неделя, 30 октомври 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 25.10.2011 г.

Информационен бюлетин

СДВР. Трима бяха задържани за кражба на кабели след сигнал на бдителен гражданин и светкавични действия на полицаи от Четвърто районно управление. При обиск на автомобила служителите се натъкнали на голямо количество електрически кабели, отмъкнати от строителен обект в кв. „Лозенец”. Малко след полунощ на ул. „Златоструй”, гражданин, който се прибирал пеш към дома си, забелязал движещ се „Фолксваген Голф ” без включени светлини. В колата пътували трима души. Регистрационните табели на возилото били покрити с вестници и това навело човека на мисълта, че колата е крадена. След подадения в полицията сигнал, незабавно бил изпратен автопатрул. Минути по-късно, на съседна пряка служителите на реда спрели голфа и започнали проверка на возещите се в него мъже - Н.Н. /24 г./, З.Е.. /25 г./ и Д.А./19 г./, и тримата от кв. „Факултета”. При последвалия обиск на автомобила полицаите открили голямо количество ел.кабели, натъпкани в багажника, специална ножица за рязането им и бормашина. Колата била иззета, а пътувалите в нея – задържани и доведени в районното управление за изясняване на случая. В хода на разследването е установено, че преди време Д.А. работил на обект на ул. „Симеоново”, където се строяла кооперация и дал идея да отмъкнат кабелите оттам. След полунощ тримата влезли през оградата като огънали ламаринените платна и изрязали цялата ел.инсталация от гаражните клетки. Впоследствие разбили вратата на стаята на електротехниците на строежа и откраднали всички кабели, които били складирани там. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Двама от тях са криминално проявени – Н.Н. е известен за кражби, а З.Е. е регистриран за кражби и грабежи, шофирал е колата без книжка, за което му е съставен акт. В момента се извършва щателен оглед на автомобила и на кооперацията, откъдето е извършена кражбата. Разследващият екип продължава работата по случая, води се досъдебно производство.

С помощта на граждани, служители на Първо районно управление заловиха младежи, ограбили и нанесли побой на възрастна продавачка в денонощен павилион за алкохол и цигари. При обиск на единия от тях, са иззети 180 лв., обект на грабежа, а от домовете им – полицейска униформа, газов пистолет, въздушна пушка и наркотици. В неделя около 5.00 часа грабителите набелязали обекта, единият застанал срещу гишето на павилиона, насочил пистолет срещу 64-годишната продавачка и й наредил да даде оборота. Жената оказала яростна съпротива и успяла да натисне паник-бутона, но до идването на екипа на СОТ нападателите успели да избягат. Тази нощ двама от тях решили да пробват късмета си отново. В 2.30 часа единият - облечен с полицейска униформа, се приближил към гишето, представил се за служител и помолил продавачката да отключи и да излезе, за да поговорят да инцидента от неделя. Жената не заподозряла нищо нередно и излязла отвън. Тогава нападателите се нахвърлили върху нея с юмруци и ритници и я повалили на земята, отмъкнали 180 лева оборотни пари и десетина кутии цигари. Потърпевшата започнала да вика за помощ и няколко граждани, които живеели в апартаменти на същата кооперация, излезли веднага. Един от тях хукнал след грабителите, като успял да залови Г.Г. /18г./от кв. „Бояна”. Минути след като е подаден сигналът в Първо районно управление, на място пристигнал полицейски екип. При обиск на задържания служителите иззели 180-те лева, обект на грабежа. Потърпевшата 64-годишна жена била транспортирана за оказване на медицинска помощ и след преглед освободена. В хода на разследването били установени и останалите членове на групата – двама непълнолетни, единият от ж.к. „Славия”, а другият от кв. „Бояна”. При последвалия обиск в апартамента на 17-годишния младеж от ж.к. „Славия” служителите се натъкнали на полицейската униформа, за която момчето не могло да даде сносно обяснение. От жилището на другия маловръстен били иззети газов пистолет, въздушна пушка и няколко грама марихуана, а от дома на Г.Г. – найлонов плик с около 50 грама канабис. Младежите са задържани в Първо районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Единият от групата – 17-годишният от ж.к. „Славия” се води на отчет в Детска педагогическа стая за кражби. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на групата. По случая се води досъдебно производство.

Бургас. Рано сутринта вчера, към 5.00 часа, на изхода на кв. «Крайморие» в посока Бургас, служители на бургаската жандармерия спрели за проверка л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от криминално проявения Д.М. /23г./. В багажника на автомобила са открити две найлонови торбички със суха тревна маса /марихуана/ с общо тегло 16,155 гр. Открит е и пистолет със седем патрона 9-мм, за който Д.М. обяснил, че е газов. Д.М. е задържан за срок от 24 часа, като впоследствие му е взета мярка за неотклонение «задържане под стража» за 72 часа. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас.
65- годишен мъж подал жалба в районното управление на полицията в Поморие след като от около година се простил с микробуса си «Фолксваген Транспортер». Обяснил, че е дал временно товарния автомобил на 39 годишния Х.Д. от Каблешково, за да го ползва. В хода на полицейските действия е установено, че автомобилът е предаден в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Каблешково, без знанието и съгласието на собственика. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Поморие.

Пловдив. Полицията издирва жена, измамила пловдивчанка. Вчера сутринта непозната посетила дома на 83-годишна пенсионерка в ж.р.”Тракия” и казала, че й носи зимнина, приготвена от познат на бабата. Възрастната жена трябвало да даде за бурканите 68 лева. След като платила, тя оставила портмонето си на етажерка в коридора и влязла в една от стаите на жилището си в очакване непознатата да й качи зимнината. След известно време станало ясно, че няма никаква зимнина, както и че от коридора е изчезнало портмонето, в което имало 80 лева.

Ямбол. По сигнал на ГПУ–Елхово в местното районно управление на полицията е образувано досъдебно производство за притежание на акцизни стоки – цигари без бандерол. В района на ГКПП-Лесово, при проверка на лек автомобил „Деу Ланос”, с водач Н.В. /28 г./ и пътничка С.А. /25 г./ от Ямбол, са открити и иззети общо 310 кутии цигари от марките „Кинг”, „Асос”, „Ашима”, „Карелия” и „Виктори”.

Благоевград. Разложки полицаи разобличиха конекрадец. Вчера в РУП-Разлог е получен сигнал от Г.А. от с.Долно Драглище, че неизвестен се опитва да открадне коня му, завързан в ливада край селото. Незабавно на място бил изпратен полицейски автопатрул. Служителите заварили там софиянеца С.И./ 35г./ , който е задържан в РУП с полицейска заповед за 24 часа. Работата по опита за кражба на животното, купено от стопанина му за 2000 лв, продължава.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket