вторник, 9 март 2010 г.

Крими - 09.03.2010 г. !

Бургас. След подаден сигнал служители от сектор “Криминална полиция” задържаха в момент на промяна на идентификационните номера на два автомобила бургазлиите П.М./36г./ и Г.Г./38г./, П.А./48г./ от Варна и Г.Г./28г./ от Сливен. Автомобилите “Тойота Ланд Круизер” и “Сеат Леон” се намирали в стопанисван от П.М. автосервиз, намиращ се в Северна промишлена зона на Бургас. За джипа е установено, че е откраднат от София през месец януари. Леката кола е с испанска регистрация. Към момента се извършат проверки за доказване на произхода на автомобила и дали е обявен за издирване. При задържането на четиримата мъже е установено, че П.М. е пренабивал номера на рамата на “Сеат”-а с предварително подготвена матрица. От автосервиза са иззети заготовки за пренабиване на номера на рами, инструменти, италиански регистрационни талони, планки с вече набити готови номера на рама, къртачи за привеждане в движение на автомобили и др. Още пет автомобила са иззети за проверка и доказване на произход. И четиримата мъже, които са криминално проявени, са задържани за 24 часа. След проведения разпит трима от тях са освободени, а мярката на 38-годишния Г.Г. от 72 часа е променена на “домашен арест”. Работата по изясняване и документиране на случая продължава.


Криминалисти от Първо РУ в Бургас заловили 23-годишен плевенчанин, извършил серия измами. Преди дни 47-годишен бургазлия се оплакал в районното управление, че в средата на месец декември м.г. се обадил по публикувана във вестик обява за фирма, набираща шофьори. Той отишъл на интервю в офиса на ул. “Васил Априлов”, където му обяснили, че фирмата ще извършва разнос на нехранителни стоки в страната. После мъжът представил изисканите дукументи, подписал трудов договор с начална дата 18.12.2009 г. и заплатил 25 лв. за издаване на магнитна карта за достъп. След няколко дни бургазлията се свързвал по телефона с “работодателя”, който му обяснил, че все още не е закупил автомобилите, с които ще бъдат транспортирани стоките. Човекът търпеливо изчакал около месец, отново набрал телефона на «фирмата», но се оказало, че е изключен, после отишъл до офиса, който пък бил заключен. Едва тогава разбрал, че е измамен. При проведените оперативно-издирвателни действия, криминалистите установили, че автор на измамата е 23-годишния П.Г. от Плевен. Той е задържан. В хода на разследването е установена съпричастността му към още 14 престъпления, извършени по същата схема. Работата по изясняване и документиране на престъпната му дейност продължава.


Благоевград. Пиян шофьор връхлетял с автомобила си в банков офис. Рано тази сутрин в районното управление в Сандански е получен сигнал за проникване в охраняван обект, намиращ се в района на МОЛ Сандански. Незабавно на място е изпратен полицейски екип, който заварил лек автомобил “Фолксваген”, врязъл се във витринното стъкло на офиса. Шофьорът – Т.Т./30г./ от с. Ново Делчево, правил безуспешни опити да излезе на заден ход. При пристигането на служителите на реда той започнал да ругае. Алкохолната му проба дала положителен резултат. Мъжът е изпратен и за кръвна проба. По случая е образувано полицейско дознание.


Полицията в Благоевград разследва пореден случай на телефонна измама. Жертва на измамниците станал възрастен мъж, който подал сигнал в Първо РУ и разказал познатата вече схема - непознат му се обадил по телефона, за да му каже, че дъщеря му е катастрофирала и убила човек. За освобождаването й под гаранция от ареста трябвало да плати 11 000 лв. Бащата се притеснил, започнал да събира парите и ги предал на непознат мъж. Едва сред това разбрал за измамата. По случая е образувано полицейско дознание.


Кърджали. Криминалисти разкриха за броени часове извършител на кражба на лек автомобил “Фолксваген”. Сигналът за изчезналата кола от село Опълченско бил подаден вчера в районното управление от 29-годишния собственик. Незабавно са предприети издирвателни действия и полицаите стигнали до извършителя. В районното управление е задържан Р.Р./19г./. Колата е била открита изоставена в района на село Рани лист, община Кърджали. По случая е образувано досъдебно производство.


Стара Загора. Криминалисти разследват инцидент, станал вчера около 11.20 часа в кв. ”Три чучура”. По думите на 59-годишен старозагорец докато шофирал “Мерцедес”-а си бил пресрещнат и ударен леко от черно “БМВ”, от което слязъл непознат мъж, счупил с чук предното дясно стъкло на колата му, ударил го в главата и като му отнел зелен полиетиленов плик с 12 000 лв. и ваучери на стойност 970 лв., изчезнал.


ПТП. София. Жестока катастрофа отне живота на шестима младежи. Пътният инцидент е станал вчера в 15.37 часа по пътя между кв. «Бухово» и с. Яна след разклона за с. Сеславци. По първоначални данни л.а. “Мазда”, управляван от неправоспособния Б.С./18г./ от София, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно с “Киа Спортидж”. На мястото на произшествието били изпратени две линейки, пожарен и аварийно-спасителен автомобил. Спасителните екипи станали свидетели на ужасна гледка – те трябвало да срежат маздата, за да извадят загиналите пътници. Тежко пострадалият Б.С. бил незабавно откаран в болница, където по-късно също починал. По случая е образувано досъдебно производство.


Photobucket

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket