петък, 14 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 13.10.2011 г.


Информационен бюлетин

Бургас. Вчера преди обед, между 5.30 и 12.00 часа, на територията на Полицейски участък "Победа" към бургаското Първо РУП бе проведена специализирана полицейска операция. Задържани са 34 годишният Н.Й., М.Т. /27 г./ и 29-годишният Б.Т., и тримата от Бургас. При претърсване в домовете им са намерени и иззети списъци с лични данни на хора и дължими от тях суми, бележник и тетрадка с данни на длъжници, голямо количество дебитни и кредитни карти, лични карти на длъжници и сумата от 8000 лв. в различни валути. Иззети са и документи, удостоверяващи теглене на пари от банкомати, с написани върху тях имена и суми за получаване. Н.Й., М.Т. и Б.Т. са задържани за срок до 24 часа. Работата за установяване съпричасността им към свързаното с предстоящите избори възможно купуване на гласове продължава.
В резултат на професионалните действия на полицейски служители от Първо РУП и служителите от група „Противодействия на джебчийските кражби” при сектор „Криминална полиция” към областната дирекция бяха задържани две измамнички. Преди около месец криминално проявените С.П. /31 г./ от Горна Оряховица и С.М. /55 г./ от Гулянци отнели от 55-годишна бургазлийка 10 487 лв. и 3929 евро за „разваляне на магия”. С постановление на Бургаска районна прокуратура на С.П. е наложена 72-часова мярка за задържане. Поради здравословни проблеми С.М. не е в ареста. Работата по случая продължава.

Велико Търново. 50 римски монети от III-II в. пр. Хр. намериха и иззеха полицаи от районното управление. Вчера, в парк в старопрестолния град проверка била извършена на 41-годишния великотърновец П.Д. Служителите на реда установили, че мъжът, без да е идентифициран и регистриран по съответния ред, носи в себе си и предлага за продажба 32 римски монети. Последвало претърсване и в жилището на П.Д. във Велико Търново. Оттам били конфискувани още 18 римски монети и два металотърсача. Мъжът, който е криминално проявен за кражби и икономически престъпления, е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за съхранение на културни ценности, без да бъдат уведомени съответните органи. /снимка/
Три бързи производства за незаконно съхранение на боеприпаси и оръжие и предаване на оръжие на трети човек са образувани срещу трима мъже. Вчера, служители на РУП – Стражица извършили претърсвания в две жилища в с. Горски Сеновец, обитавани от С.Х. /46 г./ и М.У. /49 г./. От дома на С.Х. били иззети шест ловни патрона 16 кал., за съхранението на които мъжът не разполагал с необходимото разрешително. В жилището на 49-годишния мъж пък била открита и иззета ловна пушка тип „Успоредка”. Направената справка показала, че оръжието е регистрирано на името на Д.Д. /56 г./ от Стражица. В хода на разследването полицейските служители установили, че през месец август законният притежател на пушката я предоставил на М.У. Двамата мъже, които са криминално проявени, са задържани за срок до 24 часа.

Хасково. Общо 1166 спортни стоки с лого на защитени търговски марки и 5056 етикета иззеха харманлийски полицаи. Вчера, след сигнал, служителите на реда извършили проверка на микробус „Мерцедес”, собственост на 31-годишен мъж от Харманли. В товарното помещение на колата били открити 1112 артикула – якета, спортни комплекти и спортни долнища, носещи лого на запазена търговска марка. Последвало претърсване и в дома на мъжа. Оказало се, че първият етаж на къщата е обособен като шивашки цех, а таванското помещение – като кроялна. Оттам били конфискувани още 54 комплекта спортни стоки, 189 ролки прозрачно фолио и заготовки, 5056 хартиени етикета и четири чувала с текстилни заготовки, всички носещи лого на защитени търговски марки. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Благоевград. Спецполицаи от териториалното звено „БОП” – Благоевград иззеха над 18 кг канабис. Акцията на антимафиотите е съвместна със служители на благоевградското Второ РУП. При проверка на къща и прилежащи дворно място и помещения в с. Сенокос, стопанисвани от Л.Т. /65 г./ били открити и иззети 13 найлонови чувала със суха тревиста маса. Количеството, което с общо тегло 18.100 кг, реагирало положително на канабис при полевия наркотест. От двора на къщата били иззети и шест зелени растения канабис. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 а и чл. 354 в от НК.

Перник. Пернишки полицаи задържаха 43-годишен мъж за осуетяване на полицейска проверка и укриване на цигари без бандерол. Инцидентът възникнал по време на специализирана полицейска операция на служители от секторите „Противодействие на икономическата престъпност” и „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник. Органите на реда проверили кафе-аперитив на ул. „Владайско въстание” в областния град. Мъж, който бил в този момент в заведението, се възпротивил на проверката и използвайки сила успял да избяга. В суматохата обаче забравил якето си, зарязал и лек автомобил „Рено Клио”, ползван като такси. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия полицаите задържали беглеца - познатия на органите на реда Ч.Е. /43 г./ от Перник. След претърсване на жилището и колата му били иззети 137 кутии цигари без бандерол. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство.
Криминално проявен перничанин бе заловен в момент на кражба от служители на пернишкото Първо РУП. Това е четвърто престъпление, извършено от 32-годишният мъж в рамките на един месец. Вчера вечерта, около 22.30 часа, на тел. 112 бил подаден сигнал за извършваща се кражба от къща на ул. „Софийско шосе” в областния град. Полицаите реагирали незабавно и на място бил задържан 32-годишния Б.П. в момент на кражба от гараж, в който проникнал като счупил прозорец. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. Б.П. е заподозрян и в извършването на още три взломни кражби и предстои да му бъдат повдигнати обвинения, както и да му бъде поискан постоянен арест. Образувано е досъдебно производство.
Криминално проявен брезничани бе задържан за кражба на преносим компютър от местни полицаи. Вчера в районното управление бил подаден сигнал от 47-годишна жителка на Брезник, че е разбита входната врата на къщата й и оттам е откраднат преносим компютър. Много бързо служителите на реда влели в дирите на извършителя и белезниците щракнали около ръцете на Р.В. /36 г./. Мъжът е познат с множество кражби и грабежи. Преносимият компютър е намерен и иззет. Започнато е досъдебно производство. Процесуално-следствените действия по случая продължават.

София-област. В рамките на двудневна акция срещу наркоразпространението в Пирдопско служители на РУП - Пирдоп заловиха двама младежи от Златица за притежание на дрога. Вчера полицаите извършили проверка в местно заведение и заловили Н.Б. /25 г./ и И.Д. /24 г./. При обиските у двамата били открити пет найлонови пакетчета с канабис – четири у Н.Б. и едно у авера му. При последвалото претърсване в дома на Н.Б. служителите открили над десет грама изсушена марихуана. Двамата младежи били задържани в полицията за срок до 24 часа. Старите познайници на полицията са известни за кражби и притежание на наркотици, имат регистрации както в столични, така и в районни управления в Софийска област. И двамата са осъждани.

Видин. Около час преди полунощ вчера, от тел. 112 в полицията постъпил сигнал от служители на частна охранителна фирма. Те заловили видинчанина К.М. /41 г./ в мазе на сграда в парк “Владикина бахча”. Мъжът бил проникнал в помещението чрез отваряне на прозорец и откраднал кабели от електропреносната мрежа. Стойността и собствеността на откраднатото е в процес на установяване. К.М. е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket