понеделник, 22 март 2010 г.

Крими - 22.03.2010 г. !

София-област. Ботевградски криминалисти заловиха трима местни познайници на полицията за кражба от вила в местността “Чеканица”. Разследването започнало след получен сигнал, че трима младежи предали откраднати вещи в пункт за черни и цветни метали в града. Това довело до проверка на трите пункта в Ботевград, а младежите – идентифицирани и задържани. В хода на разследването заловените посочили вилата, обект на престъпния им набег. Собственикът научил от полицията за кражбата. Полицаи иззели откраднатите вещи – профили, тръби, шини и части от трактор, стойността на които възлизала на 2000 лв. Старите познайници на полицията – И.А./19г./, Р.К./21г./ и непълнолетният им авер, са известни за кражби. Пълнолетните извършители са осъждани. И.А. и Р.К. били задържани за 24 часа в РУ-Ботевград, а 15-годишният – след снемане на обяснение в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая – предаден на родителите. По случая се води досъдебно производство.


СДВР. Двама извършители на изнасилване са задържани след предприети светкавични действия на служители на Осмо РУМВР. Сигналът за престъплението подал приятелят на 21-годишна столичанка. По първоначални данни тя, заедно със своите познати В.Т. /29 г./ от Герман и С.И. /21 г./ от Нови Искър, отишла на дискотека. Малко по-късно дошла идеята да пренесат купона в дома на В.Т. и тримата се отправили към Герман. Там обаче, след употреба на алкохол, двамата се нахвърлили върху момичето, което успяло да се отскубне от насилниците и да звънне на приятеля си, без да може да му посочи точния адрес, защото познатите й отнели мобилния телефон. Минути по-късно жертвата започнала да крещи и да прави опити да избяга, двамата се уплашили, натоварили я на колата и я откарали в дома й. Незабавно след получения сигнал криминалистите уточнили адреса, откъдето група експерти извършила оглед и иззела веществени доказателства. Били предприети и оперативни действия за установяване на местонахождението на двамата мъже, на които след 24-часов престой в полицейския арест, е наложено прокурорско разпореждане за 72-часово задържане под стража. Работата по документирането на случая продължава.


Хасково. Пожар избухна тази сутрин около 4.00 часа в гараж на ул. “Илинден” в града. Пламъците обхванали намиращите се вътре джип “Тойота” и мотор “Сузуки”, собственост на 40-годишен мъж. Возилата са изгорели. След подадения сигнал на място пристигнали огнеборците и угасили пламъците. В близост до местопроизшествието са открити туба със запалителна течност и черна шапка, които ще бъдат изпратени за експертиза. Извършен е оглед на местопроизшествието, работата по случая продължава.


В РУМВР-Свиленград са образувани две досъдебни производства срещу чужди граждани. Товарен автомобил “Мерцедес”, шофиран от 43-годишен турски гражданин, бил натоварен с над 15 тона домати без разрешение на митническите органи. 59-годишен мъж от Румъния пък бил засечен като пътник в автобус, пресичащ през границата на страната. Той пренасял, отново без разрешение на властите, 678 златни бижута с тегло 2019.25 грама на обща стойност 80 770 лева.


Близо 400 тениски иззеха служители на “Икономическа полиция” след проверка на неделен пазар в Димитровград. Акцията през почивните дни е била насочена към установяване на противозаконна продажба на стоки, носещи обозначения на защитени търговски марки, без разрешение на правопритежателя. Текстилната стока била иззета от две сергии на пазара. Заведени са две досъдебни производства срещу две жени от Нова Загора на 23 и 28 години.


Благоевград. Разложки полицаи разобличиха извършител на домова кражба. На 20 март жена подала сигнал в районното управление, че от дома й е открадната компютърна конфигурация на стойност 500 лв. В резултат на незабавно проведените издирвателни действия органите на реда задържали извършителя – С.М./24г./ от Разлог. Установено е, че младият мъж успял да проникне в жилището с откраднат ключ. Работата по случая продължава.


Извършител на друга домова кражба заловиха за броени часове полицаи от Гоце Делчев. На 20 март мъж от с. Корница се оплакал, че от дома му са откраднати златни накити. Криминалистите бързо попаднали на следите на 16-годишен жител на селото. Тийнейджърът дал обяснения пред инспектор от Детска педагогическа стая, откраднатите вещи са върнати на собственика. Работата по случая продължава.


В Сандански служителита на реда задържаха крадци на метали. На 20 март полицаите установили група от трима мъже с микробус в района на промишлената зона на курортния град. В момент на извършване на кражба на ламарини и железа от изоставена сграда са задържани М.Б./56г./, Д.А./51г./ и А.А./33г./, всички от Сандански. В микробус “Форд Транзит” са открити натоварени от тях метални тръби, листове ламарина, винкели и др. метални предмети. Стойността на откраднатото е в процес на изясняване. Тримата мъже са задържани в РУМВР-Сандански. По случая е образувано полицейско дознание.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket