петък, 21 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 21.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Ямбол. Трима местни жители, ползвани в измамни схеми, са установени и задържани от служители на областната дирекция. Младежите – двама осемнадесетгодишни и един на седемнадесет, заявили, че били наети за извършване на куриерски услуги по обява. Оказало се, че на практика те изпълнявали ролята на “мулета” при две телефонни измами в Ямбол. Измамите са извършени в края на август и в средата на септември по схемата за скъпоструваща операция на близък, а жертви станали две възрастни жени, които се лишили от общо 3200 лева. Парите те предавали на изпратените в домовете им непознати момчета. Разследването по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства в РУП - Ямбол.
Плевен. Две пласьорки на контрабандни цигари са задържани при полицейски проверки вчера. 59-годишна плевенчанка била засечена на кръстовището на улиците "Сан Стефано" и "Генерал Колев", от нея полицаите иззели 18 кутии цигари от марките "Raquel slims" и "Coirsair". Жената е осъждана за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди, посочват от областната дирекция. При проверка на кооперативен пазар в града е задържана и нейна „колежка” с 15 кутии цигари без бандерол от марките "Westbury" и "Gold mount". На пода до щанда на 20-годишната от Буковлък са намерени още 30 кутии от марките "Slims" и "Corsair". Нередовната стока е иззета и предадена на митническите власти.
Кюстендил. 880 кутии цигари от различни марки без бандерол и 33 бутилки с водка и ракия, на които имало изтекъл акцизен бандерол, са иззети вчера от служителите на реда в хода на проведена спецакция. Те спрели за проверка лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 34-годишния Е.И. от Кюстендил. Колата била засечена в района на местността “Стражата” на пътя София–Кюстендил. В нея пътувал и съгражданинът на шофьора Д.К. /33 г./. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа, по случая е образувано дознание.
Видин. Полицейски служители са извършили неотложни процесуални действия във връзка с досъдебно производство по описа на ОДМВР-Видин. То е образувано по прокурорска преписка на Районна прокуратура срещу неизвестен извършител по чл.167, ал.2 от НК – престъпление против политическите права на гражданите. Извършени са претърсвания на общо седем адреса в кв. ”Нов път” и с.Новоселци. При претърсванията са иззети ксерокопия на две лични карти, фирмени печати, тефтери, тетрадки и листове, на които били изписани три имена и ЕГН-та на жители на града. Намерен е и 9-милимитров пистолет “Ekol”. Действията на служителите на реда са съгласувани с наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Видин. Протоколите от извършените процесуални действия са предадени в Районна прокуратура. Работата по случая продължава.
Смолян. Служители на РУП – Златоград проверяват жалба от председател на общински предизборен щаб и общински ръководител на политическа партия в града. В нея той съобщавал за предлагани парични средства за гласуване в полза на конкретни кандидати. Материалите по проверката ще бъдат предоставени на районната прокуратура.
София област. Служители на РУП-Ихтиман спасиха живота на 26-годишен мъж. Тази нощ към 02.00 часа той позвънил на тел.112 и обяснил, че се е качил на шестия етаж на жилищен блок на ул. „Цар Освободител” и възнамерявал да скочи оттам. Незабавно на място пристигнали спасителни екипи и психолози. Започнали преговори с мъжа, който обяснил, че се страхува да не попадне в затвора и затова решил да сложи край на живота си. Само преди няколко месеца бил задържан в полицията за палеж на сеновал в с. Стамболово, при който изгорели тонове бали. В хода на разговорите полицаите успели да го разубедят, с оглед на безопасността му е отведен в районното полицейско управление. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура-Ихтиман, а мъжът ще бъде настанен за лечение в психодиспансер. По случая се води преписка.
София. След едномесечно разследване криминалисти от Трето районно управление разкриха три грабежа, дело на двама 18-годишни от кв. „Факултета”. Престъпленията били извършени от средата на септември до началото на октомври на територията на ж.к. ”Красна поляна”, „Зона Б-19” и „Западен парк”. Посред бял ден в гръб били нападнати две жени и мъж, който разхождал детето си в парка. Жертвите се разделили със златните си накити. В хода на разследването криминалистите влезли в дирите на 18-годишните И.А. и Д.А. Установено е, че двамата действали поотделно. Преди три дни бил задържан за 72 часа Д.А., а вчера и „колегата му”, който е стар познайник на полицията, регистриран за кражби. Пред разследващите двамата признали, че избирали жертвите произволно и веднага след грабежите пласирали златните накити в различни заложни къщи. Материалите по случаите са докладвани на Софийска районна прокуратура, а на авторите на престъпленията са повдигнати обвинения.
Полицаи от столичното Трето РУП задържаха двама наркодилъри от Монтана. Те действали по сигнал, че гастрольорите се движели в с голф и пласирали дрога в центъра на София. Така в сряда следобед на ул. „Отец Паисий” криминалистите изненадали мъжете, които тъкмо паркирали колата. Единият от дилърите хвърлил под седалката ръкавица, която се оказала пълна с изсушена марихуана. Последвал обиск на А.Я. /24 г./ и И.И. /33 г./, в които били намерени две хартиени сгъвки с хероин и канабис. Двамата са криминално проявени и осъждани. А.Я. е регистриран в полицията за кражби, а И.И. – за изнасилване. А.Я. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 354А от НК.
Непълнолетна, отмъкнала четири мобилни телефона от класна стая в столично училище, е задържана в столичното Трето РУП. 16-годишната вече е натрупала в биографията си над петдесет регистрации за кражби. Действала по точна схема - набелязвала училището, казвала на охраната, че чака приятелка, използвала благоприятен момент и влизала вътре. Обикновено нахълтвала в празни класни стая, където на спокойствие пребърквала оставените ученически раници и излизала оттам с мобилните телефони на децата. Вчера обаче „щастието й” изневерило. Тя влязла в стая на третокласници, които имали физическо, избрала си четири мобилни апарата и тъкмо ги напъхвала в джобовете си, когато влязла класната ръководителка. След снемане на обяснения в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, непълнолетната е предадена на Пето РУП.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket