вторник, 11 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 11.10.2011 г.

Информационен бюлетин

София. Служители на столичното Първо задържаха извършител на кражби на чанти. От магазин на ул."Иван Вазов" Х.Х. /30г./ от София, криминално проявен откраднал дамската чанта на продавачката. В хода на разследването станало ясно, че преди това от столично заведение отмъкнал раницата на клиент. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка”. Работата по установяване и на други извършени от него престъпления продължава. Полицаи от Седмо РУП задържаха непосредствено след извършена кражба на велосипед от междуетажна площадка в блок в ж.к. „Младост” извършителя – А.А. /38г. /. Той е криминално проявен и осъждан за кражби. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.
Близо 5000 кутии цигари без бандерол иззеха служители от Девето РУП- София. След получен сигнал за мъж, търгуващ с контрабандни цигари, криминалисти извършили проверка в жилището му. Там били намерени около 4998 кутии цигари. На К.А. /61г./ е наложена 72-часова мярка за неотклонение. Работата по случая продължава.

Пловдив. Пловдивчанин беше задържан в ареста за 24 часа при опит да подкупи полицаи вчера в Стамболийски. Около 14 часа на ул.”Тракия” автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”. Оказало се, че водачът на колата - Р.О./ 48 г./, бил без свидетелство за правоуправление, за което униформените служители започнали да му съставят акт. Тогава шофьорът отишъл до служебния автомобил и оставил в багажното отделение 17 лева, за да не бъде глобен. По случая е образувано досъдебно производство.
Младеж беше заловен вчера за хулиганско поведение в Пловдив. Около 20.30 часа в Шесто РУП бил получен сигнал за между съседски скандал на ул.”Лев Толстой”. Пристигналите на място полицаи задържали 23-годишния Х.Т., който се държал грубо и неприлично, ударил полицай и оказал съпротива при задържането. Срещу младежа, който бил пийнал, е образувано бързо производство. Х.Т. е известен на полицията и вече има условна присъда за хулиганство.

Кърджали. За кражба на 1400 евро Б.Р. /31г./ е задържан снощи в 18 часа в РУП-Кърджали. Сигналът е подаден вчера в полицейското управление от 53-годишна от кърджалийското село Сестринско. Тъжителката заявила, че е изкъртена входната врата и липсва спестена валута. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Организирани са издирвателни действия, при които извършителят на деянието е установен и задържан. Той бил нает да извършва работа по двора, разбрал, че стопанката има спестявания и организирал кражбата. Със задигнатата сума покрил свои дългове. Полицаите са установили и мъжа, на което са предадени парите. Образувано е досъдебно производство в РУП-Кърджали. Работата по случая продължава.
660 кутии цигари без бандерол са били открити при проверка на лек автомобил “Фолксваген” в рамките на операция на териториалното звено „Борба с организираната престъпност”. Колата, управлявана от Х.М. /51г./, е била спряна за проверка вчера около 7 часа в района на село Бойно. Антимафиотите установили акцизната стока без бандерол, която е иззета. Шофьорът на колата е задържан за срок до 24 часа в РУП-Кърджали. Взета му е 72-часова мярка “задържане под стража” и е преместен в ареста в Кърджали. Това е втори случай, в който у мъжа са открити акцизни стоки без бандерол. През месец май в автомобила му антимафиотите са намерили 300 кутии цигари без бандерол. Образуваното тогава досъдебно производство е приключено и изпратено в прокуратурата с мнение за съд. За сегашния случай е образувано досъдебно производство.

ОДМВР-София. Незаконен боен арсенал и контрабандни цигари иззеха служители на РУП-Сливница от къща на криминално проявен мъж. Криминалисти от полицейския участък в Драгоман получили сигнал, че Г.Г./55г./ от Драгоман притежавал пушки и пистолет, които държал в стопанисвана от него къща в с. Голямо Малово и снабдявал цялото село с контрабандни цигари. Вчера служителите на реда претърсили адреса и открили въздушни пушки - едната преработена за флоберкови патрони, газов пистолет, два пълнителя за пистолет “АП” и над 100 патрона различен калибър, сред които и седем стоппатрона. При щателна проверка на двора, близо до външна постройка, скрити в пластмасов бидон, били намерени 180 кутии цигари “Партнер”, “Гулфа” и “Брайт” без акцизен бандерол. Незаконното оръжие и патрони, както и контрабандните цигари, били иззети, а 55-годишният мъж задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket