сряда, 31 март 2010 г.

Полицаи от ОДМВР-София проверяват за превоз на месо с неясен произход !

Полицаи от ОДМВР-София проверяват за превоз на месо с неясен произход !

Засилените проверки по автомагистралите и другите пътни артерии ще продължат през целия месец април и първата седмица на май

Служители на магистрална и криминална полиция от ОД МВР-София и техни колеги от районните управления в Софийска област започнаха масирани проверки на товарни автомобили и други возила за пресичане превозването на незаконно месо, предназначено за пазара в столицата. По традиция акциите на полицията са във връзка с предстоящите празници Великден и Гергьовден и зачестилите кражби на агнета в населените места на региона. Дежурни екипи от ДВСК оказват съдействие на полицията по места.
Вчера следобед на автомагистрала “Тракия” в района на 11-ти км близо до с. Нови хан, екип на магистрална полиция спрял за проверка микробус “Форд Транзит”, управляван от стария познайник на полицията от ихтиманеца Б.Ч. /34г./. Във возилото са открити три заклани овце. Пристигналият на място екип на ДВСК –Елин Пелин установил, че месото е без необходимата здравна и идентификационна маркировка, а водачът на микробуса не могъл да представи удостоверение за превозване на храни. На нарушителя бил съставен акт за установяване на административно нарушение. Пред полицаите Б.Ч. разказал, че купил месото същия ден и го кара за продаване в София. Трупното месо е иззето като от ДВСК е издадено разпореждане за неговото унищожаване.
Още два микробуса, превозващи агнешко месо били проверени вчера по време на полицейската операция, но шофьорите им представили изрядни документи за стоката.
Засилените проверки по автомагистралите и другите пътни артерии ще продължат през целия месец април и първата седмица на май.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket