понеделник, 10 октомври 2011 г.

Kрими информационнен бюлетин - 09.10.2011 г.

Информационен бюлетин

ГДГП. Продължава работата на граничните служители по противодействие на престъпления, свързани с контрабандата през граничните пунктове. Четирима граждани, опитали нелегално да преминат границата ни с Турция са задържани късно снощи. Към 22,25 ч. служителите на ГПУ-Свиленград реагирали светкавично на сигнал от термовизионна система за наблюдение в землището на с. Маточина и задържали мъж без документи за самоличност.Установено е, че чужденецът е преминал през границата от Турция за България, представил се за сирийски гражданин с инициали В.А. /42 г./. Час по-късно снощи в землището на с. Михалич граничните полицаи задържали 47-годишна българска гражданка с инициали Д.Х. и две момичета на 14 и 7 години. Те също били засечени от термовизионната система. Трите опитвали да преминат незаконно през границата ни. Целта им на първо време била Турция. Нелегалните пътници са задържани в рамките на 24 часа.

София. Близо два килограма хашиш иззеха служители на Второ РУП, след като вчера към 08.50 ч. в района на Централна автогара спрели за проверка 36-годишния П.П.. При обиск в багажа му полицаите открили 3 кафяви пресовки от пластична материя и 2. таблетки. Съдържанието в пресовките реагирало на хашиш с общо тегло 1967 грама, а на таблетките – на клоназепам. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на СГП. На П.П. е наложена мярка за задържане в рамките на 72 часа.

Плевен. Във Второ РУП е образувано досъдебно производство срещу 16-годишен от Белене за хулигански действия. Вчера към 04.00 часа непълнолетният се сбил с други младежи пред дискотека в Плевен, а после изсипал куп заплахи, обиди и псувни към дежурните полицейски служители. За непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред непълнолетният е задържан за 24 часа и е приведен в помещение за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни лица на 02 РУП МВР- Плевен. За престъпление по чл.325, ал.2 във връзка с ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор.

Пловдив. Криминалисти на областната дирекция работят по разкриването на крупна кражба, извършена от жилище в града. За нея съобщил собственикът на апартамента. По негови данни оттам са откраднати 3900 лева, 370 турски лири, 100 щатски долара и 150 евро. Липсвал и луксозен мъжки ръчен часовник на стойност около 12000 щатски долара При извършения оглед е установено, че неизвестният извършител се е вмъкнал в жилището през незатворена тераса.

Кърджали. При свада за дълг от 90 лв. 66-годишен бил ранен с нож в ръката. Инцидентът е станал в петък по обяд на кооперативния пазар в Момчилград. Мъжът отишъл да поиска парите си, които 47-годишният С.Б. му дължал за извършени строителни работи. Възникнал спор и длъжникът наранил опонента си с нож. Пострадалият е бил прегледан в Центъра за спешна помощ в Момчилград и освободен. Извършителят на деянието е задържан в полицейското управление. Работата по случая продължава с оглед на текста от Наказателния кодекс за нанесена телесна повреда.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket