понеделник, 29 март 2010 г.

Крими - 28.03.2010 г. !



Пловдив. Цигари без бандерол откриха в автомобил полицаи от РУ-Труд. Около 19.30 часа в село Рогош при проверка на лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от А.Ю./ 39 г./ от Пловдив, са били намерени и иззети 34 стека с цигари. В колата е пътувал и Н.М./ 45 г./от Пловдив. Двамата мъже са задържани в ареста за 24 часа.


Стара Загора. Тази сутрин около 4 часа в Казанлък на площад “Севтополис” полицейски патрул е предприел проверка на лице със съмнително поведение. При поискване на документ за самоличност, 25-годишния Р.Н. от Казанлък внезапно побягнал. След като се отдалечил, се обърнал към полицаите и извадил нож с дължина на острието 20 см. Показал движение, имитиращо прерязване на гърлото и отправил към служителите заплахи за убийство. След кратко преследване, Р.Н. е задържан на кръстовището на ул. “Хр. Ботев” и бул. “23 пехотен шипченски полк”. При задържането е оказал яростна съпротива, за което са използвани физическа сила и помощни средства /белезници/. Р.Н. е отведен за освидетелстване във ФСМП – Казанлък, където продължил да се държи арогантно и агресивно към медицинския персонал и полицейските служители, и удрял главата си в стените. Задържан е за 24 часа. Ножът е намерен и иззет. По случая е образувано досъдебно производство.


Кърджали. Двама са задържани за хулигански действия снощи. О.И./20/ и А.Г./20/ нанесли побой на 22-годишна жена и 31-годишен мъж на ул.”Сан Стефано” в областния център. Потърпевшите пресичали улицата на обозначено за целта място, но лек автомобил “БМВ” профучал край тях, без да им осигури предимство. Пешеходецът реагирал възмутен, след което от автомобила слезли петима, двама от които наказали с юмручни “аргументи” пресичащите мъж и жена. Сигналът за инцидента е подаден в 21 часа, а след малко повече от два часа извършителите са били издирени и задържани от полицията. Проверката по случая е по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство.
За съпротива срещу полицейски екип, който е извършвал проверка на водачи на автомобили, в РУ на МВР-Кирково е задържан С.А./51/. Той е бил спрян вчера около 19 часа. На опита на униформените да го проверят реагирал агресивно, отказал тест за алкохол и през цялото време отправял обиди към полицаите. Проверката по случая е за хулиганство.


Разград. Двама младежи загинаха, други двама са ранени при тежка катастрофа тази нощ. Инцидентът станала около 02.10 часа на 28 март по пътя Завет – с. Веселец,близо до Стопански двор. Лекият автомобил БМВ 318 І , с който пътували младежите, поднесъл на ляв завой, излязъл от пътното платно, блъснал се в оградата на стопанския двор и след удар в парапет се преобърнал. При жестоката катастрофа на място загинали водачът Х.Х. на 26 години от Веселец и возещият се отзад вдясно Н.Х. на 19 години от същото село. Останалите пътници са с опасност за живота – Й.Х. на 17 години е настанен в Разградската болница с контузни рани по главата, а Е.Х. на 17 години е в Исперихската болница с фрактура на лицеви кости. Водачът и пътниците не са ползвали обезопасителни колани. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.3, буква “Б” във връзка с чл. 342, ал.1 от НК. /снимки/


ПБС. Възрастен мъж загина при пожар в борова гора. Вчера на обяд в РУ ПБС Силистра е съобщено за пожар в местността „Орехова гора”. Пристигналият на място пожарен екип установява, че става въпрос за пожар в суха трева. От пламъците огнеборците изваждат безжизнено тялото на Н. П. /67 г./ По данни на очевидец загиналия е овчар. Произшествието е посетено от оперативно- следствена група на ОДМВР Силистра. Причината за пожара се уточнява, предполагаемата е нерегламентирано палене на сухата трева.
В 16.05 часа вчера на тел. 112 е подаден сигнал за бедстващ парапланерист върху клоните на дърво на крайбрежната алея в гр. Варна между 1 и 2-ра буна. На место е изпратен пожарен екип с автомеханична стълба. При пристигането се установява, че на височина около 15 метра между клоните на дърво се е оплел парапланерист. С помощта на автомеханичната стълба огнеборците свалят на земята невредим бедстващия парапланерист.
Вчера петнадесет минути преди 21 часа в РУПБС-Две Могили е съобщено за пожар в къща в с.Тръстеник. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РУПБС-Русе. Вследствие на пожара е пострадала 67-годишна жена. Тя е настанена за лечение в МБАЛ – Русе с изгаряния втора степен по врата и дясната страна на лицето.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket