелязал къде оставя ключа от входната врата, когато напуска дома си. Вчера той се върнал в къщата, отключил си и откраднал парите. Криминалистите установили още, че И.М. откраднал мобилен телефон и около 30 лв. от антрето в дома на 69-годишна жена в града. Там той отново отключил вратата с ключа, оставен на входната врата. Задържан е за 24 часа, образувани са две досъдебни производства.

Благоевград. Криминалисти от Сандански задържаха румънски граждани, извършили грабеж. Снощи около 17.30 часа в РУП бил получен сигнал от румънски гражданин, собственик на заведение край ПП Е-79, че бил нападнат, бит и ограбен от трима мъже. По негови данни нападателите били румънски граждани и се оттеглили с черен автомобил ”Ауди”. Откраднали му портфейл с 800 евро и 200 лв..Незабавно са предприети оперативно - издирвателни действия, уведомени за случая са и служители от ОДМВР - Кюстендил. Автомобилът бил засечен на път Е 79, в района на Дупница. В него пътували Д.К., П.Д.и С.М - румънски граждани. Заловени са от дупнишки полицаи и конвоирани до РУП-Сандански. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство и е сезирана прокуратурата. Процесуално-следствените действия по документиране на престъплението продължават.

Кюстендил. 48-годишен мъж е задържан за притежание на наркотично вещество. След проведено разследване криминалистите претърсили дома му в с. Долна Козница, откъдето иззели марихуана. В двора бил открит и засаден стрък канабис, а в стая от къщата са намерени две въздушни пушки, нерегистрирани по надлежния ред. С.П. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава.
Вчера при проверка в дома на 70-годишния И.П. в с. Коняво, полицаите иззели газов револвер, газов пистолет, две въздушни пушки, 6 ловни и 36 бойни патрона. Възрастният мъж не представил разрешение за оръжието и боеприпасите. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Сливен. При опит да извършат кражба на телефонен кабел са задържани двама криминално проявени. Тази сутрин около 0.30 часа в землището на с.Гергевец, служители от полицейски участък и РУП-Сливен, по време на провеждана специализирана полицейска операция, са задържали И.С.-/44г./ от с.Веселиново и С.А./39г./ от с. Могила. Предотвратена е кражба на около 160 м телефонен кабел. Образувано е досъдебно производство.

Плевен. На 5 октомври около 6.20 часа на бул „Данаил Попов" в града, в избено помещение, при опит за кражба на ВИК части и автомобилни гуми, е задържан 27-годишен мъж. Той има 13 криминалистически регистрации за кражби, грабежи и притежаване на наркотици и 5 присъди за кражби, грабеж и за притежаване на наркотици. Извършителят е привлечен и е разпитан в качеството му на обвиняем, след което е приведен в плевенския затвор за изтърпяване на ефективна присъда - лишаване от свобода от 18 месеца.

София. Четири грабежа разкриха столични криминалисти. На 3 октомври 34-годишен мъж бил нападнат от непознат, който издърпал от врата му златен ланец. Установен и задържан е извършителят - К.А. /31г./. В Трето РУП за грабеж е задържан Т.Ш., криминално проявен, осъждан за грабежи. Други двама са задържани в Пето РУП. В края на септември в Нови Искър млада жена била нападната от двама непознати, които я заплашили и откраднали 1 500 лева от чантата й. На четиримата е наложена 72-часова мярка „задържане под стража”. Работата по документирани и на други извършени от тях престъпления продължава.

Кърджали. Обявен за издирване автомобил откриха полицаи от РУП-Крумовград. Около 20.30 часа снощи на ул.”Княз Борис” за проверка бил спрян лек автомобил “Опел” с водач Х.И./32/. При справка служителите на реда установили, че колата е обявена за издирване като предмет на престъпление. Неин собственик е 23-годишен пловдивчанин. Автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket