събота, 13 март 2010 г.

Крими - 13.03.2010 г. !

София-област. След бързата реакция на служители на РУ-Годеч вчера следобед са заловени двама стари познайници на полицията, извършили кражба на медни проводници и бобини от местна дърводелска работилница. Задържаните Р.С. /32 г./ и Р.Г. /24 г./ от Годеч са осъждани за кражби и имат мярка “пробация”. Сигналът за съмнителните лица, които се навъртали в района на с. Комщица, бил получен вчера към 16.00 часа. Последвали бързи заградителни действия - полицейски постове били поставени на места, откъдето се очаквало да се изтеглят заподозрените. Не след дълго, при разклона за с. Станянци, служителите спрели за проверка лада, в която пътували Р.С. и Р.Г. и в която возели два чувала с медни проводници и индуктивни бобини. При огледа полицаите открили и ножици за рязане на арматура, скрити под седалките. В хода на разследването се установило, че двамата са извършили кражбата от дърводелската работилница, намираща се в стопанския двор на земеделска кооперация в с. Бърля. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура-Костинброд.


Перник. Единайсет лица са задържани вчера в хода на работа по досъдебно производство от 2009 г. на Второ РУМВР - Перник. Действията на полицаите са осъществени под прякото наблюдение на Районна прокуратура гр. Перник. Проверени са имоти и сгради, собственост или ползвани от 53-годишния Р.З. от гр. Перник. Установени са данни за извършени престъпления. Работата продължава.


София. Криминалисти работят по изясняването на инцидент, станал в ранните часове днес в ж.к. «Сердика». 40 минути след полунощ бил подаден сигнал, че зад блок в комплекса се чул взрив. От него били изпотрошени стъклата на паркираните в близост автомобили и прозорците на остъклена тераса на апартамент, под който е било поставено самоделното взривно устройство. Пострадали от инцидента няма. Пристигналият екип от столични полицаи и служители на ДОТО са извършили първоначален оглед на мястото и работят по установяването на извършителите.


Хасково. Двама мъже, обявени за издирване, са установени от служители на РУМВР-Димитровград. Тази сутрин към 04 часа бил получен сигнал от центъра за спешна помощ в града, че при тях е приет 28-годишен от Гурково с прободна рана в сърдечната област. Пристигналият на място полицейски екип установил, че мъжът живеел в димитровградското село Странско и бил обявен за национално издирване от РУМВР-Казанлък. В хода на разследването е изяснено, че О.Я. е ранен от съквартиранта му К.Ж. /45г./ от Чирпан, с когото работели в краварник. К.Ж. е криминално проявен и също бил обявен с телеграма за издирване от РУМВР-Димитровград. Той е задържан в полицейското управление. Работата по случая продължава.


151 грама амфетамин на бучки и 10 таблети от същия наркотик иззеха димитровградските криминалисти. Вчера, малко след полунощ, служителите на реда спрели за проверка лек автомобил БМВ. Шофьорът - Г.П. /26 г./, доброволно предал таблетките дрога, но при последвалото претърсване в жилището му на улица “П.Евтимий”, полицаите открили везна и амфетамин на бучки. Г.П. е задържан с полицейска мярка по образуваното досъдебно производство.


Двама мъже, опитали да пласират фалшиви пари, са задържани от служители на РУМВР-Димитровград. Преди ден в дежурната част на полицейското управление позвънила продавачка в павилион за бързи закуски. Тя съобщила, че двама непознати направили опит да й платят с банкнота от 50 лева, която й се сторила подозрителна. Жената дала точно описание на заподозрените и криминалистите бързо влезли в следите им. В тях била открита видимо фалшива банкнота с номинал 50 лева. Двамата /26 и 21 години/ са задържани, а работата по случая продължава.


Шумен. 81-годишна жена от Шумен станала поредна жертва на измамници, действали по схемата «телефонни измами». Вчера около 10.00 ч. й позвънил непознат, който се представил за адвокат на внучката й. Тя била катастрофирала, убила дете на място и я очакват минимум 15 години затвор. Обяснил й, че имал много големи връзки и можел да съдейства “работата да бъде потулена” срещу 2000 лева. След това й наредил да не затваря телефона. Жената направила опит да прекъсне връзката и да се свърже с внучката си, но измамникът разбрал за това. Веднага на телефона се появила «плачеща жена», която през сълзи молела «баба си» да даде парите. Така малко по-късно възрастната жена се срещнала с негов «пратеник» и дала исканата сума и едва по-късно разбрала за измамата. По случая работи Районно управление Шумен.


Плевен. Полицаи от Червен бряг установиха, че 24-годишен от Червен бряг и двама 19-годишни от село Лепица успели да демонтират и откраднат 125 метра телефонен кабел от улични шахти в центъра на селото. Престъплението е извършено в нощните часове на 11 срещу 12 март. Кабелите са открити при претърсване в дома на единия 19-годишен. Проверка установила, че той е криминално проявен и с две присъди. Съселянинът му е също криминално проявен с регистрация в полицията, но неосъждан. 24-годишният няма криминално минало. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
Полицаи от Пордим установиха извършителя на кражба на 20 строителни метални платна от частен имот в село Бръшляница. 25-годишният жител на селото - с три криминалистически регистрации за кражби, но неосъждан, успял да пласира откраднатото в пункт за скрап в град Гулянци. За престъпление по чл. 195, ал.1 от НК работата продължава разследващ полицай.


ГДПБС. Седем минути след получен сигнал за пожар в сградата на телефонната палата, огнеборци погасиха пламъците и предотвратиха разрастването на огъня. По първоначално подадените към 11.45 данни димът излизал от една от стаите на сградата. Там веднага пристигнали 6 противопожарни автомобила и авто-механична стълба. Само за няколко минути огнеборците успели да локализират пожара, а малко по-късно и да го ликвидират. Няма пострадали, тепърва ще се установяват причините за възникналия иницидент.


Photobucket

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket