петък, 19 март 2010 г.

Крими - 18.03.2010 г. !

СДВР. Трима наркопласьори са задържани при специализирани полицейски операции на служители от сектор “Наркотици” в СДВР. Известните на органите на реда Т.И. /21г./ и Б.М. /28г./ били заловени с пакетчета, съдържащи различни наркотични вещества. Последвали претърсвания в жилищата им, където са открити общо 156 грама амфетамин и 5 грама марихуана, както и две електронни везни. 29-годишният К.Ц. пък е арестуван по сигнал, че разпространява дрога в жк.”Сердика”. При задържането той изхвърлил опаковка с прахообразно вещество. Според направената в лабораторията на СДВР експертиза наркотикът е амфетамин с тегло 9 грама. В дома на дилъра е открита и иззета електронна везна.


Двама автокрадци са разкрити от служители на Първо РУМВР. Криминалистите установили, че 20-годишният Р.К. от Самоков и 18-годишният Л.Б., неизвестни досега на органите на реда, се подвизавали в жк.”Христо Смирненски”. Разбивали паркирани пред жилищни блокове в квартала автомобили и задигали части и вещи. Документирани са три случая, за които потърпевшите собственици подали жалби в полицията. Някои от отнетите вещи са намерени и иззети. Установява се съпричастността на двамата и към други престъпления в София.


Полицай от Пето РУМВР е пострадал при инцидент тази нощ на бул.”Ситняково”. 33-годишният служител на реда с петгодишен стаж в МВР и колегата му патрулирали в района, когато към 0.40 часа забелязали двама мъже със съмнително поведение в градинка на улиците “Черковна” и “Калиманци”. При опит да извършат рутинна проверка на документите им, двамата побягнали в различни посоки. Последвало преследване между жилищните блокове на бул.”Ситняково”. След като бегълците не се подчинили на поредното разпореждане да спрат, единият от полицаите стрелял със стоп патрон, но малко по-късно усетил удар по главата и паднал, загубвайки съзнание за кратко. След преглед в болница е освободен за възстановяване вкъщи. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанесена телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения.


Видин. За броени часове белоградчишките полицаи задържаха 39-годишен извършител на грабеж. Вчера, около 6 часа в с.Динково, 74-годишна жена, излизайки от дома си, била пресрещната на улицата от неизвестен с черна маска с прорези на очите. С удари по лицето и гръдния кош, той я привел в безпомощно състояние, отнел й мобилен телефон и 15 лева. По данни на пострадалата, ударите й били нанесени с дръжката на пистолет. Жената е настанена в белоградчишката болница с фрактури, без опасност за живота. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия извършителят е установен - 39-годишния С.С. от с.Дреновец, криминално проявен, с пет присъди за кражби. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая работи РУМВР-Белоградчик, образувано е досъдебно производство.


Бургас. Криминалистите от Първо РУ–Бургас задържали извършители на два грабежа над жени. Сигнал за първия случай е получен в полицията към 14 часа на 8 март. Пострадалата е 50-годишна бургазлийка, която около полунощ на 7 март била нападната от двама непознати на спортната площадка до детска градина между улиците "Дебелт" и "Сливница". След удар в тила, нападателите я съборили и й отнели черна дамска чанта с портфейл. Същия ден към 18.30 часа в управлението постъпил сигнал за втори грабеж, извършен четири дни по-рано – около 19.30 часа на 4 март. Потърпевшата- 62-годишна бургазлийка, била нападната при излизане от поликлиника на бул. “Демокрация”. След като й нанесли удари и я съборили на земята, нападателите отнели дамската й чанта с лични документи и пари. По случаите са образувани досъдебни производства и при проведените оперативно-издирвателни действия, са установени и задържани извършителите – С.М. /25г./ и С.С. /28г./ от Бургас. Двамата действали в различно съучастие и с 18-годишния Ю.Г., който е обявен за общодържавно издирване. В хода на разследването е документирана съпричастността им и към две кражби в началото на март. Работата по случаите продължава Първо РУ-Бургас.


Полицаи от Руен разкриха взломна кражба от магазин за хранителни стоки в с.Дропла. За нея е съобщено вчера към 5 часа в местното районно управление. По данни на собственика били откраднати цигари, храни, алкохол и 1300 лева от оборота. Скоро полицаите установили единия от извършителите - С.Ж.(39г.) от Варна. Иззет е и автомобил “Мерцедес”, с който той и съучастникът му са се придвижвали. При проверката е констатирано, че превозното средство е с подправени с черно тиксо регистрационни номера. Вещите са върнати на собственика. Образувано е досъдебно производство.


Photobucket


София-област. Криминалисти от РУ-Ихтиман разкриха серия кражби от складове, собственост на военните. Четирима ихтиманци са задържани в полицията, двама от тях остават в ареста за 24 часа. Престъпленията са вършени в продължение на десетина дни. Мъжете разбили заключващото устройство на една от вратите и прониквали на няколко пъти в помещенията предимно нощем, като отмъквали каквото им попадне – агрегати, горелки, посуда от алпака и др. А.А. /27г./ и Б.Ж. /20г./ били спипани от полицаите в момент на предаване на част от откраднатото в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Ихтиман.Другите им авери – Р.Ф. /40г./ и В.Ф. /20г./, баща и син, били задържани от полицаите тази сутрин. По случая се води досъдебно производство. В момента се уточнява стойността на откраднатите вещи. И четиримата автори на престъпленията са стари познайници на полицията, известни за кражби.


Смолян. Възрастна жена от Смолян стана жертва на измама по добре позната схема. Вчера в РУМВР - Смолян е получена жалба от 75-годишна жена от областния град, която разказва познат сценарий - предния ден към 13.30 часа, неизвестен се е обадил на домашния й телефон и заявил, че дъщеря й е направила катастрофа, блъснала е дете и то е със счупен крак. За да бъде потулен случаят, тя трябвало да даде 6000 лева. Жената е предала парите на непознат, с когото се срещнали пред входа на дома й. По-късно осъзнала, че е станала жертва на измама и сигнализирала полицията.


Заплахи към полицай завършиха с арест. Вчера към 15 часа в смолянското с.Могилица, М.У. /59г./ от с.Черешките отправил закана за убийство, заплахи за саморазправа и нецензурни думи към обслужващия района мл. полицейски инспектор от РУМВР – Смолян. След минути го заплашил и с нож. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ и ОД МВР – Смолян. М.У. е задържан за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.


Благоевград. Полицаи от Сандански задържаха извършители на домови кражби. Вчера в РУМВР е получен сигнал от жител на града, че в дома си е заварил крадец. Пристигналият на място полицейски екип заварил разхвърлени на пода в апартамента вещи и 110 лв.. Крадецът побягнал, виждайки стопанина на жилището и се оттеглил с автомобил, който го чакал близо до блока. Полицаите заградили района и след кратко преследване колата с беглеца е спряна. В РУМВР-Сандански са задържани за 24 часа С.Т./38г./ от с.Лозен, осъждан, и съучастничката му С.П./32г./ от София. За проникване в жилищата, които обирали, те използвали подправени ключове и специално устройство. В хода на разследването станало ясно, че двамата задържани са съпричастни към още две домови кражба в благоевградския квартал „Струмско”, извършени предния ден. Има данни, че дуото е действало на територията на цялата страна. По случая е образувано полицейско дознание.


Плевен. Полицейско разследване на служители от Долна Митрополия установи, че 42-годишен рецидивист през нощта на 15 март срещу 16 март е разбил магазин за хранителни стоки в с.Ставерци. Извършителят взломил две входни врати и откраднал 700 лева оборотни пари и различни марки цигари. Полицейската проверка изяснила, че плевенчанинът е с богато криминално досие. Има 30 заявителски материала за кражби, 12 криминалистически регистрации и е многократно осъждан. Задържан е за 24 часа. Вещите, обект на престъпление, са намерени и се съхраняват в полицията. Образувано е досъдебно производство и материалите са докладвани в прокуратурата.


Перник. Полицаи от Второ РУМВР-Перник установиха трима, ограбили вила в пернишкото с.Рударци, за което съобщил на 2 март собственикът. Той казал, че от имота му са откраднати цистерна от неръждаема стомана с вместимост 2000 литра, около 1000 бигли от строително желязо, казан за ракия и три чугунени мивки. При предприетите оперативно-издирвателни действия автори на деянието са установени - криминално проявеният Б.С./32г./ от Дупница, перничанинът Б.Б./21г./ и местният жител В.Б./21г./ Тримата се проверяват и за други кражби в района. Разследването на случая продължава.


Кърджали. Двама са задържани в РУ на МВР-Кърджали за предизвикан скандал и сбиване в заведение в областния център. Инцидентът е станал снощи около 21,30 часа. С.Х./35г./ и С.Х./29г./ се скарали с 36-годишния собственик на заведението, в което се черпили. Спорът за сметката прераснал в ръкопашна схватка, в която изпадналият в малцинство собственик понесъл юмручните “аргументи” на клиентите си. Проверката по случая е с оглед на текста от Наказателния кодекс за хулиганство.


Стара Загора. Към 3.50 часа днес полицейски екип на РУ – Стара Загора спрял 20-годишния М.А. от с. Богомилово в момент на кражба на цигари от магазин за хранителни стоки на ул. “Св. Княз Борис І”. При извършения оглед е установено, че той проникнал в обекта чрез взломяване на входната врата. При задържането у него са намерени и иззети около 2 грама бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на амфетамин. Образувани са досъдебни производства. Работата по случаите продължава РУ – Стара Загора. М.А. ще остане в ареста 24 часа.


Ямбол. Ямболски криминалисти разкриха и задържаха извършител на серия кражби. Ю.Д. /20г./ е криминално проявен и осъждан. От 9 до 11 март той успял да проникне в две жилища, откъдето задигнал техника и пари. Навръх 8 март младежът разбил витрина на цветарски магазин на пл. “Освобождение” и откраднал от скъпите букети с орхидеи. Случаите се разследват в РУ на МВР – Ямбол.

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket