четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 20.10.2011 г.

Информационен бюлетин

Пловдив. Младеж бе заловен в момент на кражба от двора на полицейско управление в града. Снощи около 22.30 часа постовият полицай е задържал 22-годишния К.К., който се опитал да открадне метални елементи от двора на Шесто РУП. Пловдивчанинът е известен на полицията и осъждан. Той е задържан в ареста за 24 часа, срещу него е образувано бързо производство.
Полицаи от Трето РУП заловиха в Пловдив тийнейджър с наркотици. Около 15 часа при обиск на 17-годишен младеж са били намерени 11 пакетчета с марихуана с общо тегло 4,563 грама. Момчето, което е известно на полицията, е задържано в ареста за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.
Седмина мъже бяха задържани за 24 часа в ареста на РУП-Хисаря снощи за грубо нарушаване на обществения ред. Около 23 часа в района на бензиностанция край разклона за Михилци, на пътя Карлово – Пловдив, възникнал скандал между В.В./43 г./ от София, С.Б./31 г./ и Г.У./31 г./ от Хисаря и карловеца Л.К./38 г./ от Карлово. По първоначални данни двамата хисарчани и мъжът от Карлово изпреварили с автомобила си В.В., но понеже той карал след тях на дълги светлини, двете коли спрели край пътя и пътниците започнали караница. По време на кавгата софиянецът стрелял със законно притежаван пистолет, след което четиримата продължили да спорят. Междувременно Н.К./29 г./ и Н.А./38 г./ от Хисаря и Г.В./22 г./ от Пловдив, приятели на тримата мъже, уведомени по телефона за кавгата, пристигнали на място с лек автомобил. В.В. се уплашил, побягнал, като пак стрелял с пистолета си, и се скрил в магазина на бензиностанцията. Пристигналите на място полицаи от РУП-Хисаря задържали всички участници в скандала.
Полицията издирва мъж, който миналата нощ изкъртил входната врата и проникнал в партиен клуб в Асеновград. При огледа е било установено, че в две помещения са разпилени предизборни материали, документи и вещи. Няма извършена кражба. Заподозрян в извършване на деянието е А.П./ 41 г./ от село Дълбок извор. Мъжът, който е известен на полицията, е обявен за общодържавно издирване.
Велико Търново. След бързо организирано издирване служители на РУП – Велико Търново разкриха извършител на палеж на жилище в областния град. Пожарът е възникнал вчера около 1 часа в жилище, ползвано под наем от 19-годишно момиче от шуменското село Осмар. В резултат на огъня в дома са нанесени значителни материални щети. При огледа на място са събрани данни за умишлен палеж. По случая е образувано досъдебно производство. Полицейските служители започнали разследването с разпит на наемателката, която обяснила, че същата вечер приятелят й, 23-годишният А.Р. от Шумен, криминално проявен и осъждан, я чакал пред квартирата й, ядосан, че се прибира късно. Още повече се вбесил, когато я видял да слиза от автомобила на свой познат. Момичето се изплашило и не се прибрало в квартирата. Полицаите незабавно опитали да се свържат с А.Р., но без успех. По-късно обаче той отговорил на позвъняването от неговата приятелка, която му определила среща. С идването му на уреченото място, той е задържан. У него е намерен лаптоп, собственост на момичето. Младият шуменец бил отведен в полицейското управление, където разказал на униформените, че в гнева си се качил в жилището през терасата, счупил стъклото на вратата и набързо взел лаптопа и своя снимка. После със запалка подпалил постелките на леглото и напуснал дома. Ревнивецът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Привлечен е в качеството на обвиняем, взета му е мярка за неотклонение «подписка».
Плевен. Броени часове бяха необходими на плевенската полиция, за да установи крадец на автомобили. Изяснено е, че на 19 октомври 46-годишен от с. Стежерово е откраднал "Опел Астра», паркиран на улица в Плевен. Мъжът има богато криминално досие с 14 заявителски материала за кражби, отнемане на МПС и изнасилване, 9 регистрации и 19 присъди. Автомобилът е намерен в Плевен без липси и щети и се съхранява в полицията. Същият извършител бе приведен в ареста на Окръжна следствена служба – Плевен в петък за кражби на още две коли. Полицейско разследване доказало, че на 10 октомври той е задигнал от плевенската местност «Нежовец» автомобил «Опел Кадет» и го изоставил на първокласен път край града, а на 14 октомври в град Левски, близо до заведение, е открит «Форд Сиера» с испанска регистрация, противозаконно отнет на 13 октомври от паркинг пред магазин на улица «П.Р. Славейков» в областния град. Извършителят е дал обяснения. Работата продължава разследващ полицай.

Кърджали. Крадец на автомобил беше задържан тази нощ от полицията в Кърджали. 19-годишният Д.Б. задигнал “Форд”, паркиран на ул.”Северна” в областния център. Колата, която е собственост на 72-годишен кърджалиец, е била открадната 30 минути след полунощ. След незабавно организирани заградителни и издирвателни действия от полицията, автомобилът е открит на бул.”Беломорски” в областния град, а извършителят на престъплението е задържан. Полицаите установили, че 19-годишният крадец не притежава шофьорска книжка. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Откраднатата кола е в РУП-Кърджали. Образувано е досъдебно производство за противозаконно отнемане на моторно превозно средство. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Хасково. 20-годишен хасковлия е задържан за съхранение на дрога. Вчера служители от сектор „Криминална полиция” на РУП-Хасково са извършили проверка на младеж, шофирал лек автомобил „Фолксваген Пасат”. В колата са открити 150 грама бяло вещество, реагирало на полеви наркотест на метамфетамин и 2,5 грама изсушена листна маса - канабис. Последвало претърсване в жилището на младия мъж в ж.к.”Орфей”, където криминалистите открили още четири пакетчета с канабис и едно с амфетамин. В гаражната клетка към дома служителите на реда намерили още 100 грама канабис и 3 кутийки с канабисови семена. В хода на проверката са претърсени и жилищна сграда и магазин на улица “Банска” в областния център, ползвани от хасковлията, където криминалистите открили електронна везна и 250 грама бяло вещество на бучки, реагирало на метамфетамин. Познатият на полицията младеж е задържан за 24 часа по образуваното досъдебно производство.
1288 кутии безакцизни цигари иззеха служители на ОДМВР-Хасково. Вчера на входа на харманлийското с. Дрипчево харманлийски полицаи проверили лек автомобил „Фолксваген Поло”, шофиран от 20-годишен жител на Сливен. С него пътувала и 15-годишна спътничка. Цигарите от различни марки без акцизен бандерол са открити от полицейските служители в багажника и на задната седалка на колата. Шофьорът и момичето са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Още 118 безакцизни папироси са открити в два леки автомобила – „Пежо” и „Опел”, спрени за проверка до ГКПП-Капитан Андреево”. Полицаи от автопатрул на „Пътна полиция” са иззели от колите съответно 75 и 43 кутии от различни марки цигари. На водачите /37 и 51-годишен/ от Харманли са съставени актове за митническо нарушение.

Ямбол. Ямболските антимафиоти иззеха над 5800 къса цигари без акцизен бандерол. Вчера служители от териториалното звено за борба с организираната престъпност в Ямбол провели акция за противодействие на нерегламентирано разпространение на акцизни стоки. В хода на проверките в малък търговски обект на ул. “Росица”, собственост на 42-годишната Д.А., са намерени и иззети 294 кутии цигари от марките „Marlboro 80 mm”, „Best Man 80 mm” и „Tabaccus slims 100 mm”. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливен. През последното денонощие най-голямото количество контрабандни тютюневи изделия е открито от сливенски антимафиоти. Пласьорът на цигари без бандерол е установен при съвместна акция на служители на секторите ”Борба с организираната престъпност”-Стара Загора и „Криминална полиция” при РУП-Нова Загора. Вчера към 11 часа на паркинг на заведение в Нова Загора е спрян за проверка лек автомобил „Опел Омега” със софийска регистрация, собственост и управляван от 60 годишния Д.П. от София. При извършените процесуално-следствени действия от багажника на автомобила са иззети 5 910 кутии цигари без бандерол от марката „BON”. Образувано е досъдебно производство.
Кюстендил. 190 кутии цигари без български акцизен бандерол са иззели вчера полицаи от дупничанин. Проверката на лека кола “Рено” била изършена на ул. “Княз Батенберг” в града. Нелегалните цигари са открити в тайник на автомобила. В РУП-Дупница е образувано дознание срещу 41-годишния Й.Г.
Полицаи от РУП-Бобов дол проверили сигнал за съхраняване на незаконно оръжие. Граждани съобщили, че в шахта до водоема на с. Мало село е укрито оръжие. Действително, при извършената проверка служителите на реда открили въздушна пушка, преработена за малокалибрена и боен пистолет “Валтер”. По случая е образувано дознание.

СДВР. Криминалисти от Четвърто районно управление заловиха 33-годишен софиянец, специализирал се в кражби на велосипеди от коооперации в центъра на града. При обиск на работилница в кв. „Обеля били иззети десет колела. К.В. от ж.к. „Суха река” е известен на полицията за множество кражби от мазета и междустълбищни площадки. От началото на май криминалисти получили информация, че мъжът се преориентирал в занаята – отмъквал велосипеди от кооперации в централната градска част и ги пласирал на свой познат в работилница в кв. „Обеля”. Вчера К.В. бил задържан в Четвърто районно управление с полицейска мярка за 24 часа. При обиск на работилницата служителите иззели десет возила от марките „Драг”, „Спринт” и др, откраднати от него. При разпитите старият познайник на полицията отказал да посочи адресите, където правел своите набези, симулирал психически отклонения и затруднявал работата на разследващите по установяване на собствениците на инкриминираните вещи. Полицаи работят по документиране престъпната дейност на задържания. Собственици на велосипеди, живеещи в централната градска част, които не са сигнализирали за липсата им в полицията, могат да позвънят на тел. 982 77 65.
Стена на стара сграда в центъра на София се срути и нанесе материални щети на седем автомобила. Инцидентът станал малко преди 10 часа на ъгъла на улиците „Тимок” и „Веслец”, когато багерист, нает от частна фирма, разчиствал терена. При планираното събаряне на сградата едната стена се килнала и при срутването е засегнала седем паркирани коли – „Форд Фокус”, „Рено 19”, „Опел Астра”, „Мерцедес”, „Ауди А4”, „Ауди А6” и ”Шкода Фабия”. Незабавно на мястото на инцидента били изпратени полицаи от столичното Второ районно управление и екип на пожарната. За щастие, няма пострадали при инцидента. Районът е заграден. Извършва се оглед.

Смолян. Маданските криминалисти разкриха извършител на кражба. На 17 октомври около 2.37 часа в РУП–Мадан е задействан СОТ на обект - офис на мобилен оператор в града. Две минути след сигнала на мястото е пристигнал полицейски екип и при проверката е установено, че входната врата на офиса е взломена, а от една от витрините липсва мобилен телефон на стойност 500 лв. В хода на оперативната работа извършителят е установен - А.К. /22-годишен/ от маданското с. Равнил.

Габрово. Вчера след издирване служители на РУ “Полиция” – Габрово задържали в района на спортна зала "Орловец" Г.Д. /23 г./ от Габрово. При проверка е установено, че той носи 5 топчета суха листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището му на ул. “Градище” са намерени и иззети 10 топчета и полиетиленов плик с марихуана. По случая е започнало досъдебно производство. На извършителя е наложена мярка полицейско задържане за срок до 24 часа.

ПТП. Полицията откри 30-годишен водач, който избягал след като блъснал велосипедист. Инцидентът е станал вчера около 12,30 часа на кръстовище в Горна Оряховица. Лек автомобил „Опел Астра”, управляван от 30-годишния Я.Д. от Горна Оряховица, отнел предимството на 49-годишния велосипедист К.П. от същия град и той се блъснал в задната част на опела. Велосипедистът паднал и се ударил в друг, спрял за да му осигури предимство автомобил. Водачът на опела обаче не спрял, а продължил движението си и напуснал мястото на произшествието. Час и половина по-късно е установен от служители на РУП – Горна Оряховица. Велосипедистът е настанен във великотърновската болница с опасност за живота. Двамата водачи са изпробвани за алкохол с техническо средство, пробите им са отрицателни. На тримата участници в инцидента са взети кривни проби за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket