сряда, 17 март 2010 г.

Крими - 16.03.2010 г. !

ОДМВР-София. Две кражби разкриха вчера криминалисти на РУМВР-Ботевград. Авторите на престъпленията – местни рецидивисти са задържани за 72 часа в следствения арест “Г.М. Димитров”. През последната седмица на февруари старият познайник на полицията П.А./30г./ разбил вилата на софиянеца Л.К. в с. Врачеш. Оттам крадецът изнесъл железа, кабели и др. вещи. В хода на разследването станало ясно, че кабелите били предадени в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Ботевград. Част от откраднатите вещи били иззети. Задържаният вчера е известен за кражби и грабежи. Вторият заловен от полицаите рецидивист е Б.Б./31г./. В началото на март известният за множество кражби откраднал спрян от движение автомобил “Москвич 412” и го продал на човек от Мездра. На него Б.Б. обяснил, че предварително се е разбрал с истинския собственик на колата. По двата случая се водят досъдебни производства. Разследването продължава.


Пловдив. Двама мъже бяха заловени от полицията непосредствено след извършен от тях въоръжен грабеж в Пловдив. Тази сутрин около 1.30 часа непознат заплашил с пистолет продавач в денонощен магазин на ул.”Александър Пеев” и отнел 300 лева от оборота. Веднага след това във Второ РУМВР бил получен сигнал за случилото се. Незабавно на място били изпратени три автопатрула, които заградили района. Към тях се присъединили и служители на частни охранителни фирми. Така близо до магазина те заловили заподозрения в грабежа Б.Д./24г./ от Пловдив. Иззет е газовият му пистолет, както и отнетите пари. Малко по-късно в района на автогара “Север” в града бил заловен и съучастникът му. Двамата мъже са известни на полицията. Те са задържани в ареста за 24 часа.


Наркотици бяха открити от полицията в лек автомобил в Първомай. При проверка във “Фиат Пунто”, спрял на неработещ мост близо до жп линия, патрул на РУ “Транспортна полиция” намерил пакетче с 1.036 грама марихуана и 5 пакетчета с 1.161 грама амфетамин. Колата е била управляван от С.А. от Асеновград и в нея са били още четирима.


София. Двама наркодилъри са задържани от автопатрул на Пето РУМВР в района на гара Подуяне. Полицейските служители спрели 21-годишния С.М. и 18-годишния Р.Г. за рутинна проверка на документите. При вида на униформените обаче те се стъписали и изхвърлили на земята 17 пликчета с тревна маса. Последвалият оглед и експертиза на веществото установили, че дрогата е марихуана с общо тегло около 12 грама. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354А от НК. Материалите са докладвани в СГП и на двамата е определена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.


При специализирана полицейска операция криминалисти от сектор “Наркотици” са задържали 44-годишния М.Й. от Пловдив, регистриран и осъждан за разпространение на наркотици. В градинка на кръстовището на бул.”Христо Ботев” и ул.”Струга” той бил заловен с 19 полиетиленови пакетчета с форма на топчета, в които имало прахообразно вещество. При полевия наркотест веществото дало характерното за хероин оцветяване, видът на наркотика е потвърден и с химическа експертиза. Води се досъдебно производство във Второ РУМВР.


Благоевград. Криминалисти от Петрич иззеха 8 кг марихуана от дом в село Михнево, собственост на В.Л. /58 г./. Проверката била извършена вчера, при която в оранжерия към къщата полицаите открили найлонов пакет със суха тревиста маса с тегло 3 кг. При претърсване в дома спецполицаите намерили кашон – 2 кг, а на тавана – още 3 кг в пакет. Наркотикът реагирал на марихуана. Образувано е полицейско дознание, работата по случая продължава.


Пазарджик. Мъж, нанесъл побой на осемгодишен ученик, е задържан в ареста на РУМВР-Пазарджик. Вчера около 11.30 часа полицейският екип, обслужващ района на село Ивайло, получили тревожен сигнал. Директорът на местното основно училище съобщил, че афектиран мъж влязъл през едно от междучасията в класна стая на школото, нападнал и започнал да бие пред очите на децата 8-годишно момче. Незабавно към мястото се насочили екипи на РУМВР-Пазарджик, инспектор „Детска педагогическа стая” и „Спешна помощ”. Детето е прегледано от лекар и за щастие няма сериозни наранявания. Малко по-късно униформените задържали нападателя - криминално проявения С.А./32г./ от с.Ивайло, баща на момиче от класа на пострадалото момче. Според първоначалните данни разпра между двамата съученици е станала причина за побоя. За случая е уведомена и районната прокуратура. С.А. е задържан в ареста за срок от 24 часа, а срещу него се води бързо полицейско производство.


Хасково. Служители на ОДМВР-Хасково, съвместно с представители на Регионалната дирекция за национален строителен контрол, ТД на НАП и общината, извършили проверка на пункт за изкупуване на стари автомобили, намиращ се на изхода на града. Пунктът бил стопанисван от 42-годишен мъж и е констатирано, че не е регистриран на юридическо или физическо лице по смисъла на Търговския закон, той не представил и изискващите по Закона за управление на отпадъците разрешения, удостоверения или лицензи. В хода на проверката било установено, че в обекта се извършват продажби на резервни части от стари автомобили без наличие на касов апарат и търговски регистри. Били открити 1070 стари коли, купета от такива и 37 позиции резервни части. Без разрешение и по установения ред собственикът ползвал общински имот - върху него е застроил, за което не са представени строителни книжа и документи. Бил открит лек автомобил “Пежо” с чужда регистрационна табела, който е бил противозаконно отнет в друг съдебно следствен район. Намерени са и 231 регистрационни табели, които не са били предадени в КАТ. Образувана е преписка, материалите са докладвани в районната прокуратура по компетентност за образуване на досъдебно производство. Проверката по случая продължава.


Монтана. Невалидна шофьорска книжка представил водач при полицейска проверка в района на берковското с. Замфирово. На 15 март около 14.50 часа на път ІІ-81, в района на разклон с. Замфирово, бил спрян лек автомобил "Опел Вектра", управляван от Д.Н./42г./ от с. Замфирово. При проверката водачът представил свидетелство за управление за МПС, издадено на 14 юни 2007г. От направената справка било установено, че водачът е неправоспособен, а представеното свидетелство е обявено за невалидно на 8 февруари 2008 г. На водача е съставен акт. Образувано е досъдебно производство.


Кърджали. Цялостна проверка на документацията и техническата изправност на сметосъбиращите коли на територията на областта е разпоредена от директора на ОДМВР-Кърджали комисар Тодор Терзиев. Повод за проверката е тежкият инцидент в Крумовград, при който товарна кола за събиране на смет отнесе шивашко ателие след проблем със спирачната система. При катастрофата тежко пострада 19-годишна абитуриентка, с травми е и шофьорът на автомобила. Срокът за извършване на проверката е една седмица.


Photobucket

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket