понеделник, 10 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 10.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Благоевград. Криминалисти от Гоце Делчев разобличиха извършители на грабеж. Час преди полунощ на 8 октомври мъж от с. Гърмен подал сигнал в районното управление в града, че е станал жертва на грабеж. Неизвестните нападатели спрели автомобила му на пътя за с. Ковачевица и със заплахи го принудили да им предаде сумата от 500 лева, стек цигари, както и 4 литра бензин. Незабавно били предприети издирвателни действия, в резултат на които са установени извършителите на престъпното деяние. Откраднатите вещи са открити и иззети. С полицейска заповед за срок до 24 часа в РУП – Гоце Делчев са задържани трима жители на с. Рибново - И.А. /22 г./, Д.М. /20г./ и 17-годишният им съучастник. По случая е образувано досъдебно производство, сезирана е прокуратурата.
Двама младежи бяха заловени с марихуана в Благоевград. Те били спрени за проверка на ул. „Менча Кърничева” в града. От тях служителите на реда иззели две дози и пакетче със суха тревиста маса. При полевия наркотест намереното количество с общо тегло 5 г реагирало като марихуана. Двамата дилъри – М.А. /21 г./ и непълнолетният му съратник са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано полицейско дознание.
80 кг канабис унищожиха благоевградски полицаи. Наркотичните насаждения били открити при проверка в изоставен двор, намиращ се между жилищни сгради на ул. ”Менча Кърничева”. Иззети са общо 106 растения с общо тегло 80 килограма. След вземане на представителни проби, канабисовите растения са унищожени чрез изгаряне. Предприети са действия по установяване на човекът, занимавал се с производството на наркотика. По случая е образувано полицейско дознание.

Перник. Трима души бяха задържани в областния град за притежаване на наркотични вещества. Около един час след полунощ, в близост до заведение в кв. „Изток”, полицаите извършили проверка на трима познати на органите на реда перничани. У 18-годишния М.Д. били открити десет дози бяло прахообразно вещество, което при напарвания полеви тест реагирало на амфетамин. Дрогата била скрита в пластмасова кутийка от шоколадово яйце в хастара на якето на младия мъж. Той и придружавалите го И.П. /22 г./ и В.Ц. /20 г./ са задържани за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.
Радомирски полицаи задържаха трима криминално проявени. Органите на реда извършили проверка на лек автомобил „БМВ”, намиращ се в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Пътуващите с колата Б.Б. /29 г./, К.И. /32 г./ и В.Р. /22 г./, и тримата от Бобов дол, издавали в пункта метални части, сред които и врати. В автомобила полицаите открили медни проводници с различно сечение и дължина, за които било установено, че са откраднати от помпена станция в с. Житуша. Триото е задържано с полицейска заповед за едно денонощие. Колата и проводниците са иззети. Образувано е досъдебно производство, процесуално-следствените действия по случая продължават.

Плевен. Марихуана бе открита вчера в багаж, предназначен за 33-годишен мъж, излежаващ присъда в затвора в Плевен. В специален тайник, издълбан в подметката на мъжки чехъл, била намерена суха зелена тревиста маса с тегло около 20 грама. При полевия наркотест количеството реагирало като канабис. Багажът бил предаден за лишения от свобода от 62-годишна плевенчанка. За престъпление по чл. 354 а от НК работата продължават разследващи полицаи. Предстои установяване на съпричасността на затворниците към търговията с наркотици.

Пловдив. Младеж бе заловен с дрога в Пловдив. Около 15.30 часа полицаи от Трето РУП спрели за проверка 20-годишния Н.К. и открили в един от джобовете му пликче с 0,763 грама марихуана. Младежът е задържан в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Видин. На 9 октомври около 1.30 часа, на ул. ”Дунавска” в областния град полицейски служители извършили проверка на видинчанина А.М. /25 г./. При обиска у него били открити четири пакетчета с листна маса, реагирала на канабис при полеви наркотест, и две пакетчета с бяло прахообразно вещество, което при наркотеста реагирало като метамфетамин. Последвало претърсване и на лек автомобил “Шевролет Нива”. В колата полицаите намерили още три пакетчета с бяло прахообразно вещество, което също реагирало на метамфетамин при полевия наркотест. А.М. е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а от НК.
На 8 октомври около 14.26 часа, в полицията бил получен сигнал за кражба на селскостопанска продукция от блок в землището на с. Големаново, фирмена собственост. Извършителите на посегателството – видинчанинът П.Б. /24г./, Д.Ц. /31г./ от Варна и столичанинът М.Ж./35г./, били заловени на място с пет найлонови чували с царевица с общо тегло около 150 килограма. Продукцията е върната на фирмата-собственик. Работата по случая продължава.
В районното управление във Видин е заведена преписка и за извършена кражба на 197 кг грозде “Болгар” от лозов масив в землището на с. Гайтанци. Установени са авторите на посегателството – А.С. /32 г./, Н.В. /34 г./ и 16-годишно момче, и тримата от с. Арчар.

София-област. Криминалисти от областната дирекция, съвместно с колегите си от районното управление в Своге, разкриха кражба на скъпоструващи мобилни телефони от магазин в града. Липсата на единадесетте апарата на стойност 9000 лв. била установена при ревизия. Тогава управителят подал сигнал в полицията. След бързата реакция на криминалистите, авторът на престъплението – Г.В. от Своге, служител в търговския обект, бил установен. Мъжът бил заловен в района на местна бензиностанция, когато се прибирал в града след екскурзия в чужбина. Пред полицаите мъжът признал, че откраднал телефоните през последната седмица на септември и пет от тях пласирал на физически лица, а четири – на заложна къща в София за 1600 лева. До момента полицаите са конфискували пет от тях. Г.В., който е известен на полицията за притежание на наркотични вещества и грабеж, е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket